Неизвестен за солта. тя е приятел или враг?

По някаква причина винаги е било вярвано, че солта прави повече вреда, отколкото полза, и дори имаше такова мнение, че солта е враг на човека. Но ако солта се превърне в враг, тогава само ние сме виновни, когато нарушаваме всяко чувство за пропорция, което е много важно по природа.

Ако не консумирате сол в количества, които надвишават физиологичната нужда от него (много туршии, аджики, пушени колбаси), тогава солта ще бъде ваша приятелка. Липсата на сол също може да се превърне в бедствие, могат да настъпят сериозни метаболитни смущения. Изходът е да се наблюдава чувството за пропорция.

И така, нека да помислим дали солта е приятел или враг?

Всеки знае, че няма абсолютно никаква вредна или абсолютно полезна природа. Във всички растения, цветя, зеленчуци, плодове - във всичко, което човек може да вземе за храна, какво се лекува, всичко, което ни заобикаля в природата, е полезно и вредно. Най-трудното е да познаете или да разберете колко и какво може да направи всеки отделен човек. Едното е категорично противопоказано какво може да вдигне на крака. И тук всеки, по силата на собственото си разбиране, използва народните рецепти.

И в традиционната медицина, различни лекарства могат да бъдат предписани за различни хора, въпреки че диагнозата е еднаква. Вероятно просто трябва да наблюдавате чувството за пропорция при използване на рецепти от традиционната медицина, да слушате себе си, вашето тяло. И сега ще ви препоръчам няколко много полезни рецепти, които ще ви помогнат в трудни случаи.

Много морска сол се консумира само под формата на ароматни добавки в банята. И може да се консумира (разбира се без добавки) в чиста форма. Той съдържа практически елементите на цялата периодична таблица. Академик В. Болотов твърди, че солта подмладява нашето тяло на клетъчно ниво. За да направите това, има много лесен начин, трябва да се постави на върха на езика малка масичка или морска сол (1-2 грама), сол, за да се разтвори и след това да го погълне със слюнка. Количеството сол е минимално и няма вреда, но ще доведе до допълнително отделяне на стомашни сокове. Трябва да направите това след ядене за 20-25 минути. С помощта на солта ние стимулираме секрецията на стомашните сокове, което помага да се заменят старите клетки на тялото с младите.

И кой знае колко полезен солта маса засяга тези, които имат ниско кръвно налягане, диабет, намалена устойчивост на тялото, чести настинки? В допълнение към терапевтичния ефект, вие също ще получите козметика. Солените йони проникват в кожата и имат стимулиращ ефект върху цялото тяло. Пред вана или душ, изтрийте със суха каменна сол, разтривайте дланите си, подстрижете краката си върху сол. Правете това редовно и ефектът не ви кара да чакате. вероятно всеки разбира, че ако има открити рани, разфасовки, диатеза, екзема, т.е. кожни заболявания, то това не се препоръчва.

Но ако страдате от акне и кипене, тогава солта е първият помощник. И рецептата е изключително проста. Нанесете сол тампончик, поставете го с лепилна лента за около час, след което изплакнете с топла вода и повторете след няколко часа.

С прост студ, пийте малко сол с водка, за предпочитане с море, същата рецепта може да се използва за отравяне. И ако водката е неприемлива за вас, тогава трябва да вземете няколко чаши солена вода и след известно време "дайте" всичко. Налягането е спаднало - при липса на лекарства, можете да пиете солена вода.

Има много рецепти със сол в народната медицина и преди да се настаните на диета без сол, помислете внимателно дали вършите правилното нещо.

Share:
Comments