Назовахме най-опасните диети за здравето

Ако човек спешно трябва да отслабне, той е готов да отиде за нещо, дори да се придържа към най-опасните диети, които могат да навредят на здравето. Да, разбира се, да губят свръх тегло много бързо - задачата не е лесна, но съвсем реална. Съвременните диети ви позволяват да направите това, но не можете да ги злоупотребявате, защото те са изпълнени с рискове.

В момента най-опасните диети са микробиотичната диета, храната Shangri-La и плодородието. Хранителните специалисти не препоръчват да ги следват, защото в повечето случаи те водят до необратими последици.

Основата на микробиотичната диета е консумацията на цели зърна, пресни плодове и зеленчуци. Изглежда, че може би това е лошо? Въпреки това, авторите на диетата направиха малко, но абсолютно идиотско допълнение към тази диета. Задължителното пушене е, според тях, незаменим компонент на този метод. Привържениците на микробиологичната диета твърдят, че тя има положителен ефект върху тялото, а основната причина за рак и други заболявания е използването на вредни храни.

Храната на системата Shangri-La се нарежда на второ място в класацията на най-опасните диети. Поддръжниците на Shangri-La могат да използват всички продукти без изключение. Техният брой не е ограничен. Изглежда, супер диета! Но това не беше там. Основният трик е, че по време на храненето на всеки два часа трябва да използвате леко зехтин и вода със захар. Не мога да се съмнявам, че такава диета няма да е от полза за тялото.

Третото място сред съмнителните диети със сигурност получиха плодова диета или плодова реализация. Тя осигурява храна само на пресни плодове и вода. Такова необичайно хранене води до недостиг на хранителни вещества, което на свой ред влияе отрицателно върху работата на всички вътрешни органи.

Share:
Comments