Най-накрая! хранителните специалисти представиха пълен

Хранителните специалисти разбиха стабилен стереотип, според който от дълго време най-калоричните са хлябът и картофите. Оказва се, че най-много калории се съдържат в маслото, мазнините и крематите.

Също така най-калоричното съдържание е слънчогледово масло (900 ккал), маслено свинско месо, масло, пушено колбаси, майонеза, шоколад, ядки и сладкиши със сметана.

Експертите твърдят, че най-опасните са скритите мазнини. Например, сметана-накиснати торта, и остава високо калорични, дори ако се отстраняват от горния слой, състоящ се от крем и ядки. Например тортата Napoleon съдържа 550 kcal.

Също така висококалорични са признати говеждо месо, агнешко, лекарска варена наденица, сирене, заквасена сметана, маслено сирене, паста, мед и сладко.

Закупуване на сирене в магазина, трябва да погледнете на мазнини съдържание. Например, любимото брашно на Бри съдържа 45% съдържание на мазнини. Калоричното съдържание на сиренето може да се определи на външен вид - мастните сирена винаги са много меки.

Висококалоричните твърди сирена включват камембер, моцарела и чадър.

Макароните по отношение на калоричното съдържание са по-малко опасни, ако не добавяте различни мастни сосове, като например "Carbonara", диетолозите съветват да не ядат макаронени изделия, така че те се усвояват по-бавно.

Умереното калорично съдържание се притежава от пуешко месо, заешко месо, пиле, пилешки яйца, смели извара и есетра.

По-малко от калориите са няколко ферментирали млечни продукти: кефир, нискомаслено извара, кисело мляко и риба - треска, щука, щука, мерлуза. Хората, които се грижат за своята фигура, са полезни да ядат плодове (с изключение на червени боровинки), плодове и зеленчуци.

Най-некалоричните храни са тиквички, зеле, краставици, шампанско, репи, маруля, домати, тиква, сладки пиперки.

По този начин основното ястие за отслабване на хората може да се нарече зеленчукова салата. Въпреки факта, че има много въглехидрати в зеленчуците, те все пак не насърчават набор от телесно тегло, т.е. те съдържат много вода и влакна.

Share:
Comments