Млечна диета

Млякото е един от продуктите, които обичаме дори от далечно детство. Всички знаем за полезните му свойства, но много малко хора знаят, че на базата на мляко има доста ефективна диета за отслабване, която ще ви кажем в тази публикация.

Млечна диета

съдържание

  • Полезни свойства на млякото
  • Характеристики на млечната диета
  • Диетично меню за мляко
На нашия сайт, Diets-10.RU, ви казахме вече голям брой от най-разнообразните диети, както класически като: оризова диета, извара, диета от ябълки и т.н., и "екстравагантен", като: диета за кафе, тиква, диета с тиквички и др. Въпреки това, ние не пишехме за такава проста и полезна диета като диета за мляко.

Мляко много от нас обичат от детството. Някой пиеше мляко и го обичаше, когато баба и майка му го купиха в кутии и някой беше принуден да го изпие. Тези, които не обичаха особено млякото, бяха принудени да го пият поради полезните свойства, които не могат да бъдат намерени в такива количества в други продукти. С възрастта спираме да пием мляко, защото днес има голям брой сокове и напитки, а млякото се губи на фона, но напразно, отново поради факта, че е много полезно. Газирани напитки са вредни, а соковете в магазините съдържат консерванти.

Полезни свойства на млякото

Млякото е много полезно, тъй като в състава му има много полезни вещества. Благодарение на протеините, съдържащи се в млякото, нашето тяло е наситено с необходимите аминокиселини, които на свой ред не се произвеждат от тялото сами.

Също така млякото съдържа калций, който е необходим за нашето тяло, така че костите и зъбите са силни. Отделно, заслужава да се отбележи, че млякото е добро превантивно средство за остеопороза.

Млякото включва цял куп витамини, което го прави изключително полезно. Съставът на млякото включва витамини като: А, В1, В2, В6, В12, К, Д, Е и др. Този състав на витамини едва се гордее с всеки друг продукт.

При катарални и вирусни заболявания, особено при възпалено гърло, много от нас пият топло мляко, понякога дори и с мед, което помага да се подобри състоянието на гърлото. В допълнение, млякото помага за укрепване на имунитета.

Все пак, като дете, много от нас пиха мляко, преди да си легне, и това не е случайно. Пийте чаша топло мляко преди лягане - подобрява съня и помага да заспите по-бързо и особено да заспите при безсъние.

мляко

Характеристики на млечната диета

Както разбирате, основната характеристика на млечната диета е преди всичко изборът на мляко. От правилния избор на мляко зависи от резултатите от диетата. На първо място, трябва да се отбележи, че при млечните диети се използва само краве мляко - за информация. Разбира се, най-доброто би било домашно мляко, но това е, че е много дебело и поради това твърде млечно мляко, няма да има ефект в намаляването на теглото.

Ето защо най-добрата млечна опция за диета е пастьоризираното мляко, което се продава във всеки магазин. Моля, имайте предвид, че млякото не трябва да е прекалено мазно, масленото му съдържание да не надвишава 5%. В този случай не купувайте мляко със съдържание на мазнини под 1%. Пастьоризираното мляко запазва всички полезни свойства на млякото, което се губи в резултат на кипене. Когато купувате мляко, обръщайте внимание и на периода на съхранение: колкото по-ниско е времето, толкова по-добре, тъй като това означава, че млякото не е претърпяло такова силно лечение.

Що се отнася до резултатите от загубата на тегло с млечна диета, след това за 3 дни може да загубите до 2 килограма. Ако решите да използвате седмично диета за мляко, благодарение на него можете да изхвърлите до 6 килограма наднормено тегло.

Противопоказания за млечната диета също са на разположение. Диетата на млякото е противопоказана за тези, които имат индивидуална непоносимост към мляко, което причинява алергична реакция.

Диетично меню за мляко

Диетата на млякото има 2 опции: 3 дни и 7 дни. Първата версия на диетата е твърде строга, така че е възможно не всеки да е подходящ. Вторият вариант на диетата, въпреки продължителността й, е сравнително добре поносим.

Млечна диета за 3 дни

Този тип диета включва използването на мляко през целия ден, на всеки 3 часа. За всеки път трябва да изпиете най-малко една чаша мляко. За един ден можете да направите 3 хранения, в които можете да ядете или кисело мляко с нисък процент мазнини или обезмаслено извара. Тази диета не може да се използва повече от 3 дни.

Всъщност, този вид диета, ние не препоръчваме, защото, за да се постигне резултатът от загубата на тегло с тази диета може да се използва просто един от гладните дни.

Цигарено мляко

Млечна диета за една седмица

По-интересно е 7-дневната диета на млякото. През цялата седмица трябва да консумирате мляко, чаша на всеки 3 часа и един час преди лягане. Храната трябва да бъде разделена на 5 части, всяка от които трябва да включва минимално количество храна, за да убие само усещането за глад. Допуска се да се ядат кисело мляко (с ниско съдържание на мазнини), мед, пресни плодове и зеленчуци, както и риба и пилешко филе. Що се отнася до филето, то може да се консумира само в печена форма или приготвено за двойка.

Можете да пиете само мляко, докато за да утолите жаждата си, можете да пиете обикновена минерална вода, която не е газирана.

Опитайте се да въведете диета с разтоварена храносмилателна система. За да направите това, най-малко 1-2 дни, отидете на лека диета.

Това всъщност е всичко за млечната диета. Успех при отслабване!

Share:
Comments