Между науката и удобството: интересна диета за отслабване.

Какви интересни диети знаем? Това зависи от това, което се счита за основен критерий.

Ако следвате простия брой търсения в интернет - това е един списък. Броят на създадените книги и блогове е различен.

Нека да говорим за най-популярните и най-споменатите в системите за новини. И сравнете този пазар на рускоезичния Интернет, както и в САЩ.

Какво искат хората от интересни диети?

Какво искате да отслабнете? Не включвайте, ако е възможно, има някакъв конкретен план, не гладувайте и не изпитвайте дискомфорт. Просто казано, трябва да дадете на хората списък, който може да задоволи нуждите им от храна, а не да измъчва научно-подобни неща.

Желателно е също така операцията "отслабване" да не се забавя за вечността, като година се считат за адекватни във фитнес и научната диетология, но те изобщо не харесват женските форуми. Интересните диети са пълни с различни "за една седмица, за един месец, бързо." Следователно всичко, което интересува гражданите, изобщо не е мечта на диетолог и треньор.

Най-интересните диети от рускоезичната Instagram

В социалната мрежа Instagram отива в най-напреднала женска аудитория. Хранителната снимка не е последното място в списъка с интереси. И тук са три диети от рускоезичния сегмент на тази мрежа:

PP или правилна храна

Важни данни: отслабвам от 5 до 60 кг, с правилния подход - полезен. В случай на злоупотреба, тя може да се превърне в източник на нарушение на храненето от вида фиксация на здравословна диета (ортореза)

Това, което е правилното хранене, не е известно дори от онези, които се придържат към него. Ако се генерализира, нещо ще се окаже:

• ядете на всеки 3 часа, въпреки малките препятствия като липса на глад и истинска възможност да седнете и да приемате само храна;

• Закуска - бъдете сигурни. Този "ПН-шкаф" (така наречените последователи) задължително ядат сложни въглехидрати за закуска. Истинското нещо е овесената каша. Само по някаква причина повечето снимки на "Кралицата на сутринта" са пълни с лъжици фъстъчено масло, цели банани, конфитюр и дори настърган шоколад. Като цяло въглехидратите са много неясна концепция в света на "PP";

• Три часа след зърнените храни с добавки имате нужда от лека закуска. Тук, както казват те, кой продава това, което. Кой популяризира онлайн магазини за спортна храна, дъвчащ Questbar. Това е бар-протеин-въглехидрат с приличен вкус за спортен шоколад. Кой, макар и нищо - плодове-плодове с хляб или извара;

• Вечеря за феновете на "дясната" е скучна и монотонна. Това е пилешка гърда, варени или смлени в кайма, елда или паста (рядко - перлен ечемик) и куп зеленчуци с масло. Понякога хората ядат супи, но такива хора са обвинявани в общността. Най-упоритите им непрекъснато пишат, че супата не е храна, а вода и не се насища;

• втори лека закуска - обикновено обикновено плодове от млечни плодове или ядки със сушени плодове. Всички канонически, само най-атлетичните са каша с гърди;

• Вечеря - отново нашата "любима" бяла гърда или риба, плюс зеленчуци в задушени или варени форми

Изглежда, че не е ужасно, нормална здравословна диета. Прочетете QBJM, яжте я на партиди и се радвайте на фитнес целите си. Но беше там. Както всяка популярна тенденция, # np, генерира огромен куп експерти. С много знания, несвързани с диетиката. Изглежда, в инстаграмата всеки пише диети за правилното хранене за всеки. И половината от тях след това не млечни продукти (от които "заливат", въпреки че по-голямата част от страдащите не знам как става въпрос за вода под кожата в силно обезмаслено тяло) зърнени култури ( "ги възпаление"), а след това са изключени, а дори и Всички храни като такива се заменят с прахове на известни спортни компании.

Най-общо, правилното хранене е интересна тема, ако се доближите до нея от научна гледна точка. Прочетете KJB и слушайте само вашето тяло. Тя може да понесе млечни продукти, но да мрази, например, известната гърда с броколи. И това е само ваша функция, не трябва да се консултирате за него с целия Интернет.

ИП или интуитивное питание

Важни данни: подобрява психическото здраве, помага при фиксирането на диети, тялото, намалява теглото. Позволява ви да вземете "естественото тегло", което е най-лесно да поддържате тялото. Изгубете 5-20 kg или повече. Някои - печалба, защото около ПР има толкова много спорове.

Интуитивното хранене е продукт на неконформизма в една епоха, когато всеки взема предвид калории и не може да излезе без смартфоните си. Основната теза - яжте това, което искате, когато го искате.

Но не всичко е толкова просто в света на интуитивното хранене за загуба на тегло:

• Първо трябва да познавате глада си лично, ако лицето не е показано, трябва да гладувате толкова много, докато усещането стане ясно;

трябва точно да се научиш да различаваш глада от умора, главоболие, натоварване и стрес;

• Сега трябва да усъвършенствате желанието за определено хранене. Винаги трябва да давате на тялото си това, което иска. Един от основните постулати на IP доктрината е, че с времето вие сами ще искате овесени ядки, месо, риба, зеленчуци, плодове. Междувременно не искам - можеш да дъвчеш пица;

• яжте, докато гладът изчезне. Важно е да правите това бавно и да не се ръководите от насищане

При интуитивното хранене няма забрани. Смята се, че трябва да ядете всичко, включително сладкиши, "мазнини", закуски и майонезни салати. Когато фокусът върху храненето е изчезнал, можете да ядете толкова, колкото трябва да отслабнете или да поддържате тегло.

Теорията за интуитивното хранене все още не е напълно развита. Ако се обърнете към научни източници, можете да намерите най-важния аргумент против - човек може сериозно да подкопае здравето, ако има нарушение на храненето, фиксиране на сладкото и силно желание за интуитивно хранене. Няколко месеца на хранене на място е достатъчно, за да получите дефицит на витамини, минерали и протеини.

Pomeroy или диета за ускоряване на метаболизма на Haley Pomeroy

Важна информация: Краткосрочна диета, която ще ви научи да ядете въглехидрати след всяка протеинова диета. Отслабвам с 5-6 кг за 28 дни, е полезно, тъй като премахва страх от плодове и овесена каша. Това е вредно? Само за тези, които изпитват физическо претоварване и не отговарят на нуждите си в коридора 1400-1600 kcal за загуба на тегло

Това е авторската диета на диетолог от САЩ. Момичето, между другото, се гордее, че е заимствало диетата си от ... професионално ангажирани в отглеждането на коне на хора. Да, два дни въглехидратна храна, два дни с ниски въглехидрати и два дни с високо съдържание на мазнини и балансирани в първите две хранителни вещества - това е схемата за хранене на състезателите, участващи в състезанията.

И все пак - доста стар и широко известен в схемата за културизъм на редуцирането на въглехидратите. Хейли Померой я допълни само с ограничителни списъци в духа на модерното "чисто" хранене. Тя препоръчва да се откажат от всички млечни продукти и соя, с изключение на строгите вегани. Те не се нуждаят от мляко, но според Хейли може да ядете соя.

Дали "диетата за метаболизъм" влияе върху метаболизма? Всъщност, не. Той работи за сметка на калориите ограничение, един ден на храната на Pomeroy малко хора ще получат повече от 1400-1500 калории. И това е препоръчителната цифра за повечето хора с малко наднормено тегло и без много физическа активност.

Трите най-интересни диети от САЩ

Щатите са страната на победоносната търговия. И не е чудно, че диетите от там ще бъдат напълно платени.

Система весонаблюдателей

Важна информация: худеют на каноничные 400 г в неделю, «отвесы» достигают 60-70 кг на человека. Считается менее полезной, чем подсчет КБЖУ, так как включает продукты сомнительной питательной ценности.

Тази мрежа напомня на някого за мафията, за някого - за семейството. Weight Watchers е група от психологически и хранителни помощи. Те ви дават книга, в която броят на "точките" е посочен на табелката за всеки продукт или ястие, броите точките и ги поставяте в дневника си. В края на всяка седмица можете да отидете на срещи или да участвате в онлайн чат.

Поради това, колко растящи наблюдатели? Да, най-малкото количество точки за обикновените нискокалорични храни - гърди, маруля, скариди, нискомаслено кисело мляко. Затова тук действат законите на термодинамиката. Критикувайте тази диета за необходимостта да научите точкуване, непрекъснато да запишете храната и странните избори на нейните създатели, като пица и сладолед с ниска оценка на определени марки. В допълнение, това е скъпа диета. Ще трябва да плащате за директорията, за заявленията за броене и за групата.

HMR или диета с заменителями пищи

Важна информация: теряют до 2 кг в неделю, предназначена для больных ожирением, а не просто для желающих похудеть на 2-3 кг. Вредна тем, что не учит человека питаться правильно в обычной жизни. Зато коктейли признаны безвредными.

Съкращението в заглавието означава просто организацията, която продава тези заместители - ресурси за управление на здравето. Какви са "здравните ресурси", управлявани от тази организация? В мисията й е посочено пълното възстановяване на американската нация. А диетата е предназначена за тези, които са уморени от "гъвкавата хранителна система". Това е - от независими избори. Хората се насърчават да заменят част от храната с нискокалорични коктейли, да ядат повече зеленчуци и плодове и да не се разочароват от всичко това.

Недостатъците на диетата са очевидни. Необходимо е само да се премахнат заместителите, а човекът е на същото място, откъдето е започнал. Той не може сам да избере здравословна храна или има погрешни схващания за това, което е пълно, какво не е.

Дженни Крейг

Важна информация: Самая удобная диета для не желающего думать о питании и учиться готовить, помогает сбросить около 400-500 г в неделю, или больше в ситуации с ожирением. Минусы — это все же полуфабрикаты, хоть и обогащенные витаминами и минералами.

Джени Крейг е американка Елена Малишева. Не в смисъла на лекар и телевизионен водещ, а в контекста на продажбата на готови замразени храни за отслабване. Диетата Джени Крейг се основава на удобство и комфорт. В американската култура храната се "приготвя" от полуготови продукти, достатъчно е само да купите храна за отслабване, да я сложите в микровълнова фурна и тук е здравословна диета. Всъщност, храната от Джени е нискокалорично съотношение на типичните американски ястия, защото те са популярни.

И в системата за намаляване на теглото има сесии с "консултант" един на един, където можете да обсъдите подробно вашите проблеми като неразбиране на процесите на отслабване от други и други.

Най-интересните диети от рускоезичните уебсайтове за жени

Всичко това е наред, но не можем да си купим готови храни за отслабване, защото обикновено струва глоба за доставка на средна работна заплата у нас. Тъй като на рускоезичните сайтове са много различни списъци с най-интересните диети:

безвъзвратна елда. Според неизвестна легенда, елдата е зърно с балансиран състав. Където е балансирано - няма мазнини в него, няма протеини - незначителни, въглехидрати - както при всеки друг зърнени култури. Разбира се, елдата е полезна, ако я допълниш с натурално масло или семена, и част от протеиново ястие. Но при диета се препоръчва просто да се задушава чаша елда във вряща вода и да се наслаждавате на нея без сол. Плюс това, все още можете да пиете kefirchiku, в размер на литри или дъвчете 150 г сушени плодове. На изхода се получава "въглехидратна" диета със стойност до 1100 kcal и дефицит на протеини и мазнини. Отслабнете върху него с 5-12 кг, казват те, теглото се връща, ако започнете преяждане;

проста палео диета. В САЩ, тенденцията утихна след няколко години, тъй като всички уморен, за да се търси най-отглеждани за месо естествена храна за много пари и да направи хляб от бадемово брашно. Значението на палеото е, че се отказвате от зърнени култури, мляко и производни, както и от всички консервирани и полуготови продукти. Полезно ли е? В част, да, тъй като голяма част от населението с радост ще си купите сладко кисело мляко, бяло хлебче и "бонбони" захаросани плодове, но не и елда, естествено сирене и сушени череши. Да приемем, нищо не трябва да са на диета, но чрез ограничаване на храната на само месо, зеленчуци, плодове и семена, лесно можете да попаднат в "дефицит", с подходящи порции. В нашата страна тенденцията дойде и бъдещето се предвижда за него. Отслабвам от 5 до 30 кг, но след диета е трудно и скъпо;

протеинова диета. Има много от тях, всъщност, от простото "яде само месо, риба, яйца и зелени зеленчуци" в различни схеми на редуване. Хората ги обичат, защото не са гладни и си позволяват да организират подобие на разнообразна диета. И те започват да мразят, когато са изправени пред сънливост, умора и "ниско въглехидратен мозък". Дарът на истински фен може да бъде способността да губите до 4 кг на седмица и ... да върнете реда на 3 веднага, веднага щом започнете да ядете въглехидрати под каквато и да е форма, поне със здрави порцели, дори и с "ужасен" шоколад.

Трябва ли да отслабна за интересни диети? Вашият лекар е малко вероятно да одобри такава инициатива. В научната диетология има само един подход - постепенното ограничаване на калориите, като същевременно се запазва здравословно количество протеини, мазнини и въглехидрати в храната. Изберете нещо интересно или просто подходящо за себе си - правото си. Основното нещо е, че хранителната система трябва да бъде балансирана, здравословна и да ви прави щастливи. В края на краищата, храната е удоволствие, а не само набор от макронутриенти.

Share:
Comments