Лятната диета е подробно описание и полезни съвети. отзиви

Лятна диета - описание и общи принципи

Лятото е най-подходящото време за обявяване на война за наднормено тегло. Той е богат на пресни плодове и зеленчуци, в които има много фибри, витамини, микроелементи и други полезни вещества. Ето защо, с помощта на лятна диета, не само можете да се отървете от излишните килограми, но и значително да подобрите тялото.

Поради това, което е отслабване? Всеки знае, че повечето зеленчуци и плодове имат по-ниско съдържание на калории в сравнение с другите храни. В някои от тях по принцип калоричното съдържание е отрицателно, т.е. по време на обработката им тялото изразходва повече калории, отколкото ще получи, ако се усвои. Например това се отнася за зеле и целина.

Зеленчуците заемат по-голям обем в стомаха и насищат добре, премахвайки усещането за глад. Това означава, че спазвайки лятна диета, получавате малко калории, без да гладувате. Също така, зеленчуците съдържат много неразтворими влакна, т.е. такива, които не се разпадат в тялото. Когато тя преминава през стомашно-чревния тракт, неговите влакна имат стимулиращ ефект върху секрецията на храносмилателни сокове и подобряване на двигателните умения, което е много полезно за прочистване на червата. В допълнение, влакното има способността да се свързва частично с мазнините и не позволява да се разграждат напълно. А съдържанието на зеленчуци и плодове с голям брой витамини и минерали ще са на диета, не е излишно, защото всяка диета е стресиращо за организма, а това на витамини и минерали подкрепа за това ще бъде много удобен.

Лятната диета е много проста: като избирате най-подходящите за вас зеленчуци и плодове, според вкуса и наличността, ги консумирате през целия ден.

Въпреки това, тази диета не е подходяща за всички. Например, хората със заболявания на стомаха или червата не могат да си позволят да консумират големи количества плодове и зеленчуци (особено сурови), тъй като грубото влакно от зеленчуци може да причини обостряне на болестите. Ето защо, преди да започнете, трябва да знаете мнението на Вашия лекар за това.

След прекратяване на диетата не е възможно незабавно да се върнете на мазнини и сладки храни, че хвърлените кг не са се върнали в още по-голямо количество, отколкото са били изхвърлени. Практиката на лятна диета може да бъде веднъж месечно. Ако не падне след края си в неконтролирано усвояване на храната, тогава един месец лесно можете да загубите до 3-4 кг и да се запазите в отлична форма.

Лятна диета - какви храни могат да се консумират

1. Зеленчуци.

През лятото можете да ядете почти всички зеленчуци. Предпочитание трябва да се дава на зелен фасул, грах, моркови, репички, броколи, бяло зеле и карфиол, тиквички, аспержи, домати, краставици.

Между другото, се смята, че тъмно зелените зеленчуци съдържат по-малко калории и по-добре се абсорбират от други.

2. Плодове

Почти всички плодове и плодове са източници на витамини и антиоксиданти. Разбира се, спазването на летния режим е по-добре да се предпочитат сезонните зеленчуци - ягоди, малини, касис, боровинки, къпини, ябълки, круши, кайсии, сливи и т.н.

3. Прясно изцедени сокове от зеленчуци и плодове.

4. Кефир.

Въпреки че това е диета, основана на консумацията на плодове и зеленчуци, въпреки това ще бъде много трудно да се поддържат някои растителни продукти. Кефирът е нискокалоричен, съдържа протеини, мазнини и въглехидрати и е много полезен за поддържане на нормалната микрофлора в червата.

Лятна диета - какви храни не могат да се консумират

Диетата е предназначена за консумация на изключително растителни храни под формата на зеленчуци, плодове и зеленчуци. В същото време не трябва да ядете картофи, които имат най-високо съдържание на калории сред зеленчуците, в размер на 80 kcal на 100 гр. продукт.

Лятна диета - примери за менюто

В допълнение към тези продукти, всеки ден от диетата трябва да пиете най-малко един и половина литра чиста или минерална вода.

1 ден - зеленчук

Избирайки 1 вид зеленчук, той трябва да се консумира в каквото и да е количество през деня.

2 дни - плодове

Избирането на два вида плодове трябва да се консумира във всякаква сума през деня.

3 дни - ягодоплодни

В това можете да ядете всички плодове.

4-дневно ферментирало мляко

На този ден можете да ядете само кефир (ако желаете, можете да го замените с нискомаслено кисело мляко).

5 дни - зеленчук

На този ден можете да ядете само варени зеленчуци.

6-и ден

В това можете да ядете всички плодове, разделяйки ги на няколко приеми.

Ден 7

През целия ден е разрешен само един тип плодов сок. Тези, които имат проблеми с киселинността на стомаха, е по-добре да се откажат от грейпфрут и сок от ананас. Водата трябва да се консумира, както във всички предишни дни, тъй като соковете не са напитка, а храна.

Лятна диета - полезни съвети и обратна връзка

Степента на твърдост на диетата, която всеки може да установи за себе си. Ако е много трудно да се поддържа диетата на някои плодове и зеленчуци, можете да пиете чаша кефир за нощта. Можете също така да добавите растително масло в малко количество към салата от избрани зеленчуци.

Не пренебрегвайте съветите да ядете ден и половина литра чиста вода. Водата е необходима на тялото ни да очисти тялото и да запълни загубата на течности, характерна за лятото.

При рязане на зеленчуци е по-добре да ги изядете веднага. Не забравяйте, че колкото по-дълго контактят с въздуха, толкова по-малко ще донесат. Закваската зеленчуци (например цвекло или моркови) трябва да бъде само в кора.

Ако говорим за рецензиите, които споделят онези, които се опитаха да отслабнат, използвайки лятна диета, те са предимно положителни. По-голямата част от тези, които губят тегло, отбелязват, че в съответствие с правилата си те изхвърлят до 2-4 кг седмично, докато цялостното им благосъстояние се подобрява.

Има обаче и други отзиви, при които онези, които отслабват, се оплакват, че по време на цялата диета те са имали слабост и проблеми с червата. Най-вероятно тези респонденти принадлежат към група от хора, които са противопоказани по диета по медицински причини.

И накрая, друг съвет от онези, които са се опитали да се самоподдържат. След като излезете от него, трябва да избягвате "бързи" въглехидрати като захар, хлебни изделия и т.н., в противен случай теглото не само ще се върне веднага, но ще бъде повече, отколкото беше преди диетата. Пригответе поне за няколко седмици след диета само нискокалорични ястия и след това ще можете надеждно да фиксирате резултата.

Коментари

Марина 03.22.2016 Тук те пишат, след диета не може просто да бърза да мазнини, но през лятото и не искат да ядат мазнини! И благодаря за диетата, харесвам плодовете и плодовете. Мисля, че диетата ще ми помогне да коригирам фигурата. Ксения 03.22.2016 Не знам как останалото, но винаги губя тегло само през лятото, въпреки че се опитвам да гледам моето тегло през цялата година. Но поне крек, през лятото мога безопасно да изхвърлям 5 - 7 килограма, без да отричам нищо. Очевидно, характеристиките на тялото. Калина 03/03/2016 Уау, диетата е много строга. Само плодове и кисело мляко. Опитайте се да не губите тегло с нея, добре, така че имаме нужда, а след това хвърляме торти с шоколад и не броим калории. Добре е, че те изобразиха всичко в детайли. Кристина Крис 03/22/2016 Лято, жалко, че много хора искат да отслабнат през лятото и през лятото. Искам да нося красива къса рокля и да изглеждам чудесно. Но ако отдавна сте се борили с наднормено тегло, тогава лечебната диета определено ще ви помогне. Плодовете и зеленчуците още не са засегнали никого. Даша 03/22/2016 Лично моето мнение е, че е по-лесно да седнете на диета през лятото. Има толкова много плодове и зеленчуци наоколо, че не искам да гледам месо и сладки. Яжте плодове и постно върху здравето. Тази статия го доказва.
Share:
Comments