Лекарство от детството: рициново масло. каква е употребата и

Специфичният силен вкус отразява истинската сила, която се съдържа в рициновото масло. За мнозина рициновото масло се свързва с неприятни спомени, когато гримаси са принудени да поглъщат лъжица рициново масло, за да се възстановят от болестта. Е, какво ще стане, ако погледнете този наркотик по различен начин?

Какви предимства и полезни свойства наистина има? Техните петрол има няколко, те са били открити от дълго време и знанието за тях е предадено от поколение на поколение.

Рициново масло е синоним на здраве

Рициново (рициново) масло - това масло, извлечено от семената на рициново боб. Стотици години семената на рициново масло и се използва като мощен отрова, който съдържа токсични рицин. От което дори при прием на ниски дози могат да се появят гадене, повръщане и диария. Тези свойства, както и антибактериален, дезинфектант и слабително оценяват човек, защото се смята, че те помагат в борбата с настинки, кашлица, висока температура, диспепсия и някои кожни заболявания. Тъй като масло може да се предизвиква повръщане, след това той да бъде използван основно средство за детоксикация и възстановяване на други отрови от стомаха, както и борбата срещу червеи, лентови червеи и кръгли.

И така, какви са истинските предимства на рициновото масло? Смята се, че рициново масло е насочено главно към стомаха. И се използва за заболявания, които започват в стомаха.

Сфери на приложение на рициново масло

Рицистичното масло е ефективно за локално лечение ревматизъм, подагра и артрит, Съдържа мастни киселини като линолова киселина, олеинова киселина и рицинолова киселина. Може да се комбинира с други лекарства за по-ефективно лечение.

Използва се за лечение запек, чревно почистване преди проверката или операцията. Ниска доза се препоръчва за предотвратяване на запек. В такива случаи се приема на празен стомах, внимателно измервайки необходимата доза със специална лъжица. Можете да смесвате масло със сок, за да подобрите вкуса. Дозировката зависи от възрастта, здравето и реакцията на тялото. Не вземайте рициново масло по-често или увеличавайте дозата повече, отколкото е посочено в инструкциите или предписано от лекар. Може да отнеме от 6 до 12 часа, преди да започне да действа наркотикът. При злоупотреба могат да възникнат негативни ефекти, но те са по-късно.

Ползите от рициново масло също могат да бъдат включени укрепване на функционирането на имунната система чрез подобряване на кръвообращението, лимфния дренаж и общото здравословно състояние на тимусната жлеза. Подпомагайки тези функции, маслото има пряк ефект върху храносмилателната система и кръвоносната система. Детоксифицира червата.

Тя също може да помогне премахнете обрива и зачервяванепричинени от гъбични или бактериални инфекции. Мощната ундециленова киселина на маслото има бактерицидни и дезинфекционни свойства. Неговите естествени противогъбични, антибактериални и антимикробни свойства правят рициново масло за акне и други кожни проблеми жизнеспособно решение.

Рициноловата киселина в рициново масло може да работи и като естествена анестезия по време на менструацията. Касторка балансира хормоните, които на свой ред насърчават доброто разпространение. Здравословната циркулация може да помогне за предотвратяване на симптомите на ПМС, като промени в настроението, депресия и умора.

В допълнение, рициново масло може да работи като естествено ускорител на производството на кърма. Мастните киселини в рициново масло могат да увеличат количеството си. Препоръчва се да се използват ниски дози от всякакъв вид рициново масло. С особено внимание, е необходимо да се използва рициново масло за бременни жени, тъй като има свойства, които стимулират раждането и могат да предизвикат преждевременно раждане. Съобщено е, че рициноловата киселина стимулира простаноидните рецептори в матката, което води до ускоряване на контракциите. Но триене на маслото в кожата на бедрата и корема може да се превърне в предотвратяване на стрии.

Обичайното проблеми със сухота и загуба на коса могат да бъдат елиминирани с използване на рициново масло, което има фунгицидни, инсектицидни и бактерицидни свойства. Той има рицин и рицинолова киселина, които предпазват от инфекции на скалпа и космените фоликули. Рициново масло може също да овлажнява скалпа и да помогне в борбата срещу пърхота.

А рициново масло е ефективно при прилагане за грижа за обувки от гладка кожа. Голямо количество масло се нанася върху повърхността на обувките, докато вече не се абсорбира. Тогава обувките са полирани и могат да се носят. Ефективно предпазва от вода и овлажнява кожата на обувките.

Има ли вреди от използването на рициново масло?

Въпреки че има много ползи от рициново масло, трябва да се внимава, когато се консумира това естествено средство за защита. Същото масло, което може да помогне за лечение на болести, някога е било използвано в големи количества като опасна отрова. Някои неприятни свойства и ефекти от използването на рициново масло са описани по-долу.

Содержит рицин. Той е токсичен протеин, който отблъсква сегрегацията на семена от рицин от различни насекоми, птици и др. Удивително е, че доза чист рицин с размер на няколко зърна сол може да убие човек. Най-лошото е, че няма противоотрова срещу рицин.

• За някои, употребата на рициново масло може да увреди стомаха. Рицинолевая кислота в масло може да стимулира стомашно-чревни проблеми, причинявайки гадене, което в бъдеще може да доведе до сериозна дехидратация и електролитен дисбаланс, както и до нарушения на сърдечния ритъм.

• Докато рициново масло е основното естествено слабително средство със силна констипация, в някои случаи може да причини тежка диария, дори диария с кръв. В най-лошия случай, ако продължи, черният дроб и бъбреците могат да откажат това, което ще доведе до смърт.

• Друг нежелан ефект на рициново масло може да са кожни обриви, причинени от алергична реакция. Преди да използвате маслото като локално лекарство за лечение на кожни заболявания, препоръчваме да го тествате върху малка част от кожата. Ако вече са приложили повече и се е появил обрив, едно от най-добрите решения за елиминиране на симптомите е цялостното почистване на засегнатата зона с мек сапун и вода. Можете да използвате и смес от ябълков оцет и вода.

• Една от нежеланите реакции на рициновото масло са крампи на коремните мускули. Това може да се случи, дори когато маслото помага с други коремни проблеми. Обяснението е рицин. Всъщност то е толкова токсично, че дори вдишването на малко количество прах от рицин може да причини гърчове.

• Използването на рициново масло във високи дози може да причини замаяност.

Не се препоръчва използването на рициново масло за деца под 10-годишна възраст. Внимавайте да не оставяте рициново масло без надзор, ако има много деца в къщата. Ако имате съмнения, рициновото масло не трябва да се държи вкъщи изобщо.

Повечето растителни лекарства са суровини от токсични растителни видове. Рицистичното масло е ярък пример. С малки, терапевтични дози, той има незаменим ефект и с предозиране може да доведе до тежко отравяне до смъртоносен изход. Бъдете внимателни, прочетете инструкциите и се консултирайте с лекарите. Ако децата са вкъщи, бъдете двойно предпазливи.

Share:
Comments