Колкото повече човек тежи, толкова по-вредни за него алкохол

Предположението, че няколко чаши вино дневно стимулират работата на сърцето, отдавна са били разпитани от много независими изследователи. И определено се оказа, че е погрешно за тези, които са с наднормено тегло или затлъстяване, казват изследователи от Нова Зеландия Института по обществено здраве.

В доклад, публикуван в месечното австралийско списание "Обществено здраве", учените Tim Dobsteyn и Mike Dob признаха, че резултатите от предишни изследвания върху изследването на напитката като средство за предотвратяване на сърдечни заболявания сега се разпитват, защото те не са взели предвид един много важен фактор - теглото на човек.

Междувременно експертите отбелязват, че малко количество вино наистина е от полза за човешкото тяло, но само при условие, че не се характеризира с наличието на допълнителни паунда. В противен случай, според експертите, виното, в допълнение към сърдечните проблеми, вероятно ще предизвика повишен риск от удари, диабет и рак.

Водещият автор на изследването Тим Добстийн заяви: "Ние сме много загрижени, че данните, които са в основата на всички изводи за ползите от виното, дойдоха до наши дни от редица научни трудове, извършени преди повече от 40 години. Следователно, те днес не могат да се считат за обективни, когато наднорменото тегло е един от най-често срещаните проблеми на съвременното общество. "

Така експертите от Нова Зеландия решиха да проведат изследванията си, за да разберат дали има връзка между ефекта на виното върху човешкото тяло и теглото му. След проучването те установили, че тези, които имат индекс на телесна маса по-голям от 27,5 кг / м2, получават значително повече вреди от винените напитки, отколкото другите участници в проучването, а не затлъстяването и затлъстяването.

Според учените тези резултати са достатъчни, за да потвърдят зависимостта на вредните ефекти на алкохола върху теглото на човека, който го използва.

Share:
Comments