Кефир-ябълка диета: минус килограми, коригираме здравето.

Кефир-ябълковата диета е много ефективна. Използва се за бързо отстраняване на пет до девет допълнителни килограма.

Това е изрична версия на загуба на тегло, която не само ще ви спести от наднорменото тегло, но също така ще подобри вашето здраве, нормализира метаболитните процеси и работата на червата.

Предимства на диетата с кефир-ябълка

Долната линия е, че киселото мляко и ябълките са много полезни за продуктите на човешкото тяло. Те са вкусни и нискокалорични и какво друго е необходимо, за да издържите трудностите на диетата? Кефирът, подобно на всички кисели млечни продукти, ускорява метаболизма, нормализира чревната микрофлора. Твърдите диети, особено белтъчините и ниско въглехидратните, често нарушават работата на храносмилателния тракт, придружен от запек. В диетата с кефир-ябълка това няма да се случи и червата ще започне да работи като часовник.

Кефирът се препоръчва да пие не само в отделен режим на хранене, но и за мека загуба на тегло. Така че, ако заместите богата вечеря с кефир, много скоро теглото ще започне да намалява. Ефективно и еднодневно разтоварване на кефир, особено след празнични ексцесии и бира.

Кефир - едно от ферментиралите млечни продукти, Следователно, неговата част (една или две хранения) в диетата с кефир-ябълка може да бъде заменена с други продукти: ферментирал, ацидофилус, кисело мляко. Продуктите от млечно мляко са превенцията на такива заболявания като хипертония, цироза, уролитиаза, артроза, артрит, атеросклероза.

Кефирът и продуктите, близки до него, имат антибактериален ефект, възстановяват микрофлората на храносмилателния тракт след приемане на антибиотици, спират гниенето в червата. Препоръчва се в храната на пациентите да се включи лечение на гастрит със секреторна недостатъчност, панкреатит, черен дроб, жлъчни пътища, колит.

Ябълките са полезни за отслабване в това, че съдържат влакна и плодови киселини. Сладко-сладките плодове имат лесен диуретичен ефект, благодарение на фибрите създават усещане за пълнота на стомаха. Ябълковият пектин премахва токсините и токсините от червата, намалява нивото на "лошия" холестерол. Плодовите киселини, наситени с ябълки, допринасят за разцепването на мастни депозити.

В допълнение, ябълките съдържат много витамини, йод, желязо, така че храната с кефир-ябълка не само ще облекчи мазнините по страните и стомаха, но и ще насити тялото с полезни вещества и микроелементи. Подпухването ще изчезне, лицето ще стане свежо, блестящата коса и силните нокти или нокти.

Кефир-ябълка диета: основните принципи

Основният принцип на храненето с кефир-ябълка е използването през целия срок само на два продукта. Първите два дни може да изглеждат сложни, тъй като ябълките са наситени за кратко време и запалват апетита. Но ако понесете апетита на апетит с достойнство, не извършвайте срамно нападение върху хладилника, а на третия ден, нищо друго, освен препоръчваме в менюто, вече няма нужда.

Строгата диета се смекчава от факта, че в един ден може да се яде доста голяма храна - един и половина литра кефир и един и половина килограма ябълки. Много момичета, които са използвали кефир-ябълка диета за отслабване, имайте предвид, че толкова много за ядене до края на диетата не искам.

Принципите на диетата са много прости:

• Пийте 1 - 1,5 кг кефир всеки ден. Можете да ограничите 600 грама на ден;

• Яжте дневна пропорция на ябълки от 1 до 1,5 килограма, т.е. ядете пет до шест ябълки на ден;

• спазвайте режима на пиене, като изпивате поне 1,5 литра чиста вода без газ. Минералът не се брои;

• използвайте принципите на частичното хранене: пийте и яжте най-малко пет до шест пъти на ден;

• Най-добре е да се раздели приемът на кисело мляко и ябълки в продължение на поне половин час: това насърчава правилното храносмилане на храната. Ябълките не се смесват добре с други продукти, а когато се използват заедно с кефир, те могат да причинят подуване. Ако няма проблеми с това, можете да свържете съставките;

• Поддържайте се със зелен чай с добавяне на малко количество мед (не с всяка чаша) и лимонов сок;

• Няма изрична забрана за кафе и черен чай, но трябва да ги изостави напълно или да се ограничите до една чаша сутрин;

• За да се избягва напълно чревния дискомфорт, заслужава да се отбележи използването на ябълки след шест часа вечерта, за да не се раздразнят чревната лигавица и да се предизвика повишена секреция на стомашния сок. Яденето на ябълка през нощта може да увеличи апетита, а вечер да остане в рамките на ограниченията на храните е много трудно.

Безспорното предимство на диетата с ябълка-кефир е нейната простота. Не измисляйте нищо, не е нужно да готвите отделно за себе си. Продуктите за диета са много евтини, особено през есента, така че няма да има специални разходи.

Седнете на кефир-ябълка диета може само здрави хора. Отказа да отслабнете на киселото мляко и ябълките ще имат хора, страдащи от стомашно-чревни заболявания с висока киселинност, бременни жени, както и тези, които имат много голяма тежест. За последната категория загуба на тегло трябва да се развие отделна здравословна диета, в противен случай човек може сериозно да се разболее.

Има няколко варианта на диетата с кефир-ябълка. Класическата опция е седемдневен цикъл. За тези, които се нуждаят от по-очевидни резултати, се разработва деветдневна диета. Ако трябва да хвърлите не повече от три килограма, само за да влезете в празнична рокля, достатъчно е да прекарате три дни в диета.

Независимо колко трябва да отслабнете, не можете да ядете ябълки и кисело мляко за повече от девет дни. Тесните ограничения в храната, характерни за моно и дуодит, ще имат пагубен ефект върху здравето! По-добре е да оставите един ден кефир-ябълка за седмично освобождаване от отговорност.

Можете да повторите диетата, след като тялото напълно се справи със стреса, причинен от сериозно ограничаване на хранителното разнообразие. Вторият път, когато можете да използвате тази диета е три до четири месеца по-късно.

Кефир-ябълка диета: меню за седмицата

Опцията за класическа диета се изчислява за седем дни, Можете да ядете по-малко от препоръчителната порция. Ако атаките на глада са твърде силни, една допълнителна ябълка или половин чаша кефир ще намали апетита и ще предотврати разпадането. Не страдайте от глад: веднага щом искате да ядете, яжте!

Менюто на всеки ден от опцията за седемдневна диета включва редуване на ябълки и кефир, разделени по време.

закуска: чаша кисело мляко, за половин час ябълка.

Втора закуска: чаша кисело мляко, за половин час ябълка.

Обед: чаша кисело мляко или друго кисело мляко (ферментирало, варено, бифидно, ацидофилус), за половин час ябълка.

Следобедна закуска: ябълка.

вечеря: стакан кефира, ябълка.

Късно вечеря: кефир.

Ако не можете да преодолеете глада, можете да нарушите строгото редуване на кисело мляко и ябълки. Това не означава, че трябва да ядете всичко, което искате. Само в една от ястията, вместо в ябълка, можете да ядете нещо протеиново: парче варено пиле, парен котлет, яйце.

Кефир-ябълка диета: меню за 9 дни

Значението на деветдневното меню е да споделите използването на кисело мляко и ябълки. Диетата е разделена на три цикъла от три дни.

Първият, вторият, третият ден

• Пийте половин литър кефир всеки ден. Ако желаете, сменете част от киселото мляко с друго кисело мляко напитка. Няма допълнителни продукти. Приемането на кефир се разделя пет до шест пъти, през интервалите да се пие чиста вода, зелен чай.

Четвърти, пети, шести ден

• През деня ядете един и половина килограма ябълки. Има ябълки, от които се нуждаете сурово, за една или две хранения плодът може да се пече в пещ без захар.

Седми, осми, девети ден

• Един и половина литра кефир е разделен на шест хранения. Освен това пийте вода, чай.

Преживяването на тридневните моноцикли е по-трудно от променливите. Но ефектът ще бъде по-изразен.

Съвет! Ябълките могат да бъдат изпечени.

Експресна версия на диетата на кефир и ябълки: меню за три дни

Компресираната версия на деветдневната диета "кефир-ябълка" е тридневен цикъл. Той повтаря етапите на деветдневната диета.

Първи ден: един и половина литра кефир, разделен на шест приеми.

Вторият ден: един и половина килограма сладки и кисело ябълки.

Третият ден: отново поставете количеството на кефира.

Както и преди, един от методите на кефира може да бъде заменен от използването на всеки ферментирал млечен продукт. Диетата на кефира и ябълките е строга, така че не е необходимо да се следват маслеността на млечните продукти. Излишните калории, ферментирали или три процента кефир, няма да се добавят, но промяната на вкусовете ще помогне да разнообразят оскъдната диета.

Важни точки от диетата с кефир-ябълка

Загубата на тегло, при условие че диетата е стриктно спазвана, може да бъде девет килограма. Това е много и много бързо. Ако обаче диетата не е завършена правилно и в бъдеще не следвате какво и колко се изпраща на устата, килограмите ще се върнат.

Нежно излизане от диетата на кефир и ябълки ще помогне за постепенното въвеждане в храната на зърнени култури, зеленчуци, извара, трици, месо и риба. В идеалния случай трябва да излезете от строгия режим за толкова дни, колкото самата диета е продължила. След деветдневен цикъл можете да добавите кефир и ябълки с малка чиния от зърнени храни за закуска през първите три дни, обяд - със същото количество задушени или пара зеленчуци, а вместо кефир вечеря можете да ядете малко извара.

Останалите шест дни едно от храната (вместо кефирът) трябва да се състои от част от месо със зеленчуци или салата от пресни зеленчуци с парче черен (или трици) хляб или купа зърнени култури с ядки или плодове.

Строго ограничението засяга и други сладкарски изделия, пушени продукти, сол, киселинна храна. Възстановявайки тялото след всяка диета, трябва често да излизате на чист въздух, да ходите повече, да избягвате преумората.

Девет дни на кефир и ябълки - това е максималният период. Тази диета е небалансирана, така че трябва да направите задължителна почивка, дори ако резултатите са доволни и искате повече. Най-добрият е враг на доброто! Не можете да се откажете и за дълго време да ограничите тялото в основни аминокиселини, мазнини, протеини, въглехидрати.

Много по-полезно е да продължите да губите тегло по по-нежни и здравословни начини. Направете спорт или просто започнете да се движите повече: танци, джогинг около къщата, ежедневни разходки от половин час и по-дълго, почистване в апартамента. Не искате да се движите - купете кръг на здраве или обръч. Всяка "пасивна фитнес" е полезна и със сигурност ще доведе до желаните резултати.

Кефирът трябва да се остави в ежедневното меню: да се пие вместо втора закуска или за закуска в средата на сутринта, ако вечерният гладен страда - половин час преди лягане. Необходимо е напълно да се откаже от алкохола (polbokala естествено червено сухо вино - това е всичко, което можете да си позволите веднъж седмично), газирани напитки, майонеза, торти.

Всяко неразположение, болка в стомаха, понижаване на налягането, замайване е сигнал за незабавно прекратяване на диетата. Ако тялото реагира лошо на строго ограничение на диетата, трябва да го слушате. В противен случай можете сериозно да подкопаете здравето си. Ако след отказ от диета симптомите не изчезнат, определено трябва да се консултирате с лекар.

Share:
Comments