Как да избера бавачка и гувернантка за детето си?

Съвременният живот е много динамичен и жените често се заемат с активна позиция, прекарват по-малко време у дома. Не всеки от нас има възможност да прекарва първите години от живота си заедно с бебето неразделно. Как да изберем подходящия асистент, кой ще стане грижа за кокошка за бебе и ментор за по-големи деца?

Нани за бебето

Такъв специалист се различава от обикновената бавачка - работата с бебета изисква специални знания и умения. Една доброта и усърдие тук, уви, не е достатъчно. Ако майчинският инстинкт е в състояние да прави чудеса, като казва на майката какво не е наред с нейната троха, тогава аутсайдерът няма такъв подарък, което означава, че човек трябва да има прекрасен опит или медицинско образование.

Детската медицинска сестра е идеална възможност, защото повечето от тези лекари имат магически ръце, в които всяко бебе се успокоява, освен това те знаят всичко за бебетата в света. Тя може да бъде поверена безопасно на най-скъпите, но си струва да се има предвид, че услугите на такъв специалист винаги са платени по-скъпо.

Как да проверите бъдещата бавачка?

Отговорността на бавачката е толкова голяма, че нито един реален експерт няма да се противопостави на най-корозивните въпроси и допълнителни проверки. В допълнение към препоръчителните писма от миналото работодатели, дипломи и сертификати, бъдещата бавачка трябва да е готова да предостави цялата информация за себе си и да се свърже с телефонните номера на предишни родители-работодатели. Не бъдете мързеливи, за да разговаряте с няколко семейства, за да разберете тяхното мнение.

Това е чудесно, ако бавачката помага да се грижи за бебето в присъствието на родителите. Това обаче не винаги е възможно. Минете бебето в грижливите ръце ще трябва постепенно - поне няколко дни, майка ми трябва да е наблизо. Това не само помага да се увери в професионализма на бавачката, но и ще даде възможност да я остави по-ясни инструкции за грижа за детето.

съвет: Не се опитвайте да намерите уникален специалист, готов да съчетае работата у дома с грижата за дете. Въпреки привидната полза от подобно предложение, е твърде сложна и отговорна работа, за да се съчетае с други въпроси. Много зависи от природата на детето - едно тихо хлапе не свързва ръцете и оставя време за малки, прости задачи, докато други деца не дават възможност да седят за минута. Въпреки това, от факта, че медицинската сестра може да има малък отдих по време на съня на детето, в крайна сметка всички печелят.

Къде да търсите бавачка?

Най-добрите специалисти се оценяват за теглото на златото и, като правило, те се предават от ръка на ръка. Следователно, първата стъпка в търсенето на такъв служител е да интервюира своите познати, а втората стъпка е да се обърнат към специална служба. Но независимо търсенията най-вероятно ще отнемат време и нерви - в края на краищата тези съобщения отразяват тежестта на неквалифицираните и неконтролираните работници.

безопасност

За щастие модерната технология ви позволява да проследите всичко, което се случва във ваше отсъствие. Не забравяйте, че бебето не може да се защити и се оплаква на родителите, така че вашият дълг е да осигурите пълен контрол. Въпросът е дали скритите камери са правилни, остава отворен. Все пак нашата задача не е да хванем сестрата в деянието, а да предупредим ситуацията, в която обикновено са възможни неприятни мигове. Ето защо камерата е необходима, но не е необходимо да я скривате.

Дете на 2-5-годишна възраст

Ако знанията за всички видове преподаване и разработване на техники са незначителни за тези, които искат да работят с бебета, тогава за детегледачките за по-големи деца това се превръща в голямо предимство. Качествено учителка в детска градина или специалист, който е готов не само да следи здравето и безопасността, но и развитието на бебето, ще бъде перфектен.

Когато избирате Мери Попинс, имате право да попитате как тя ще прекарва времето си с клиента си, какви методи предпочита тя да работи и колко успешна бе предишната й дейност. В края на краищата, и тези майки, които имат щастлива възможност да седят у дома с деца, трябва да отделяме много време на уроци и игри - което означава, че е абсолютно естествено да се направят такива искания от медицинската сестра.

гувернантка

Когато избирате гувернантка за ученици, нейното образование ще бъде важно. В задълженията на гувернант е, най-малкото помощ при подготовката на домашното, в максимална степен - посещение на театри и изложби и творчески занимания. Цената за услугите на гувернант ще зависи от изискванията. Специалист, който е готов да предложи допълнителни часове - музика, рисунка или чужди езици, може да претендира за максималната заплата.

Как да проверите гувернантката?

Въпреки, че детето е израснало и не изглежда толкова крехко, е много важно как ще се формира неговият характер и мироглед. Не се колебайте да предложите на бъдеща гувернантка специално интервю, за да изпробвате нейното ниво на знания, маниери и професионални умения.

Не забравяйте, че професионалистът може да намери подход към сърцето на ученика доста бързо. Ето защо, ако не бъде намерен общ език, детето не е щастливо и гувернантът предлага да чака "малко повече", най-вероятно това не е ваша опция.

Текст: Вера Гюлер

Share:
Comments