Какво е известно за ползите от танците. как специфичните

Танси, едно от основните растения на древните билки, благодарение на много полезни свойства днес, е получило най-голямо внимание на учени и лекари.

Вкъщи можете да го поправите здравословно - можете например да приготвите ароматен билков чай.

Характеристики на приложението на тъпан и балсамика

От повече от сто от видовете мания, които са включени в семейството на астерите, най-често срещаните в дивата природа в централния пояс на Северното полукълбо, както и във фитотерапията, са били неприятни.

Народните имена на тази висока тревиста растителност са орехови лапи, носеща копчета трева, боровинки. Последното е много вярно - скромните ярко жълти съцветия на танците се събират в малки клъстери. Но, разбира се, танците са много различни по вид според видовото разнообразие. Тениските са били изведени и за украса на градините.

Добре известно, обаче, в гастрономическия, а не в медицинския смисъл, балсамов (kanuper).

Специфичността на кулинарните традиции от Средновековието го превърна в много популярен завод в Европа. По-специално, тя помогна да се спести по-дълго и по-добре да се запази суровото месо. Но още от XVII в. Танцът е забравен и в резултат на това днес в готварските книги се среща много по-рядко, отколкото в рецепти за фитотерапия.

Днес кануто може да се намери в единични сортове сирена и извара (Латвия), сортове бира (Германия, като алтернатива на хмела), понякога растението добавя оригинални бележки към восъчни ябълки, кисело зеле и мариновани гъби със зеленчуци, ароматизирани с ликьори и добавени към рибни ястия, омлети, сладкарски изделия (сладкиши, сладкиши).

Естествено, заедно с ястието с тайнство, част от полезните му свойства също ще влязат в тялото.

Но въпреки това, за да се подобри здравето, фитотерапията настоява за употребата на инфузии и отвари от танц, билкови чайове (в които тя се вписва добре с мента, риган и мащерка). Начините на тяхното приготвяне са подобни на лечението с други лечебни билки.

Използването на външен вид (мехлеми, компреси, алкохолни тинктури) също е много ефективно, но най-ярките и разнообразни свойства на растенията се разкриват точно когато се прилагат вътре.

За приготвяне на лекарствени продукти, съцветия на растението се използват, листата и стъблата, събрани в пика на цъфтежа - в средата на лятото, когато съдържанието на полезни вещества в мания достигне максимум. Освен това, сушенето практически не намалява композицията на растението, освен, например, концентрацията на етерични масла пада.

Но не само те създават предимствата на танците, но също така съдържат:

• танини;

• флавоноиды;

• витамини (С и В);

• смолистые вещества;

• полизахариди;

• органични киселини;

• Минерални съединения (цинк, мед, кобалт, молибден);

• алкалоиди.

Специално внимание заслужава горчивата субстанция на танацетин, осигуряваща специфичен вкус на тъпан, а също така и тайнството:

• Ефективен като хологог;

• увеличава производството на стомашен сок и стабилизира неговата киселинност (независимо от това дали се увеличава или намалява);

• може да се използва като антихелминтен агент.

В последния случай тансетът ще работи по-добре, ако не го подсушите, но го използвате, нарязан на прах и смесен с мед.

Напитките с танц са ефективни при инфекциозни и респираторни заболявания на дихателната система (включително бронхит, пневмония, тонзилит и грип).

При заболявания "зимен" (и провокирани от хипотермия), растението може да се използва като антипиретично, аналгетично и противовъзпалително имуностимулиращо средство.

Влиянието на танците върху храносмилателния тракт е доста голямо, растението е в състояние:

• Повдигане на апетита;

• улеснява бързото, лесното и пълно разграждане на храната;

• укрепване на чревната подвижност;

• премахване на чревния колики и спазми;

• премахване на шлаките и токсините;

• предотвратяване на развитието на гастрит в язвата.

Tansy се използва за пречистване и подобряване на функционирането на черния дроб, като част от интегрираното лечение на различни заболявания (например хепатит).

Също така, растението е подходящо за лечение на възпалителни заболявания на бъбреците и жлъчния мехур (включително хроничен холецистит), по-специално - тензията нормализира изтичането на жлъчката.

Също така, напитките със завод може да се препоръчат за следните цели:

• Подобряване на сърдечната функция (включително елиминиране на аритмия);

• облекчаване на състоянието с ревматизъм, премахване на подпухналостта и болката, което ще върне подвижността на ставите;

• отстраняване на главоболие (включително мигрена);

• нормализиране (увеличаване) на хронично ниско кръвно налягане.

Как иначе е ползата от танците

Влиянието на танците върху човешката нервна система не може да се нарече силно, но все пак, особено - в чашата с горещ билков чай, тя е в състояние да нормализира съня, като му дава здрава дълбочина и лекота на събуждане. И е забележително, че ако човешкото тяло се нуждае от спокойствие - танците действат релаксиращо, облекчава безпокойството, а ако напротив, тялото се нуждае от жизненост - тонизира, кара емоционална умора.

Tansy има едно изненадващо свойство: за мъжете лекарствата от него могат да облекчат симптомите на жълтеница и да ускорят процеса на лечение на това заболяване. Женският организъм в това отношение практически не реагира на растението. Понастоящем учените са заети да учат тази функция.

Специфична характеристика на употребата на тъпан за женското тяло

Процесът на редовно използване на билков чай ​​с танси може да нормализира хормоналния фон на жена и да предотврати внезапната му промяна в резултат на стрес.

Благодарение на нейното здраве, по-малко засегнати от ефектите на климактериума.

При наличие на гинекологични заболявания - можете да очаквате облекчаване на симптомите им, по-специално - болка и възпаление.

Tansy регулира женския цикъл и влияе положително върху метаболитните процеси в тялото, функциите на ендокринната и автономна нервна система, което помага да се избегнат най-негативните прояви на PMS.

Каква вреда може да има от танците?

Важно е да запомните, че е недопустимо да се размножавате и често да използвате танси под всякаква форма, без значение дали растението има някаква форма на лечебна тинктура или подправка към ястието.

Танси е една от най-опасните растения за хората, ако се отнася леко към нея, т.е. независимо, без наличието на подходящи специални знания, да я назначи за лечение на каквото и да било, да промени лично времето за приемане, дозата и дори начините за използване на средствата.

Използвайте танц без да навредите на здравето, може да бъде само след рецептите, препоръки от лекаря.

При жените по всяко време на бременността, равновесието и вредата са еквивалентни понятия, представляват сериозна опасност с непредвидими последици (до заплаха от спонтанен аборт и развитие на патологии на плода, сериозни нарушения в метаболизма на майката).

Не можете да я приемате по време на кърменето, защото заедно с майчиното мляко всички вещества, които засягат женското тяло, по някакъв начин проникват в тялото на детето.

Другите противопоказания за приемането на танси са:

• хипертония;

• заболявания на ретината;

• склонност към алергични реакции;

• възраст до 12 години.

В случай на нарушения в работата на сърцето, приемането на танси без вреда е теоретично възможно (но може да бъде напълно забранено) след консултация с лекар.

Share:
Comments