Как да отслабвам след празниците

Серията празници приключи и вие, след дългите и дълги празници, сте решили да се погрижите за вашето здраве. Това е много правилно, тъй като дейностите по пиене са придружени от използването на далеч от лесна храна и преяждане. Как да отслабвам след празниците - ние ще ви кажем в тази статия.

Наднорменото тегло след празницитеКак да отслабвам след празниците

Добро утро. Събуждате се с усещане за тежест в стомаха си и като поставяте любимите си джинси, едва можете да ги натискате с бутон. "Трябва да отслабнете!" - мислите, и решите да започнете да играете. Какви действия трябва да се предприемат?

Много хора в тази ситуация, след дълги тържества и преяждане, избират тактиката на глада. Логиката е, че трябва да се наказвате за факта, че толкова много са били изядени. Но беше необходимо да се наказваме по време на празника, а не след тях. Ако започнете да гладувате и рязко ограничавате приема на храна, а след това в допълнение към стреса за тялото си, постенето няма да донесе нищо. Ето защо, за да отслабнете, трябва да го направите правилно.

На първия ден след празника тялото трябва да бъде разтоварено, но отново подчертаваме - не глад. Повече подробности за диетата ще говорим по-долу. Опитайте се постепенно да намалите порциите и след 3-4 дни да направите почивен ден, след което и постепенно препоръчваме да се върнете към обичайната си диета и количество порции.

Ако сте взели алкохолни напитки, а след това да изкарате алкохола от тялото, пийте колкото е възможно повече течност: чайове, сокове и минерална вода. Един ден трябва да пиете най-малко 2 литра вода. По принцип такова количество вода за един човек е дневна ставка.

Разбира се, тук си струва да се отбележи и колосалната полза от банята. Дори благодарение на еднократното посещение на банята, след дълги празници, ще помогнете на тялото до голяма степен. Първо, тялото се изпотява, а след това всички шлаки излизат от тялото, освен това, кожата е много добре почистена. На второ място, въздухът в банята подобрява здравето и има благоприятен ефект върху общото състояние.

Също така, ще бъде полезно да получите гореща вана с добавяне на пяна или етерични масла. Разбира се, не забравяйте за контрастния душ.

Не забравяйте да прекарате времето си на свеж въздух и да правите разходки, колкото по-дълго ще, толкова по-добре.Диета след празницитеКак да отслабвам след празниците за една седмица

Диета след празниците

Следният пример за диета може да се използва за една седмица, като се заменят продукти от подобна група.

За закуска можете да ядете нещо светло, като например мюсли с плодове и мляко, или 2 тоста с фъстъчено масло и чай.

За обяд най-добре е да ядете супа по слаб или слаб пилешки бульон. На второ място препоръчваме салата от зеленчуци.

За вечеря се готви печена риба или варени пилешки гърди, за да можете все още да се вари ориз или пекат картофи в униформи.

Между основните ястия вземете малки закуски. Препоръчително е да ядете плодове: отделно, в салати или в прясно изцедени сокове. Също така, несмукани млечни продукти, десерти и сушени плодове са подходящи за закуски.

Без неуспех, отхвърлете мастната, пържена и висококалорична храна. Изключете използването на продукти от бързо хранене, шаварма, пилешки крила, хот-дога, пайове и други храни от заведения за бързо хранене. Избягвайте също газирани и сладки напитки (с изключение на натурални сокове). Под табуто всичко е сладко и брашно.Диета за отслабване след празницитеКак да отслабнете след празниците бързо

Освободете теглото след празниците ще ви помогне да се упражнявате. 20-30 минути на ден и това много ще ви помогне да отслабнете. Те могат да бъдат просто упражнения, бягане, плуване или просто ходене. Основното е да го направите правилно и да разпределите натоварването по измерим начин.

Повече информация за правилата за бърза загуба на тегло - прочетете тук.

Share:
Comments