Или ние ставаме тънки заедно, или ...

Оказва се, че според проучване, проведено от учени в Американски университет в Северна Каролина, загубата на един от партньорите е в състояние да развали отношенията на друг, ако откаже да подкрепи половината си стремежи за здравословен начин на живот.

Двадесет и една американски двойки са участвали в експеримента, като един от партньорите му, в продължение на 2 години, с помощта не само на диети и физически упражнения, но и на медицинска намеса, успя да загуби повече от 13 кг. Изследването показа, че тънките партньори активно избутват половината си в здравословен начин на живот. В тези двойки, които са постигнали компромис в това отношение, емоционалната и физическата интимност се е увеличила.

В други случаи, когато един тънък партньор не успя да постигне подобни действия с втората си половина, връзката се влоши. Критиката, неудовлетворението един към друг доведоха до намаляване на сексуалния интерес, както и до прояви на опити да саботират загубата на тегло чрез партньорство с нездравословна храна.

Share:
Comments