Грейпфрут диета за отслабване

Желанието да отслабнете е неразделна част от много жени. Разбира се, много от тях знаят със сърцето си по-голямата част от диетите, но все пак броят на диетите неизбежно нараства и ние ще ви разкажем за една такава нова и популярна диета сега.

Грейпфрут Диета за отслабване

съдържание

  • Предимства и характеристики на диетата с грейпфрут
  • Меню на диетата с грейпфрут
  • Препоръки за диета на грейпфрут
Реч в нашата статия ще бъде за диетата на грейпфрут. Въпреки факта, че диетата на грейпфрут е достатъчно млада, тя успя да спечели любовта и популярността на момичетата и жените за отслабване. Ето защо искаме да споделим с вас, нашите скъпи читатели, това чудо диета.

Предимства и характеристики на диетата с грейпфрут

За безспорните предимства на диетата на грейпфрута е необходимо да се припише факта, че този плод съдържа голямо количество витамин С, от всички цитрусови плодове той е най-популярен при диети, тъй като е най-ефективен при отслабване.

В допълнение към витамин С, грейпфрутът съдържа огромно количество магнезий, калий, както и антиоксиданти, които забавят процеса на стареене на цялото тяло и намаляват нивото на холестерола в кръвта. Следователно, диетата с грейпфрут ще бъде най-полезна за хора, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система (в случай на сериозни сърдечни заболявания, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате тази диета). За диабетици, грейпфрутът ще бъде полезен, тъй като значително намалява нивото на захарта в кръвта.

Сега няколко думи за резултатите от диетата на грейпфрут. Обикновено диетата с грейпфрут помага да загубите 5 килограма на седмица, но всичко зависи от начина, по който се храните, как се спазва и колко наднорменото тегло в тялото ви и т.н.

Диетата на грейпфрут не се препоръчва за хора, страдащи от стомашно-чревни заболявания като гастрит и стомашни язви. Грейпфрутът, както всеки цитрусов плод, се отнася до силни алергени, така че ако сте запознати с проявите на всякакъв вид алергии към този плод - внимавайте и не поемайте никакви рискове.

Грейпфруты

Меню на диетата с грейпфрут

Този тип диета е нискокалорична, така че продължителността й не трябва да надвишава 7 дни. По-долу има балансиран хранителен режим, който трябва да се спазва в рамките на горепосоченото време. В същото време храната не се препоръчва след 19.00 часа.

Ден 1

закуска трябва да се състои от 2 парчета шунка (общо тегло около 50 грама) и един не твърде голям грейпфрут. Ако имате желание, можете да замените този плод с пресен сок от грейпфрут, разбира се, без захар.

Обед започва и завършва с плоча от зеленчукова салата, като се използва лимонов сок за превръзка (масата е приблизително равна на 170 грама). Дневният прием на основната дневна протеинова маса за диетите традиционно се пренася във вечерното време, така че можете да ядете 150 грама задушено или задушено месо за вечеря и да изберете зеленчукова салата, облечена с лимонов сок за гарнитура.

Вечеряйте може да бъде зеленчукова салата с лимонов сок и 150 грама задушено или варено месо.

След вечеря можете да пиете чай с мед (малка лъжица мед) или захар, като десерт.

Ден 2

закуска, Денят започва с един среден грейпфрут, варени яйца (в брой от 2 парчета) и чаша чай.

На обед можете да ядете един грейпфрут и 2 филии сирене (тегло около 50 грама).

вечеря, Цялата протеинова храна отново идва за вечеря. Този път може да имате 150 грама варена риба или пиле, едно парче ръж или черен хляб (можете да замените хляба със сухи хлябове), гарнирайте със салата от зелени зеленчуци, които заедно с обикновения лимонов сок трябва да се напълнят със зехтин.

Ден 3

закуска, За закуска имате мюсли с разредено, не твърде тлъсто кисело мляко.

Обед се състои от малка чиния от зелена супа и един грейпфрут.

вечеря, Повечето от диетата отново се консумират по време на вечерята, на третия ден правят вечерята ви както следва: един грейпфрут, един домат, печен без сол, парче варено пиле с тегло 200-250 грама (не сол по време на готвене).

Ден 4

Четвъртият ден може да се нарече най-тежък, защото вашата храна се състои основно от плодове и зеленчуци.

закуска четвъртият ден от храненето е подобен на закуската на втория ден, но все още е по-малко калоричен: един грейпфрут и едно варено яйце, но можете да пиете чаша зелен чай или чаша сол от доматен сос.

Обед Салата от зелени зеленчуци и зеленчуци с лимонов сок като подправка, един грейпфрут и малко парче хляб.

вечеря на този ден трябва да се състои от част от варени за няколко зеленчуци и чаша сок от грейпфрут.

Ден 5

Този ден малко компенсира тежестта на предишния ден.

закуска, Днес можете да се насладите на плодова салата и чаша пресен сок от грейпфрут.

Обед е необходимо да се диверсифицира един картоф (голям), изпечен във фолио или по друг начин и 200-250 грама зеле салата на гарнитура.

вечеря се състои от 250 грама пилешко филе или несолена варена риба, един среден грейпфрут и чаша доматен сок.

Ден 6 и 7

Диетата на тези дни трябва да се основава на вашето собствено благополучие. Дневната дажба за оставащите два дни ще трябва да направите свой собствен, това трябва да се направи, като се съчетаят всички горепосочени етапи на диетата.

Към особеностите на тази диета трябва да се припише пълното изключване на черен чай и кафе. От разрешените течности можете да пиете следното: вода, зелен чай и пресни сокове. Кефир (200 милилитра) се допуска в случай на силно чувство за глад. Алкохолът по време на всяка диета е строго забранен. Консумацията на течност по време на храненето не трябва да надвишава 2 литра на ден.

Лист от грейпфрут

Препоръки за диета на грейпфрут

Препоръчва се предварително да въведете диета с разтоварена храносмилателна система няколко дни преди началото, за да улесните диетата си.

Обърнете внимание също така, че ако не атакувате веднага мастни храни и продължавате през втората седмица след диетата да следите калориите и порциите и да дадете предимство на здравословната храна, загубата на килограми (до 2-3 кг) може да продължи в следното дни. Във всеки случай, с вашия компетентен преход от диетична храна до обичайното меню, вие правите чудесна услуга за вашето тяло и може да забравите за връщането на загубеното тегло.

Share:
Comments