Читинг или диета обманщика

Американският диетолог Павел Ривас, наблюдаващ пациентите си, беше убеден, че е невъзможно да ги накараме честно да спазват нискокалоричната диета. Рано или късно хората се разпадат на мазнини и вкусни ястия и започват да се заблуждават - и диетологът и самите себе си.

За такъв нетърпелив д-р Ривас разработи диета, която той нарече Диетата на измамника. В Русия това е известно като диетата на измамника или просто измама.

Идеята е проста: в работните дни ядете по правилата, носете хранителна храна и яжте само това, което диетата позволява. През почивните дни ядете и пиете каквото искате. Но отново в понеделник отново се връщате на диета. Пълната почивка през уикенда, според специалиста по храненето, ще стимулира метаболизма ви и ще ви помогне да избегнете ефекта на платото (когато сте започнали да отслабнете и изведнъж теглото се е увеличило). В допълнение към тази диета трябва да упражняват и да вземат природни добавки за отслабване. И вместо захар използвайте подсладител.

Примерно меню и правила за измама

Dietitian Rivas съветва да яде в средиземноморски стил, но не прекалявайте с въглехидрати (картофи, хляб, ориз, тестени изделия, брашно). Опитайте се да ядете хляб и други въглехидрати само за обяд, а за закуска и вечеря, пригответе протеинови ястия със зеленчуци.

Калориите не трябва да се броят, ориентирайте се върху чиния: половината от плочата трябва да бъде заета от зеленчуци, една четвърт ястие от протеини (месо, риба, птици) и една четвърт от въглехидратите (кафяв ориз, пълнозърнести храни, печени или варени картофи).

Или следвайте тези правила:

- парче месо, риба, домашни птици или сервиране на нискомаслено извара трябва да бъде с размер на пакет от карти; - Райс, елда и други зърнени храни се сервират на масата в размер на една обикновена топка за тенис; - Зеленчуци - в обема на две сгънати си юмруци; - Плодове и плодове - не повече от една чаша или един среден плод; - Ядки - една шепа или 30 грама, и растително масло - една супена лъжица на порция маруля

Така че за закуска консумирате катерички за пет последователни дни - извара, яйца, бъркани яйца, елда с мляко, плодове или плодове и напитки без захар.

За обяд вземете малка чиния, половината от нея е пълна с пресни зеленчуци, една четвърт с малка част от протеиновия продукт и една четвърт от въглехидратите - кафяв ориз, варени или печени картофи (приготвени без масло), пълнозърнесто макаронени изделия, елда. Можете да имате безквасен или пълнозърнест хляб. Пийте без захар.

За вечеря ядете протеин със зеленчуци, например салата с пилешки гърди или морски дарове.

Приблизителното меню на работния ден в Chiting:

Закуска: 4 яйчни белтъка + 1 жълтък, готвач без мазнини, плюс половин грейпфрут, чай или кафе с подсладител Обяд: 1 половин тънък пита хляб с част от птиче месо или риба тон и зеленчуци Снек: шепа бадеми Вечеря: пилешки гърди със зеленчуци на скара : чаша какао с подсладител

В почивните дни можете да излезете, и диетологът дава списък с продуктите, за които съветва да слезе:

Пица, вино, шоколад, фъстъчено масло, канелени ролки, сладолед, млечен шейк, сирене, хляб, месо, ядки.

Разбира се, дори и в наши дни е важно да се ръководите от здравия разум и да не бъдете излишни, ако почувствате силата да откажете. Не поставяйте като целта си obozhralsya тези дни. Просто опитайте да се насладите на храната, която сте пропуснали. И след като сте получили това удоволствие, спрете.

В допълнение, диетологът препоръчва да се приемат природни добавки, за да се ускори метаболизма и изгарянето на мазнините:

L-тирозин - 250 до 1000 мг два пъти дневно Yerba Mate - Парагвайски чай Мате (екстракт) в количество от 225 мг на ден 5 HTP - естествено подобряващо настроението от 50 до 100 мг 20 минути преди всяко хранене Екстракт от зелен чай - 200 mg два пъти дневно Mucana Pruriens - трева от Аюрведа, 50 mg два пъти дневно

Всички тези добавки могат да бъдат поръчани тук. Доставката ще бъде около една седмица.

Плюсове и минуси на измама диета

Което е добро:

• Не е нужно да броите калории • Можете да ядете здравословни храни и да имате пълноценно хранене • Диетата е психологически много удобна - не е нужно да се отказвате от любимите си калорични храни завинаги само до уикенда • Може да се приема дълго време • Диетата се комбинира с всякакъв вид физическа активност

И това, което не е много добро:

• Диетата не е адаптирана към приема на калории. Миниатюрни момичета, може да изглеждат твърде висококалорични, а спортистите - не достатъчно богати • Д-р Пол насърчава изкуствените подсладители - Спленду и Аспартам. Съвременната диетология ги смята за по-скоро вредна, отколкото за полезна • Диетата не е подходяща за тези, които не могат да се въздържат през уикенда "да ядеш нищо" не означава "да ядеш нищо в каквото и да е количество", все пак трябва да се откажеш твърде много хранене Диетата на Deceiver ще отговаря на тези, които не губят главите си през уикенда и могат разумно да се ограничат в любимите си ястия.

Share:
Comments