Арбузная диета (три варианта)

Половината лято е минало, което означава, че скоро цял град ще продаде вкусни, сочни и узрели дини. Ако обичате този плод, а освен това и искате да отслабнете, това е един прекрасен период. На диета, базирана на диня в тази статия кажете на нашите експерти, диетолози.

Арбузная диета (три варианта)

съдържание

  • Ползите от динята
  • Противопоказания
  • Диетична диета
  • Питание до и после
След това ще разгледаме:

Ползите от динята

Вероятно няма нито един човек, който да не знае, че динята е изключително полезна. Неговите полезни свойства са перфектно съчетани с всички задачи, които всяка диета си поставя. Каква е ползата от динята и какво е добро за диетата - ще кажем по-нататък.

Основното предимство на динята са нейните диуретични качества. След като яде диня, от тялото ще се извлече няколко пъти повече течност, отколкото сте го консумирали с диня. Оттеглянето на течност допринася не само за загуба на тегло, но и за почистване на тялото, което също има много добър ефект върху загубата на тегло и, разбира се, върху благосъстоянието.

По отношение на пречистването, благодарение на голямото количество целулоза, съдържаща се в динята, от организма се отделят токсини, шлаки и други вредни компоненти, а пречистването не е само основният начин да отслабнете, но и да запази постигнатите резултати. Като цяло, трябва да се каже, че динята има благоприятен ефект върху тялото, обогатявайки го с витамини.

Благодарение на динята можете не само да отслабнете, но и да почистите храносмилателния тракт и черния дроб. В допълнение, това зрънце помага да се отървете от целулита.

Нашият представител на тиква включва много витамини, като: A, B1, B2, B6, B9, C, E и PP. В допълнение, плодовете са събрали редица макронутриенти: калций, калий, магнезий, натрий, фосфор и желязо.

Що се отнася до диня като основен продукт на диетата, това е просто божествена мисия. В допълнение към диуретичните и почистващи свойства, динята е много питателна, така че няма да се чувствате гладни. И това не е всичко. Динята е нискокалоричен продукт, за 100 грама съдържа само 38 калории.

Части от диня

Противопоказания

Динята диета не е подходяща за тези, които имат алергична реакция към плодовете. В никакъв случай не можете да използвате диета, ако имате проблеми с бъбреците, поради диуретичните свойства на плодовете, което може да доведе до негативни последици. Моля, имайте предвид, че голямо количество диня има сериозно бреме за бъбреците.

Ако имате лошо здраве, неразположение или имате проблеми с стомашно-чревния тракт, тогава диетата трябва да бъде отложена.

Диетична диета

След това ще разгледаме описанието на диетите и тяхната диета. Вашето внимание ще бъде представено на 2 вида диети, за 3 дни, за една седмица и за 10 дни.

Диета за 3 дни

Това е най-често използваната версия на бързо диетата диета. Въпреки своята сериозност, тази диета може ефективно да отслабне с няколко килограма. Същността на диетата е, че през всичките три дни трябва само да ядете диня.

Трябва да ядете плодове според определена формула, въз основа на изчислението на телесното тегло, разделено на 10. Това означава, че ако теглото ви е 60 килограма, след това разделете тази цифра на 10, получаваме 6, така че трябва да ядете около 6 килограма плодове на ден. Полученият Ви процент трябва да бъде разделен на 5-6 части и да се храните за подходящия брой подходи.

Бихме искали да обърнем внимание на факта, че трябва да консумирате диня в равни количества.

В идеалния случай всеки прием на диня трябва да се извършва в интервал от 3 часа. На свой ред се опитайте да направите последното хранене 2-3 часа преди началото на съня, за да не лягате с пълен пикочен мехур, което може да доведе до сутрешно подуване.

Диня резени и сок от диня

Диета за 7 дни

Заедно с три дни, има и седмична диета за отслабване на дини. По принцип този тип диета е подобна на предишната (1 кг диня на ден за всеки 10 килограма от теглото му), само в допълнение към диня, за всяко хранене можете да добавите няколко парчета хляб, може да са зърна, ръж или пълнозърнест хляб ,

Диета за 10 дни

За тези, които не предпочитат сложни диети, има тази десетдневна опция. В диетата трябва да ядете закуска и обяд: плодове, зеленчуци, риба, постно месо, зърнени храни, зърнени храни и продукти от кисело мляко. Що се отнася до диня, тя трябва да се консумира всяка вечер, 3 часа преди да си легнете. Изчисляването на степента на използване е следното: 1 кг плод на 30 кг тегло.

резултати

С неговата ефективност всички опции за хранене са сходни, тъй като дългосрочните диети включват допълнителни продукти, които малко намаляват ефективността, но въпреки това тези продукти не могат да бъдат премахнати. Средно, благодарение на някой от видовете диети, можете да загубите около 5 килограма наднормено тегло.

Арбузная диета

Диетични характеристики

Основната характеристика на диетата са самите дини, или по-скоро правилният им избор. Има много съмнителни продукти на пазара, така че най-добре е да купите дини на доказани места. Дайте предимство на домашните дини, най-доброто от всички Астрахан. Това разнообразие от дини е с ивициран цвят и е надарен с максимални полезни свойства.

Пазете се от купуването на плодове, които съдържат пестициди и други негативни компоненти. Такива плодове не само няма да бъдат полезни, но и могат да причинят значителна вреда на здравето.

Използването на диети изисква само определен период, след което се нуждаете поне от почивка за една седмица, за предпочитане 2 седмици.

Друга особеност е използването на вода. Въпреки факта, че използването на диня, пиене след това не е особено желателно, обаче, за един ден разрешено да се използват до 2-2,5 литра минерална, безводна вода. В периода на топлина няма ограничения, можете да пиете толкова, колкото и тялото ви изисква.

Питание до и после

Е, няколко думи за подготовката и излизането от диетата. Както при всяка диета, е много важно: как да се подготвим за нея, за да постигнем максимални резултати и как да се измъкнем от нея, за да може тези резултати да бъдат консолидирани и запазени.

Преди да започнете диетата, трябва да преминете към лека диета, която ще премахне употребата на тежки калории и дълго смилаеми храни. Не преяждане за 2 дни преди началото на диета не трябва да бъде, в противен случай цялата диета ще намали до разтоварване nedennogo.

Не по-малко важно е по-нататъшното хранене, за да се поддържа теглото след диета. Този процес е малко по-сложен и трябва да продължи около една седмица. През този период не се препоръчва да се яде висококалорична и трудно смилаема храна. Диетичната диета трябва да включва белтъчини и въглехидрати: пиле, риба, зеленчуци, зърнени храни, яйца, зеленчуци, извара. При готвене, не се препоръчва да се запържва, най-добре е да се готви на скара, печете във фурната или готви.

Share:
Comments