Баланс на тялото: упражнения за крака у дома. комплексни

Животът на съвременния жител на голям град не оставя време да мисли за собствената си диета и здраве. И само с внезапното начало на топлите летни дни, премахваме външното облекло и с голяма изненада откриваме излишни калории или слабост на мускулите на краката и задните части.

Е, преди началото на плажния сезон, все още имате време да оправите ситуацията и да си направите свободно време.

Общи препоръки за момичетата да носят формата на крака у дома

Много е важно да знаете, че е невъзможно да отслабнете с "части". Как да не отслабнете, а не да спазвате диетата.

Бързо хранене, закуски, сладкиши и закуски, преяждане, много сериозно засягат не само външния вид, но и състоянието на тялото като цяло. Преди да пристъпим към комплекса упражнения за крака у дома, съветваме момичетата да преразгледат ежедневието си и да установят три хранения на ден.

Класовете bodibalet изискват пълно хранене. Ако отидете на диета, не го правете твърде строги: протеиновите храни трябва да присъстват.

Изключете от диетата

1. Всички видове закуски;

2. сладкиши, захар;

3. изпичане;

4. рафинирани продукти.

Опитайте се да консумирате повече чиста вода, забележете: става дума за вода, а не за кафе, чай и други популярни напитки. Достатъчно количество течност в организма предотвратява появата на целулит. И обратното: дехидратацията прави "портокаловата кора" по бедрата по-забележима.

В подкрепа на диетата и културизма

1. Опитайте се да ходите колкото е възможно повече: може да ходи без никаква цел или да отидете в супермаркет, който е далеч от дома, разходка в парка и т.н.

2. Идеален начин за затягане на мускулите на цялото тяло: плуване.

3. Ако начинът ви на живот е свързан с ежедневната работа на компютъра, опитайте да организирате пет минутна почивка на всеки 30 минути. По време на "промяната" не отивайте за пушене или закуска. Вместо това, като правило, трябва да правите малки разходки или да изпълнявате някои от упражненията за крака, предложени в този материал, които са подходящи за извършване вкъщи не само на момичета, но и на дами от всякаква възраст.

Упражнения за краката, седнали на стол. Съвети за момичета да играят у дома

Упражняването на краката и бедрата може дори да седи на един стол, когато можете да си осигурите малко време да се подготвите за летния сезон. Направете "заседналия комплекс" редовно и скоро бедрата ви ще станат красиви и прилягащи!

За да изпълнявате тези прости упражнения, ще ви е необходима гимнастическа топка, която е захваната между коленете.

Седнете на ръба на стола, изправете гърба си и се опитайте да захванете седалищните кости възможно най-много на седалката на стола. Премахнете прекомерната деформация в долната част на гърба. Почистете ръцете си около седалката.

Уверете се, че коленете са огънати под прав ъгъл, краката са на ширината на раменете и топката е фиксирана между коленете.

Нека започнем

Поемаме дълбоко въздух, издърпваме корема към гръбнака, разтягаме короната нагоре и стискаме топката с коленете.

Вдишайте и издишайте, изпълнете три броя, коленете трябва да гладко и внимателно да изтласкат топката. В момента, в който топката е изстискана колкото е възможно, трябва да усетите напрежението на мускулите на пресата и бедрата.

Плик или малък клякам: просто упражнение за краката, което е лесно да се повтаря всяко момиче у дома

Стандартното балетно упражнение е малък клек. То се извършва в така наречената "първа позиция" на краката: петите заедно, пръстите се разделят. Но тъй като няма да задържим приемния изпит в училището по хореография, ще сложим петите заедно и чорапите ще се окажат точно толкова, колкото и подготовката позволява.

Проверете началната позиция: Гърбът трябва да бъде възможно най-плосък, коремът е изтеглен в посока на гръбнака, задните части са вдигнати и върхът е насочен нагоре. Ръцете могат да се поставят върху колана.

1. Внимателно подколете коленете си на четири раздели, като обърнете внимание на позицията на случая: не трябва да пада или да се огъва. Също гладко се издига. В най-горната точка, опитайте да изправите коленете. За да започнете, изпълнете 4 малки седалки.

2. Поставете краката си в условно "второ положение". В това положение, разстоянието между петите трябва да бъде около един крак. Направете клякам за 4 профила, спазвайки същите условия, както при първия вариант.

3. Ако вече сте усвоили тези две упражнения, поставете краката си колкото е възможно по-широки, като разгънете чорапите си навън. Направете клякам.

Отначало ще ви бъде трудно да поддържате баланс: за да не запълвате калъфа в ръка, опирайте едната си ръка на гърба на стола или друга удобна повърхност. Опитайте се да използвате опората само за безопасност, но не и за носене на тежестта на тялото.

Упражнението има по-сложно ниво: ако вече сте запознати с простия вариант, опитайте да правите клякайки, докато стоите на чорапите.

Упражнения за мускулите на стомаха в дома. Тайната на красивите телета за момичета

Първо, направете малко загряване: сложете спирачките и последователно натиснете чорапите, като огънете коленете. Направете упражнението за 10 профила.

1. Следващата стъпка: направете 10 прехода от възглавницата към петата за всеки крак.

2. Върнете се в стартовата позиция и започнете последователно да завъртите чорапите отстрани.

3. Преминаваме към по-сложен вариант: слагаме крака на носочек, огъваме крака в коляното и леко клякам. Направете същото и на другия крак. Повторете упражнението 10 пъти.

4. Поставете спирачките паралелно, изкачете се на полу-пръсти. Внимателно върнете петите на пода. Повторете движението 10 пъти.

Нека започнем

За претегляне поставете на гърба раница с тегло не по-малко от 2 кг.

1. На 8 сметки, извършете бавно покачване на половин пръст, след това и на 8 сметки - бавно спускане. Направете 10 повторения. Ако ви е трудно да задържите равновесието на тялото, изпълнете упражнения близо до стената.

2. Извършете разтягането: поставете единия крак върху петата и издърпайте чорапите доколкото е възможно. Почувствайте как се простира гастрокнемият. Повторете опъването към другия крак. За да укрепите опъването, наклонете равномерното тяло напред и натиснете сгънати ръце на коленете.

Хълбоци и хълбоци: Упражнения за крака на пода. Подходящ за момичета на всяко ниво на подготовка у дома

Предложеното упражнение също така укрепва долната част на коремните мускули.

1. Легнете по гръб, ръце свободно по багажника. Премахнете отклонението в цервикалния и лумбалния гръбнак. Гладко издърпайте краката от пода и ги повдигнете под ъгъл 45 °. Алтернативно, огъване и неоказване на коленете и разтягане напред чорапи, за 10 сметки, изпълнете упражнение, което в народа е наречен "велосипед". Усещането трябва да бъде като педали.

По време на тренировката се уверете, че не са включени мускулите на гърба. Не огъвайте коленете си твърде много, иначе ще премахнете товара от бедрата. Първо, ако тази практика е твърде трудна, направете 1 подход за 10 профила.

2. Извършете едно и също въртене на педалите, но само в обратната посока, като издърпате петите напред.

3. Следващият подход ще бъде малко по-сложен от предишните. Върнете се в началната позиция. Издърпайте чорапите от краката си. Скъсайте един плосък крак от пода под малък ъгъл, повдигнете второто малко по-високо. Упражнението е като ходене по невидима стълба. "Разходка" във въздуха под прав ъгъл между пода и краката.

Бягайте в обратната посока.

Както можете да видите, всички упражнения са възможно най-достъпни. Дори и в случай, че преди никога да не сте били ангажирани с бодибилдинг, предлаганият комплекс ще помогне на краката ви да станат тънки и удобни. Основното нещо, наблюдавайте чувствата си: броят на подходите и профилът се избират поотделно. Не прекалявайте: е по-добре да започнете с малък брой повторения, отколкото да се разпаднете и да напуснете изобщо.

В заключение: интернет представя много упражнения за краката: клякам с гири, стъпки към хълма, скачане на въже. Ако сте начинаещ, оставяйте ги на по-добри времена, започнете своето физическо развитие, преминавайки от прости към сложни и ние вярваме, че ще успеете!

Share:
Comments