Детски състезания у дома и на улицата. какви са

В съвременния свят за децата се организират постоянно музейни обиколки, празници и представления в детските градини и училищата и за родителите става по-трудно да забавляват синовете и дъщерите си.

Следователно, ако решите да организирате бюджетна почивка у дома или в страната или гостите са дошли при вас, можете да проведете интересна конкуренция с разпределението на наградите.

Детски състезания у дома: за най-малките (2-4 години)

Сред децата, можете да задържате конкурс за разпознаване на животинските звуци, Възрастните могат да гледат отстрани. Бебетата са разделени на две групи. Един от участниците симулира звука на животното, например "Mu-uu" или "Gav!", А противникът може да предположи кое животно иска играчът. Точките могат да бъдат таксувани както за успешен въпрос, така и за правилния отговор. В крайна сметка екипът ще спечели, чиито участници ще могат да помнят и да отгатнат най-голям брой животни.

Можете да похарчите още един детски конкурс у дома за бебета. Не е необходимо специално обучение.

Независимо от броя играчи, децата се разделят на две групи. След това събирайте пет предмета. Например, тя може да бъде: лъжица, дрънкалка, топка, книга и възглавница. След това трябва да попитате: "Какво прави най-силният звук?" Резултатът се дава на участника, който ще покаже по-бързо или по-добре ще покрие най-силния обект, в този случай дрънкалка. Въпросите и темите могат да бъдат всичко, в зависимост от вашето въображение. Следващия път можете да вземете бонбони, молив, лист хартия, гърне и биберон и да попитате: "Кой от обектите е бял?".

В края на играта ще трябва да броите точките и да давате награди. Можете да възнаграждавате не само печелившия отбор, но и най-активните играчи.

Такъв мач ще угоди на децата и ще им помогне да развият бърза реакция.

Детски състезания у дома: за деца от предучилищна възраст (4-7 години)

Сред децата, можете да задържате мач за намиране на сладкиши и играчки, За да направите това, трябва да освободите достатъчно голяма стая и да премахнете онези неща, които децата могат да разбият или да изхвърлят. Но в стаята трябва да има голям брой кътчета. Подобни игри също са добре да се организира на вила. В този случай можете да скриете плодовете или зеленчуците в градината, в тревата и да помолите децата да ги намерят. Най-вероятно ще бъде по-интересно за децата да работят самостоятелно, а не в екип. Конкурсът не е предназначен за голям брой деца.

Трябва да кажем на децата правилата на играта. Например, след половин час те трябва да намерят в стаята двадесет скрити бонбони. Е, победителят получава не само всички сладки, които ще намери, но и мека играчка (или друг подарък).

Малките деца ще се радват да участват в модното шоу, Конкурсът е повече за момичетата, но момчетата също участват с него с голямо удоволствие.

Така че, трябва да има шоу на рокли на принцеси и рицарско оборудване. За да създадете костюм, можете да използвате каквото искате!

Ако средствата позволяват, можете да подготвите достатъчно скъпи аксесоари за деца: купете елегантни рокли, дървени топки и лъскави корони в магазина. Но с по-малко удоволствие децата използват за облеклата си импровизирани предмети. Старата нощница може да се превърне в кралска рокля, а капакът от пота става рицарски щит. В този случай наградата трябва да бъде връчена на този, чийто костюм ще предизвика повече смях.

Ако имате малко време и децата искат да вземат нещо интересно и полезно, можете поканете ги да събират пъзели за известно време, Всичко, което е необходимо за това, е няколко големи пъзела. Ако снимките са по-малки от децата, разделете участниците на отбори. Но по-добре е всеки да събере собствената си снимка. Уверете се, че всички пъзели са със същия размер и че всеки има достатъчно място.

Най-вероятно такава детска конкуренция у дома ще отнеме момчетата дълго време. В крайна сметка остава само обявяването на победителите и даването им на награди.

Детски състезания у дома: за ученици (7-12 години)

През есента е възможно да се организират състезания на открито, например, организирайте колекция от кестени и жълъди за известно време, Ако искате да научите децата да работят самостоятелно, нека имаме отделна задача за всички. Или организирайте отборна среща.

Ако вашият район има повече жълъди от кестени, тогава можете да дадете две или три точки за кестени на всеки участник или екип, а за жълъди - само един. По същия начин можете да събирате листа, а през пролетта и лятото, диви цветя. Но, разбира се, не изливайте ненужно голям брой растения. Ето защо е по-добре да организирате такива състезания през есента.

Е, и къде да поставим събрания материал? Можете да подредите дете конкурс у дома за най-красивата статия или играчка, Предварително внимавайте всеки да има достатъчно лепило, пластилин, хартия.

Много зависи от способностите на самите деца. Като правило, по-младите ученици като творчески конкурси. В този случай поканете всеки да излезе със собствена играчка, да вдъхновява децата с снимки от списания. Ако младите участници не са ентусиазирани, разкажете им за наградите, предлагайте избор от две или три прости занаяти. Можете да нанесете листа или животни от жълъди и кестени.

Тъй като задачата е творческа и оценките могат да бъдат субективни, опитайте се да направите колкото се може повече награди. Например можете да давате награди за най-хубавата статия, най-оригиналната, най-трудната, най-точната и т.н.

Разбира се, конкуренцията на занаятите може да бъде организирана не само през есента. По всяко друго време на годината естествените материали могат да бъдат заменени с хартия, лепило, парчета плат и памук. В детските списания е модерно да се намери голям брой играчки, чието производство дори ще се справи с малко дете. Можете да извайвате животни от пластилин или да рисувате цветя.

Момчетата ще се заинтересуват участвайте в теста, Ако не сте имали време да се подготвите, можете да организирате съвместно познаване на кръстословици, като зареждате участниците с резултати за правилни отговори. Но е много по-интересно да излезете с теста си с оригиналните правила на играта.

Най-добре е да посетите музей преди да си направите тест. След това можете да проведете конкурс, използвайки знанията, които сте придобили. Но можете да организирате тест, без да посещавате музея.

Напишете върху листовете различни задачи. Опитайте се да излезете с необичайни въпроси. На един лист можете да напишете въпроса: "Кое животно живее във водата и се храни с планктон?". И на друг лист залепете картина на мастиф и подпишете: "Какво куче?". Третият лист може да бъде чист, с малък надпис върху ръба: "Поставете самолета от този лист." Колкото по-разнообразни са задачите, толкова по-склонно ще ги вземат момчетата. За правилния отговор можете да заредите една или три точки в зависимост от сложността на заданието.

Детски състезания у дома: за тийнейджъри (12-16 години)

При по-големи деца, склонни към творческо самоизразяване, можете да задържате конкурс за подаване, Трябва да има поне шест участници, за предпочитане десет или дванадесет. Всеки от участниците подготвя номер. Можете да разкажете стихотворение за твоята композиция, да пеете, да танцувате или да се фокусирате. Всеки отбор трябва да избере водещ, който освен да демонстрира своето виждане, ще обяви номерата и ще обясни какво се случва на сцената. Колкото по-сложен и интересен е броят, толкова повече точки получава екипът. В резултат на това победителите получават награди, но губещият отбор не трябва да остава без награда.

Ако няма достатъчно участници и има много време, задачите могат да бъдат сложни. След това всеки участник ще трябва да подготви две или три номера. В този случай например един от числата трябва да бъде танц, вторият - музикален и третият - каквото и да е.

За по-големи деца можете да организирате интересен и информативен мач. Наскоро градове и детски площадки, в които детето може да се изпитате в бъдещата професия, Нещо подобно може да се уреди у дома. Всеки участник ще трябва да говори за избраната професия и да демонстрира всички умения. Например, една бъдеща бизнес дама може да демонстрира склад за канцеларски материали или модерни дрехи и да говори за заслугите на стоките си. Един бъдещ химик може да покаже експерименти, а бъдещ учител може да преподава уроци по физика или биология за други деца.

Разбира се, в такава сложна конкуренция и победителят няма да бъде лесна за избор. Затова е желателно наградата да се отдава на всички, поне насърчаваща, и имаше няколко награди. Важно е всеки участник да е убеден, че бъдещата му работа е важна и необходима и ако се опита, може да постигне успех.

Можете да промените конкуренцията малко и вместо да изберете професия, поканете всички да се опитат като бизнесмен или бизнес дама. Един участник може например да продава дрехи и обувки, втори - книги и трети - интериорни предмети. Всеки ще трябва да разкаже за предимствата на стоките си. Възрастните или другите деца ще трябва да преценят какво е направил детето добре. Можете да поставите точки за демонстрация на стоки, за добър бизнес план и т.н.

Детски състезания у дома: за деца и възрастни

През есента можете да изберете гъби или листа на чист въздух. Принципите на конкурсите са подобни. Когато събирате листа, трябва да разделите децата на две или три групи. Всеки отбор ще трябва да събере повече различни листа и съперници - познайте какъв вид дървета принадлежат. При събирането на гъби е възможно работа в екип и самостоятелна работа. В този случай трябва да се уверите, че децата не са изгубени в гората. Най-добре е да отидете в една сплотена група или да подредите отборите, в които поръчката ще бъде последвана от възрастен или няколко възрастни. В този случай момчетата трябва да намерят колкото се може повече гъби. По същия начин можете да организирате събирането на лечебни растения или плодове. Разбира се, събирането на растения, плодове и гъби може да се извършва само под наблюдението на родителите, но това състезание ще привлича хора от всяка възраст за дълго време. Развитието на състезанията не само ще забавлява децата, но и ще ги запознае със света на природата.

За да прекарате весело и с предимство, организирайте спортни състезания, Тук много зависи дали ще се занимавате с момчетата у дома или играете на улицата. Във втория случай можете да организирате ски състезания, да разделяте децата на групи и да организирате игра на баскетбол, да провеждате състезание. Има толкова много опции, че няма нужда да ги изброявате.

Много по-трудно е да се организира такъв мач у дома. В този случай децата трябва да вземат голяма зала, в която могат да бъдат ангажирани, без да се страхуват да унищожат или да счупят нещо. Начело на всеки отбор е да постави родителя, който ще излезе с упражненията. Останалите деца ще трябва да повторят действията на своя капитан. В резултат на това екипът ще спечели, участниците в които ще изпълнят най-сложните и необичайни упражнения, като напр. Лицеви опори и кляками, е най-координиран.

Share:
Comments