Артрит - причини, симптоми, диагноза, лечение

Артрит - Това възпалително заболяване се проявява в цялото тяло, при което най-силното му проявление е възпаление на ставите. По време на възникването на възпалителни промени във вътрешността на ставата на ставата. В същото време на мястото на развитие на синовит, възпалителен ексудат често започва да се натрупва - ексудати. Прогресиращият патологичен процес може постепенно да се разпространява и до други ставни повърхности - епифизи от кости, ставни капсули, хрущяли, както и периартикуларни тъкани - сухожилия, чували, връзки.

Артрит - причини

Причините за заболяването могат да бъдат инфекции, алергии, нарушения на имунната система на тялото или умствени травми, както и заседнал начин на живот, екология, недохранване и наследствена предразположеност.

Появата на професионален артрит се свързва с дългосрочни натоварвания на същите групи от мускулно-скелетната система.

Артрит - симптоми и видове

Болестта на едно съединение се нарича "моноартрит", два или три - "опиоартрит", повече от три - "полиартрит".

Освен това има десетки други болести на ставното заболяване, включително болестта на Бехтерев, ревматоиден артрит, подагра, синдром на Райтер. Артритът може да действа и като един от симптомите на заболявания, като например системен васкулит, дифузни заболявания на съединителната тъкан, сифилис, гонорея, ревматизъм и др.

Най-чести:

- ревматоиден артрит, който е повече от 45% от заболяванията, при които причинителят е стафилококова инфекция. Живите и умножаващите се стафилококи в сливиците на фаринкса, така че заболяването започва да прогресира една или две седмици след ангината. Веднага има симетрични болки в ставите, които набъбват, докато кожата над тях се изчервява. В същото време температурата се повишава и възниква неприятна обща слабост. При рецидивиращ ревматоиден артрит дори леко докосване на листове или одеала причинява страдание. По-близо до нощта, болката се усилва. В допълнение към ставите по време на заболяването засяга кожата, бъбреците, черния дроб и сърцето. Ревматоидният артрит трябва да се лекува незабавно, търпеливо и интензивно. Първите явни симптоми на болестта трябва да бъдат причина за непосредствено обжалване пред артролога;

- подагрозен артрит, лечение на заболявания, свързани с метаболитни нарушения. Тъй като по време на нейния поток настъпва отлагането на уратни соли в ставите. Отличителна черта на това заболяване е изразеното поражение на ставата на големия пръст. Фенове на това заболяване са най-вероятно да се хранят изобилно и вкусно. За лечение на заболяването главно с антибиотици и диета;

- инфекциозен артрит, най-често причинен от чревни инфекции (коремен тиф, салмонелоза, дентинария). Тя се различава от ревматизма, тъй като сърцето не е засегната, няма значителни промени в ставите на рентгромите, а лечението се извършва с антибиотици, докато ревматизмът се подпомага предимно от аспирин;

- Гнореалният артрит има отличителна черта - голямо натрупване на течност в ставата. Ако не се лекува, деформацията на ставата се развива много бързо.

Във всички случаи на заболяването се наблюдава същата клинична картина: усещане за изразена скованост в ставата, засегната от заболяването, болка, подуване и повишена температура на тъканта, разположена над ставата. В редица случаи с остро развитие на артрит може да бъде придружена от треска и обща слабост.

Артрит - диагностика

Уеднаквяването на симптомите на заболяването затруднява създаването на носологична диагноза, която позволява да се разпознае естеството на заболяването. Ето защо е важно да се извърши задълбочен преглед и разпит на пациента, за някои минали признаци на артрит, тяхното развитие по време на инфекции на назофаринкса, преминаване на уретрит или ентероколит или алкохолни излишъци. При изследване задължително изследване на гръбначния стълб и ставите на крайниците.

Симетричната любов на ставите на краката и ръцете е характерна за ревматоидния артрит. Несеметричното възпаление в ставите на долните крайници е характерно за синдрома на Reiter, болестта на Бехтерев и артрита, развиващи се след чревни или уринарни заболявания. По време на което има ограничено движение и болка.

Промени в ръцете, за лечение на ставни заболявания, при които само задълбочен преглед, ще помогне за правилното диагностициране. По време на изследването на пациент с артрит е необходимо да се проведе изследване на урина и кръв, както и радиография на засегнатите uchatkov.

Артрит - профилактика и лечение

Поради факта, че лечението на болестта зависи от природата и причините за заболяването, винаги се използват локални ефекти - медицинското вътреочно приложение на лекарствата, физиотерапия и методи за общо действие - масаж, физическо възпитание. В някои случаи - хирургия.

Превантивните методи включват:

* разнообразна нормализация на храната и теглото;

* в диетата трябва да присъства - плодове, зеленчуци и зърнени храни;

* Ограничена консумация на сол и захар и намаляване на диетата - месо, животински мазнини.

Коментари

Александър 11/13/2016 Има много прост, нескъп и много ефективен метод за лечение и профилактика на подагра, артрит и други ставни заболявания. Ела тук. Тук всичко е описано подробно http://artrity.net/ Анатолий 04.05.2016 По-добре е да участвате в превенцията от лечението, сега има толкова много различни лекарства от артрита, че не знаете какво да изберете. И някои производители на тези лекарства дори не ги тестват, това е резултатът и се оказва, че например при такава подготовка, че Alflutope съдържа фенол. Как използването на такива лекарства ще се отрази на човек - може само да гадае.
Share:
Comments