Аеробика за отслабване: характеристики на спорта и принципа

Огромен брой хора се опитват да подобрят своята фигура. Някои от тях искат да изгубят още няколко килограма, докато други искат да приближат цифровите параметри до идеалните стойности. Но да се обединят всички тези хора може да избере избрания начин да коригира фигура, а именно - аеробика за отслабване.

Същността на аеробика за отслабване като спорт и разнообразието му

Аеробиката е отличен начин да прекарате време с полза за фигурата и здравето като цяло. Активните гимнастически упражнения укрепват и затягат мускулите, помагат да се отървете от наднорменото тегло, да подобрите здравословното състояние и настроението.

Същността на аеробиката е съвсем проста - достатъчно ритмична музика на часовника и циклично повтарящи се движения, за да накара тялото да работи за изгаряне на калории и производство на хормони на радост. Придвижването към музиката е много по-лесно да се наблюдава един ритъм, тя наздрави и угодно. Първоначално упражненията за аеробика бяха с ниска интензивност. Днес обаче има много разновидности на такива спортове, сред които можете да изберете най-подходящия индивидуално за всеки. Можете да се запишете в курсове по аеробика във фитнес залата или да отслабнете по този начин у дома. Остава да се вземе решение за сорта: •

1Класическа аеробика - напомня хореография, обаче, може да има допълнения под формата на бягане, скокове и други различни упражнения. Изпълняваните с музикалните елементи допринасят за бързото изгаряне на мастната тъкан, подобряват активността на сърдечно-съдовата система и издръжливостта на човешкото тяло.

2Стъпка аеробика предполага използването на допълнителен атрибут - платформата. Такава платформа може да бъде закупена в специализирани спортни магазини или направена независимо от импровизирани средства, ако се планира да провежда обучение вкъщи. В спортни зали за аеробика, като правило, винаги има такива платформи. Имаме нужда от такъв елемент, който да изпълнява различни стъпки, скокове, скокове, които дават допълнително натоварване на мускулите на гърба, пресата и краката. Използвайки стъпката като стъпка, стъпване и стъпване върху нея, можете да получите товар със същия интензитет при движение със скорост 12 km / h.

3 Допълнение аеробика мощност натоварвания - такива сортове са получили допълнителни имена, преквалифицирани в отделни направления, като например стил, оформяне, прицелване и др. Разликата между тези насоки е, че те изискват високи разходи за енергия, които са насочени към развитието на мускулна маса. Такова обучение значително ускорява процесите на изгаряне на мазнини в тялото.

4Аеробика по танци има много посоки, съответстващи на определен стил на танцуване. Тя може да бъде класически, хип-хоп, латино, ориенталски танци, джаз, фънк и много други видове, всяка от които се провежда под подходяща музика. Обучението по танцова аеробика съчетава танцови движения и спортни упражнения. Танцува, човек изгаря наднорменото тегло и в същото време получава морално естетическо удоволствие.

5 Аеробика и бойни изкуства - комбинация от класическо разнообразие с елементи на карате, кикбокс, бокс и други бойни стилове. Не можеш да наречеш този вид аеробика пълноценно обучение по бойни изкуства, но по време на тренировка всички мускулни групи работят и товарът им отива универсален. Този вид тренировка е идеален за хора, които имат добре развит мускулен корсет и значителен мастен слой.

Предимства за тялото от аеробика за отслабване: дали обучението помага да се губи наднорменото тегло

Основните полезни качества на аеробиката:

1Укрепляется сердечно-сосудистая система организма, снижается риск развития и появления заболеваний сердца.

2Организм насыщается кислородом во время тренировки, поэтому и деятельность дыхательной системы улучшается.

3•Налаживается работа эндокринной системы.

4Наблюдается прилив сил и энергии в теле, существенно повышается уровень выносливости.

5•Повышается скорость протекания всех процессов обмена в организме.

6. • Ефективна борба с излишни килограми.

7. • Подобрено настроение и общо благополучие.

Редовни резултати от обучението:

• да горят калории дори след завършване на тренировката, поради ускорения метаболизъм;

• за стабилността на тялото спрямо физически натоварвания, чиято необходимост се случва при нормални обстоятелства, умората също се намалява;

• да очисти тялото от токсини и токсини, които започват да се елиминират поради същия ускорен метаболизъм;

• укрепване на костната тъкан;

• намаляване на риска от атеросклероза;

• да засили имунитета и да повиши ефективността.

Аеробното обучение помага не само да отслабнете, но и да направи фигурата тънък и удобен. Как се случва това?

Обучението спомага за ускоряване на метаболизма в организма, което подобрява благосъстоянието и постепенно отнема наднорменото тегло. Активността на храносмилателната система се нормализира, работата на червата също се подобрява - и това не само подобрява фигурата, но и състоянието на косата, кожата, имунната система и състоянието на организма като цяло. Поради нормализирането на кръвния поток, кръвта започва да тече към всички мастни области, които преди това бяха "блокирани". Всеки вид аеробика може напълно да доведе нормалното функциониране на човешкото тяло. В този случай естествено се почиства от шлаки, мазнини и излишната влага.

Правила за упражнения за аеробика за отслабване

Както във всеки спорт, в аеробиката има определена структура от класове, след което може да се изберат конкретни упражнения за програмата. Той включва:

1тренировка - без такава важна точка, не започва обучение. По време на загряването е необходимо да се затоплят всички мускули на тялото и да се ускори сърдечният ритъм до фазата, необходима за аеробика. Продължителността на загряването трябва да бъде най-малко 4, но не повече от 10 минути.

2Аеробната част - това е основната фаза на целия клас, получава се максималното време, отпуснато за цялото обучение. Той включва набор от упражнения, насочени към изгаряне на мастния слой и укрепване на мускулите.

3•засечка - крайния етап на обучението, при който е необходимо да се продължи движението и изпълнението на елементите, но с намалена ставка, като постепенно се намалява до нула. Сърдечните контракции в този случай естествено трябва да бъдат нормализирани. Продължителността на крайната фаза е от 4 до 10 минути, както при загряването.

След като завършите целия комплекс от елементи, не можете веднага да си легнете, да седнете или да стоите неподвижно. Леко разходка или движение, така че кръвта продължава да циркулира, дишането се изравнява и сърцето се нормализира. Обучението трябва да бъде умерено, не прекалявайте. Организмът няма да може да направи невъзможното така или иначе и няма да се възползва от него.

Комплект от най-добрите упражнения за отслабване аеробика

Странно, но с появата на нови и подобрени видове аеробика за отслабване на видео, най-ефективните са всички дълго известни упражнения.

1 ходене - най-малко 20 минути на ден бързо стъпка ви позволява да подобрите външния вид на фигурата, да започнете процесите на изгаряне на мазнините в тялото, да запълнете дробовете с кислород и да накарате всички вътрешни органи да функционират правилно.

2 танци - развеселете, дайте положителни емоции и удоволствие. По време на танците почти всички мускули работят, контурите на фигурата са напълно коригирани и заедно с активно разпределените тогава натрупването на мазнини постепенно се изпарява.

3•тичам - най-добрият начин за укрепване и изпомпване на мускулите на краката. Бързо движение бързо гуми, но ефективно се отразява на мастните депозити на бедрата и бедрата. Бавното джогинг включва работата и мускулите на ръцете, създавайки красив релеф.

4Прыжки на скакалке - необходимото упражнение по аеробика. По време на такива скокове мускулите на бедрата, краката и корема работят.

С редовното изпълнение на набор от тези упражнения най-малко три пъти седмично, не само излишните килограми ще започнат да изчезват, но и комплексите, самоопределеността и сдържаността. И ако комбинирате обучението с подходящо навременно хранене, тогава ефективността ще бъде по-висока.

Share:
Comments