Как да се отървете от мастните депозити на подмишниците?

Колкото по-близо е горещият сезон, толкова повече жени започват да се тревожат за недостатъците на формата си и се опитват да ги отстранят. Дебелите отлагания в мишниците са неприятен и грозен феномен, който води до дискомфорт. Аксиларните кухини се нуждаят от корекция и могат да бъдат приведени във форма по различен начин - у дома.

Как да се отървете от мастните депозити на подмишниците?

съдържание

 • Мога ли да махна мазнините от подмишниците?
 • Ефективни методи

Мога ли да махна мазнините от подмишниците?

Огромни гънки на мазнини се появяват близо до аксиларните басейни, близо до гърдите. Те са особено забележими, когато дрехите напълно отворят ръцете си (тениски с тънки ремъци или рокля без презрамки). Тези "ролки" изглеждат много грозни, особено на фона на стягащо тяло и тънки ръце. И е ясно, желанието на собствениците на такива недостатъци да ги коригират възможно най-скоро.

Формираните депозити от областта на подмишниците не са лесни за отстраняване, но го правят реална.

Преди да се втурне в борбата с мазнините, си струва да се опитате да разберете причината за появата му на такова неочаквано място. Образуването на аксиларни гънки е повлияно от много фактори и този проблем може да засегне дори тънки хора, а не само тези с наднормено тегло. Сред възможните причини за мазнини в подмишниците:

 1. Недостатъчно развита мускулатура на ръцете и гръдния кош. Тази зона е свързана с гръдния трицепс и ако е отслабена, се появяват мастни депозити.
 2. Лошо поза. Когато човек стои, пада раменете си, гънките се образуват в подмишниците.
 3. Разработена, обрасъл гръдна тъкан. Или полимаста - допълнителни млечни жлези.
 4. Генетично предразположение. Мазнините се натрупват в областта на гърдите, а не равномерно разпределени в тялото.

Ако бръчките при подозрение на собственика им провокират погрешна позиция, е необходимо да се предприемат мерки, за да се възстанови: не хум, ходи направо. Проблемът е елиминиран сам по себе си, когато естествените причини са виновни - подуване на гърдата по време на бременност и кърмене или носене на неправилен модел на сутиен, който компресира гръдния кош и затяга гънките на кожата към подмишниците. Определяйки провокатори, е необходимо да се отстранят такива патологични причини като полимастията и възпалените лимфни възли, които само лекарят може да се справи.

Ефективни методи

Ако мастните депозити - резултат от наднормено тегло или слаби мускули, се предприемат мерки за саморегулиране. За да се отървете от бръчките, не е необходимо да прибягвате до радикални методи като липосукция или да потърсите съвет от обучен фитнес треньор. Достатъчно е да се нормализира диетата и да се използва упражнение за коригиране на зоната и изгаряне на мазнини. Процесът не е бърз, а ефективен.

Промяна на мощността

Всеки процес на отслабване започва с правилното хранене. Ако комбинирате упражнения с редовна консумация на висококалорични и вредни храни, излишните мазнини няма да отидат никъде. Максимум - човек ще се държи във форма поради активните натоварвания и няма да добави нови гънки. Преди да започнете да елиминирате аксиларната мазнина, желателно е да се нормализира диетата, да се изключат всички вредни храни и да се въвеждат нови ястия в диетата. Не е необходимо да се изчерпвате с диети.

Спорт и питание

За да разтваряте мазнините, трябва да ускорите метаболизма.

Рационалното хранене в този случай предполага:

 1. Преходът към частична храна - има нужда от малки порции, но 3-5 пъти на ден. Последното хранене трябва да бъде 3-4 часа преди лягане.
 2. Съответствие с режима на пиене (1,5-2 литра чиста тиха вода на ден).
 3. Ограничаване на дневната дажба до 2000-2500 kcal. Можете да използвате таблицата с калории, за да не надвишавате нормата.
 4. Забрана на вредни продукти. Основата на храненето трябва да бъде въглехидрати (комплекс), растителни храни и протеини.

За хората, които са свикнали да ядат, колко ужасно и колко ужасно, отначало ще е трудно. Ще бъде трудно да се задържи, но е важно да се покаже воля. Организмът свиква всякакви промени в рамките на 20 дни. По-късно ще бъде по-лесно да поддържате теглото си на правилното ниво, да не преяждате, да контролирате количеството и качеството на храната, която ядете. В допълнение към мазнините в подмишниците, други остатъци също ще напуснат, разваляйки фигурата.

Спортни товари

Ако има нужда и желание да се премахнат бръчките в областта на подмишниците, е необходимо да се прилага интегриран подход и редовно да се спортуват най-малко 20 минути на ден. Полезно е да се комбинират няколко вида товари, както и да се правят у дома - да се правят специални упражнения, които помагат да се коригира проблемната област. Ако няма проблеми с наднорменото тегло, само слабите мускули на ръцете, раменете и гърдите са засегнати, - да се съсредоточи върху зареждането.

Най-добрият начин да се премахне излишната мазнина от която и да е част на тялото е да се практикува аеробно упражнение, в което кислородът е източник на енергия. Те включват:

 • плуване;
 • джогинг;
 • атлетично ходене;
 • каране на ски;
 • колоездене;
 • езда на роликах, самокате, скейте;
 • аеробика;
 • скачащо въже;
 • танци и др.

Аеробика по танци

Когато аеробните натоварвания изгарят калории и бързо елиминират мастните запаси.

Продължителността на обучението трябва да бъде най-малко 20 минути, но не повече от час, защото след това започват да се появяват хормонални промени. Препоръчително е да се дават аеробни упражнения за 40 минути на ден, 2-4 пъти седмично. Резултатът ще бъде видим след няколко седмици. Но освен това е необходимо да се повлияе на проблема по фокусиран начин, практикуване на уроци във фитнес залата или у дома на симулатори или със спортно оборудване. Какви са ползите от таксуването?

 1. Лицеви опори. Те дават натоварване на мускулите на ръцете и гърдите.
 2. Фитнес с разширител, гири.
 3. Издърпайте лентата.
 4. Класове с топката.

Специални упражнения

Зареждането, премахвайки мастните депозити в мишниците, е насочено към изработването на определени мускулни групи. Извършвайки ги три пъти седмично (и редувайки се с аеробно упражнение), можете да се отървете от мразените гънки в мишниците за кратко време. За да коригирате проблемната област, е полезно да изпълните следните видове упражнения с различни устройства и без:

 1. Разширяване на ръцете, Първоначалната стойка: ръцете се хвърлят над главата, лактите са огънати, краката са леко разведени, под центъра е еластична лента. Счупване, лентата е насочена към главата, вдишването максимално разширява ръцете до права линия, но не напредва напред. При издишване те се връщат в първоначалното си положение. Еластичната лента може да бъде заменена с обикновена кърпа, която се разтяга над главата ви.
 2. Планка, Най-просто и универсално упражнение за всички мускулни групи. Налага се акцент върху лъжата, палмите са на ширината на раменете, пресата е напрегната. Необходимо е да задържате позицията на тялото за 30-60 секунди.
 3. Компресиране на ръцете. Можете да използвате за това упражнение малка топка, която се държи на нивото на гръдния кош или правете без нея. Ръцете са разположени отпред, палми, свързани с замъка. Прилагайки максимално усилие, трябва да натиснете двете си ръце една срещу друга, докато стеснявате гръбначните мускули. Задръжте в това положение за 10-20 секунди, отпуснете се.
 4. Развъждане с гири. Това ще отнеме две малки гира или - ако не са на разположение - две половин литрови бутилки вода. Препоръчва се да се започне с минимално тегло от 0,5 кг. Стартово положение: стъпалата на краката са раздалечени на раменете, раменете са намалени и леко свити в лактите. Необходимо е в същото време да се вдигнат ръцете отстрани, така че да са в съответствие с раменния пояс. След това се върнете в началната позиция.
 5. Заредете с топката. Гумената топка се поема в ръце и се издига над главата. Необходимо е здраво да се закопчат ръцете му и да се натиснат 20-30 секунди, като се опънат брахиалните и гръбначните мускули. Тогава ръцете падат до нивото на гръдния кош, лактите се развеждат отстрани. Топката се свива отново. Цикълът се повтаря 4-5 пъти.

Козметични процедури

Заедно с практикуването на спортове от мазни гънки ще ви помогне да се отървете от специалните процедури, които се провеждат в кабината и у дома. Най-достъпният и ефективен от тях е масажът, включително самозадържането. Препоръчително е да го направите след физическо натоварване, когато мускулите са в тонус. То помага да се отпуснете. След 8-10 сесии можете да видите положителен резултат. Как да масажираме правилно?

 1. Всяка ръка и омразната бучка мазнина се загряват алтернативно за 7-10 минути.
 2. Прилагани техники като изтръпване, триене, треперене.
 3. Допълнителен ефект може да се постигне с вакуумен масаж, например с използване на мед. Или, по време на манипулации, разтривайте кожата с пресен лимонов сок.

масаж

Опаковките за изгаряне на мазнини са друга ефективна процедура за отстраняване на подкожните натрупвания. Предлага се от повечето салони за красота. На кожата - предварително почистени - се използват специални вещества и смеси (изгаряне на мазнини), след което проблемната област е покрита с хранителен филм или хавлиена кърпа. Някои видове обвивки се практикуват успешно у дома. Можете да използвате следните средства за домашна защита:

 1. Вода и морска сол, смесени в равни пропорции.
 2. Кафе и зехтин. Съставките се комбинират, трябва да се получи гъста смес, наподобяваща каша.
 3. Кафе и бяла глина. Масата има затягащ ефект. Прочетете повече за опаковането на кафе.
 4. Канела и горчица. Допуска се да се добави една супена лъжица мед към съставките.

Можете също така да използвате специални кремове и масла за опаковане и масаж. Те се прилагат върху кожата, горната част на проблемната област е "изолирана" за дълго време (от 40 до 60 минути). Задачата е да се поти, така че излишната мазнина да излезе. След това филмът се отстранява и кожата се изплаква първо топли и след това се охлажда водата.

Екстремни мерки за премахване на излишните мазнини в подмишницата са липосукция. Това е сложна процедура, при която депозитите се отстраняват хирургично. По правило такава операция се извършва по медицински причини. Липосукцията се извършва чрез известен тубесцентен метод, а също и с помощта на ултразвуково или лазерно третиране на мастните клетки. Сгъванията изчезват, но никой не гарантира, че няма да се появят отново след известно време.

Най-сигурният начин за премахване на мазнините от областта на подножието е да се повлияят сложните проблеми с упражнения и спортове, както и да се коригира диетата и диетата. След няколко седмици резултатът ще бъде забележим. Ако не, може да се нуждаете от помощта на специалист. Депозитите могат да се появят в резултат на хормонална недостатъчност или възпаление.

Share:
Comments