Салатен коктейл "хорятика" с бисквити - рецепта с снимка и

Начини за подготовка на национална гръцка салата "Хорияатика" доста. Във всеки район, като правило, те практикуват своята специална рецепта. В зависимост от това какви съставки се използват в рецептата и технологията на подготовката, тя придобива особени вкусови вкусове. Типичната средиземноморска версия на тази салата включва използването на домати, маслини, билки, подправки и зехтин.

В Родос е популярен лек вариант на "Хорияатика", който се добавя с крутони. Това са хрупкави крутони, които правят пикантни нюанси в това, като цяло, най-обикновената гръцка салата, чийто процес на приготвяне не може да се нарече труден.

В процеса на подготовка на Родос гръцка салата с крутони с стъпка по стъпка снимки и подробни коментари, за да помогне на всеки, който го иска, украсяват масата ви светъл ястие или да разнообрази ежедневното меню, нещо екзотично. Въпреки това, всички екзотични са само в необичайното събрание и сервиране на салата. Принципът на неговото получаване е същият като всички коктейл салата: съставки се добавят в чашка, kremanku, купа или чиния в слоя. Те се смесват непосредствено преди поглъщането. Продуктите, използвани за създаване на гръцкия деликатес, са съвсем обикновени. През всеки от сезоните те могат лесно да бъдат закупени от всеки супермаркет или магазин за хранителни стоки.

Ако има време и желание, бисквитите могат да бъдат приготвени. За да направите това, остарял хляб се нарязва на малки парченца и се изпраща във фурната до леко зачервена. В същото време се приготвя чесънна суспензия. В затоплено растително масло се добавя чесън, сол или соев сос. Този крекер се поръсва и се суши в една все още не охладена, но вече не е включена фурна. При спешни случаи закупените ще го правят.

В тази салата се използва меко сирене "Фета". В случай, че сиренето се окаже солено, то може да бъде извлечено от саламурата, да се вземат петнадесет минути в млякото.

Не се използва сол и лук в родийската салата коктейл.

На снимката: съставки за приготвяне на салата "Choriatika" с бисквити:

  • Сухари - 40 гр
  • Салата листа - 3 броя
  • Домати - 2 броя
  • Оранжева пипер - 1-2 броя
  • Зелен копър - 0,5 туфи
  • Магданоз - няколко пера
  • Пикантни маслини с камък - 9 бр.
  • Червен сладък червен пипер - щипка
  • Сух зелен босилек - щипка
  • Маслинено масло - 2 супени лъжици. л

Рецепта за гръцкия салатен коктейл "Choriatika" с бисквити (с снимка)

На плоско ястие поставете три листа салата, така че да покриват цялата централна част.

Слагаме доматено филе според диаметъра на ястието под формата на багел, оставяйки централната част свободна.

В центъра на бъдещата маруля изсипваме сух хляб.

Поставяме кроасаните с сламки от български пипер.

Полученият хълм е разкъсан с фино нарязан копър и напоен със зехтин.

На самия връх на зеленчуковия хълм, в който са скрити бисквити, полагаме филийки меко сирене.

Поръсете сиренето със сушени билки босилек и червен пипер.

Украсяваме родийския салата-коктейл с остри маслини и зелени листа магданоз.

Вкусната салата с бисквити ви кара да опитате и, след като го опитате, със сигурност ще го направите отново повече от веднъж.

Share:
Comments