Лекари: използването на евтини контактни лещи може да доведе

Контактните лещи отдавна са панацея за хора с предразсъдъци, свързани с носенето на очила. Като част от ожесточената конкуренция за посрещане на огромното търсене, онлайн магазините започнаха да продават евтини лещи, чието използване доведе до нарастване на инфекциите на очите. Лекарите предупреждават: придобиването на контактни лещи с лошо качество може да доведе до загуба на зрение.

В западните страни контактните лещи се предписват изключително от офталмолози, които едновременно извършват очни прегледи. Разбира се, такава услуга не е евтина, затова, за да спестят пари, хората независимо решават този проблем чрез закупуването на лещи през интернет няколко пъти по-евтини.

Интернет магазините често продават стоки с лошо качество, които могат да причинят заболявания и дори появата на слепота. По-специално, сред най-честите очни заболявания, произтичащи от използването на контактни лещи с лошо качество, най-честите са мимивирусът, който причинява сериозни увреждания на роговицата.

Причината за широкото разпространение на мимивирус е и отказът на хората от необходимото изследване на очите, чийто резултат е компетентният избор на лещи. Но при рутинна офталмологична проверка лекарят може да забележите признаци на инфекция навреме.

Share:
Comments