Зеле за отслабване

Възможно е да се говори за ползите от зелето за много дълго време. Една малка глава е шокова доза от витамини от вида B (подобряват метаболизма), витамин К (той е отговорен за нормалното съсирване на кръвта) и витамин С. Но за тези, които искат да отслабнат, най-важният плюс на зелето е ниско калорично (25 калории на 100 ж) и много влакна.

- Fiber стимулира работата на червата - което означава, че тя почиства нашите тела добре на продуктите на метаболизма - казва диетолог на клиника "Фактор на теглото" Марина Studenikina. - И - намалява нивото на холестерола в кръвта и подобрява храносмилането.

Много ще се възползват от цифрата за разтоварване на "зеле" дни. Вярно е, че е невъзможно да "седя на зеле" за дълго време. Най-много 3-5 дни. В противен случай протеинът напуска мускулите и човек губи сила.

Ето един пример за кратка диета от зеле:

закуска - чай ​​или кафе без захар

Обед - всякакъв вид зелена салата, подправена с една супена лъжица нерафинирано растително масло. На втория ден от диетата може да се добави едно твърдо сварено яйце към салатата.

вечеря - 200 гр. варено постно месо или 1 чаша кефир или 200 гр. варена риба.

Всичко това е важно да се яде без сол. Между основните ястия можете да ядете само прясно зеле, но в каквото и да е количество. И, разбира се, не трябва да забравяте за течността - поне 2 литра на ден.

"Въпреки всички полезни свойства на зелето, не можете да го злоупотребявате", предупреждава Марина Студеникина. - В големи количества това води до повишено образуване на газ. Ето защо, хората склонни към колит и метеоризъм, е по-добре да се избегне този зеленчук.

Отделно споменаване заслужава кисело зеле. Тази популярна домашна подготовка има диуретичен, слабително действие и въпреки това е лидер в съдържанието на витамин С: само 150 грама кисело зеле съдържа дневната си норма.

"Някои хора смятат, че киселото мляко само уврежда тялото, защото има много сол", казва Марина Студеникина. "Наистина тя е покрита със сол, когато е приготвена. Но тогава процесът на квас е в ход, зеле започва да "се скитат" и вече не е солено, но кисело! С други думи, в него се появява млечна киселина, която убива гниещата микрофлора в червата! ".

Хората с деликатни деликатни черва препоръчват да се яде задушено зеле. Той съдържа по-меки влакна, което ще ускори изтеглянето на продуктите от разграждането и няма да доведе до неприятни усещания.

Share:
Comments