Постоянно искам да спя: защо и какво да правя. причини за

Повишената сънливост може да бъде причинена от различни причини.

Тук и физиология, психология и по-сериозни медицински фактори.

В повечето случаи можете сами да се отървете от проблема.

Въпреки това, с очевидна патология, трябва да посетите лекар.

Постоянно искам да спя: физиологични причини

Повишена сънливост на фона на абсолютно здраве, като правило, поради естествените физиологични причини. Преди всичко, трябва да обръщате внимание на ежедневието. Младият организъм може да работи дълго време в резервен режим и страда от добра липса на сън.

И все пак без нормална нощна почивка (и не е по-малко от осем часа пълно сън) няма да продължите дълго. Трябва да плати. Сънливост, летаргия, намаляване на ефективността не е най-лошото нещо, което може да се случи.

Постоянно искам да спя по време на бременност, когато тялото се нуждае от много енергия. През този период се произвежда много прогестерон, което причинява сънливост.

Същият ефект се предизвиква от някои лекарства, например антихистамини от първо поколение. Не приемайте такива хапчета за тези, чиято работа изисква концентрация. Лекарят може да избере друго лекарство.

Времето и времето на годината също могат да засегнат състоянието на човека. Постоянно искам да спя, когато вали или снежи. Атмосферното налягане става по-ниско и това води до намаляване на кръвното налягане. Освен това през зимата количеството витамини, които идват с пресни зеленчуци и плодове, намалява. Авитаминозата и липсата на слънчева светлина отслабват тялото, причиняват сънливост.

Желанието да легнеш след гъста вечеря - физиологичната норма. Не случайно те казват, че е необходимо да се изкачите от масата във време, когато все още не е настъпило пълно насищане. Мозъкът се нуждае от време, за да получи информация за достатъчен прием на храна. Преяждането причинява сънливост.

Коленето в транспорта също е нормална реакция към движението. Състоянието на сънливост може да изпревари дори здрав, пълноенергиен човек. Умората се успокоява, сънливостта се задава, след това идва мечта.

Най-неприятното състояние, познато на много хора, е хроничната умора. С него трябва да се сбогувате възможно най-скоро, тъй като качеството на живот намалява, работният капацитет изчезва, проблемите се появяват в личния ви живот, на работното място, у дома. През деня човек непрекъснато иска да спи, през нощта, напротив, идва безсъние. В резултат на това - постоянна слабост, спад в силата, лошо настроение.

Постоянно искам да спя: психологически причини

Не само физиологията може да провали човек. Психологическите причини също причиняват сънливост. Това е реакцията на тялото към трагичните или драматични събития в живота, един вид отбранителна реакция към стреса.

Най-често отбранителните сили се активират след тежка загуба. Емоционално изтощеното тяло просто не може да поддържа енергията на нормално ниво. В съня ви е по-лесно да изпитате стрес, режимът за пестене на енергия е активиран.

Не само болезненото преживяване, но и загубата на смисъл в живота или блокирането на творческата енергия могат да причинят сънливост. Човекът винаги иска да спи, ако преживее творческа криза, не знае как да се държи в сегашната ситуация, морално дезориентирана. Това също е стрес.

В периоди на стрес, гмуркането в съня е полезно, тъй като мозъкът получава отдих, е освободен от постоянния анализ на ситуацията. Психологическият натиск се отстранява. Съществуват случаи, в които е било в сън, че дойдоха отговори на важни въпроси, дойде творческо просвещение.

Непрекъснато искам да спя: кога е опасно?

Сънливостта не е толкова безобидна, колкото изглежда на пръв поглед. Състоянието може да бъде симптом на мозъчна травма, интоксикация, дехидратация, вътрешно кървене, рак, чернодробно и бъбречно заболяване, хронична сърдечна недостатъчност и много други заболявания.

Постоянно искам да спя, когато моята щитовидна жлеза функционира нормално, захарен диабет, недостатъчност на надбъбречните жлези. Сънливост може да възникне след травматично мозъчно увреждане. Това е един от признаците им на сътресение.

Сънливостта трябва да бъде предупреждавана след интрамускулно или интравенозно приложение на лекарството: често има случаи на развитие на алергична реакция, която представлява пряка заплаха за живота.

В този случай е необходимо да се реши не проблемът за сънливостта, а да се предприеме сериозно лечение. Назначете го, както и да разберете какво се случва с човек, трябва ли лекар.

Опасността също е болест като депресията. Често те го объркват с лошо настроение, но всъщност има и медицинско разбиране за особеното състояние на спад на силата, загуба на жизненост. Човек губи връзка с външния свят, не иска нищо, нищо не му харесва. Клиничната картина е известна на психиатрите и напълно отговаря на необичайната сънливост.

Намаляването на енергията на организма се определя от желанието да спиш за 12 часа или повече. При условие, че в предходни периоди едно лице не е изпитвало сериозен недостиг на сън, такъв симптом не може да бъде пренебрегнат.

Винаги искам да спя: как да се отървем от сънливостта

За всяко подозрение за недиагностицирано заболяване трябва да посетите лекар. Ако мерките за отстраняване на сънливостта не работят, трябва да се направи възможно най-скоро. Ще трябва да се подложите на цялостен преглед, но е необходимо да предотвратите сериозно заболяване.

Ако сънливостта е свързана с психологически причини, важно е да потърсите помощта на специалист. Лечението на депресията се извършва с комплексни средства, включително медикаменти. Изключително трудно е човек да излезе от това състояние.

От физиологични съображения, да се отървете от сънливостта на силата на всеки човек. На първо място, трябва да коригирате ежедневието. Идеалното време за започване на нощна почивка е 10 часа. Ако този път изглежда "детенце", е позволено да си легне в 11 часа, но не по-късно. Факт е, че в интервала от 23 часа до два часа сутринта се произвежда най-голямото количество растежен хормон, соматотропин. То е много важно за здравето.

Нормалният сън ще ви позволи да изпитате целия чар на живота. Ще се повиши физическата и психическата активност, работоспособността, доброто настроение и подобряването на благосъстоянието. Просто свикни да си лягате навреме и да спите поне 8 часа на ден.

Непрекъснато искам да спя с недостиг на витамини, така че редовно, два пъти годишно, трябва да вземете курс от добри витамин-минерални комплекси. Направете това през пролетта и есента, за месец и половина. През лятото трябва да съхранявате витамини за бъдеща употреба, като консумирате толкова пресни зеленчуци, плодове, плодове, зеленчуци.

За да избегнете желанието да легнете след вечеря, трябва да направите полезен навик: да контролирате изядената сума, да не преяждате и по принцип да преминете към правилното хранене.

За да се чувствате весело сутрин, трябва да започнете деня с контрастиращ душ. Прекрасният навик е студено. Това е гаранция за отлично настроение, добро здраве от много години и добро здраве.

Физическото упражнение в сутрешните часове също ще помогне да се освободите от летаргия и апатия. Не е нужно да бягате в салона. Тръгването около къщата или просто 15-минутно зареждане пред отворения прозорец ще запълни тялото ви с жизненост и облекчаване на сънливост.

Като цяло, често се нуждаете от въздух за стая или офис пространство. Кислородното гладуване по най-зловредния начин влияе както върху активността, така и върху здравето. Ако нямате възможност да се разхождате сутрин, на чист въздух, трябва да включите незадоволителни половинчасови разходки в ежедневието.

Share:
Comments