Виновникът на затлъстяването се намира!

Широко разпространеното убеждение, че причината за затлъстяването е недохранването и ниската физическа активност, са сериозно оспорвани. В много отношения затлъстяването зависи от генетиката, казват учените.

Учените в университета в Кеймбридж публикуват проучвания, които показват, че появата на затлъстяване съответства на гена KSR2, който забавя метаболизма и подобрява апетита при хората.

Експериментът включва повече от две хиляди пациенти с различни форми на затлъстяване. Като контролна група се появиха хора с нормално тегло.

Наблюденията и тестовете показват, че пациентите с мутации на KSR2 гена преживяват значително повече години и изгарят по-малко калории от контролната група.

Новото откритие, което може би ще направи революция в диетологията в близко бъдеще, ще позволи не само да се разбере механизмът на развитие на затлъстяването, но и да се допринесе за развитието на лекарства не само срещу него, но и срещу захарен диабет тип II.

Коментари

галина 11/07/2016 на 28, загубих 10 килограма за половин година, не използвах никакви лекарства, започнах да ям 5 пъти на ден, на всеки 3 часа малко, практически не ям пайове и пайове. Аз съм вече на 67 години и моето тегло остава на 63-65 кг с увеличение от 159 см Света 11/01/2016 Просто имайте по-малко храна!
Share:
Comments