Как да се намали калоричността на съдовете

Хранене с тежки мастни храни, рискуваме не само да развалим фигурата, но и да получим здравословни проблеми. Това обаче не означава, че трябва да се отречеш от удоволствието да ядеш, не.

Има много трикове, които правят възможно да "освежите" менюто, да го направите по-малко мазнини и по-малко калорични. Много от нашите читатели от години подготвят любимите си сърдечни ястия, без да знаят, че съдържанието на калории може лесно да бъде намалено, без дори да се променят рецепти.

Как да се намали калоричността на съдовете

Готвене без допълнителни калории

Най-важната роля играе начинът за приготвяне на ястия. Фритюрването в масло или мазнина винаги повишава съдържанието на калории и е много важно.

Калоричното съдържание на растително масло е 900 kcal на 100 грама. За тези, които губят тегло, това очевидно е излишно, затова е по-добре да използвате незалепващ тиган и да готвите без масло.

Сред другите начини на готвене, трябва да предпочитате готвене, задушаване и печене. Правилно приготвените ястия и печени ястия са много сочни и приятни за вкуса. В същото време, тяхното съдържание на калории е значително по-ниско от това, което е било пържено в масло. Добавяйки любимите си подправки, ще получите вкусно нискокалорично ястие.

Ако говорим за месо, то най-диетичният и в същото време най-вкусният начин за готвене - пържене на въглища, когато цялата мазнина тече.

Вкъщи е невъзможно да се запържва на въглен, но продукцията може да бъде aerogril. Това устройство загрява излишните мазнини от месни продукти. Те се приготвят на скарата и всички мазнини се стичат до дъното на стъклената крушка. В aerogril можете да готвите без добавяне на масло, а ястията са сочни, с вкусна кора.

Внимателно със сосове

Обърнете внимание на какви сосове и превръзки са направени. Вместо да напоявате много зеленчукова салата с растително масло, използвайте лимонов сок. Вместо майонеза можете да добавите кисело мляко или нискомаслена сметана към салатата.

И е по-добре да откажете изцяло майонезата. Нашата страна се нарежда на първо място в света за консумацията на майонеза. Най-вероятно това е във вашия хладилник. Изключете изцяло майонезата и дневното меню ще стане по-малко калорично.

По-малко мазнини

В магазина винаги гледайте етикетите и изберете храни, които съдържат по-малко мазнини. Особено важно е да се обърне внимание на съдържанието на мазнини в млечните продукти. Мляко, заквасена сметана и сирене с различно съдържание на мазнини на практика не се различават по вкус, но по същество се различават в калоричното съдържание.

Продукти с ниско съдържание на мазнини не трябва да се купуват, те, макар и диетични, но изобщо не са полезни. За да запазите фигурата и здравето, купувайте продукти с минимално съдържание на мазнини.

Винаги избирайте нискомаслено месо. Свинско, пилешко крило - храната не е за отслабване. Но пилешки гърди, пуйки, заек и постно говеждо месо могат да бъдат включени в хранителни ястия.

Ако готвене borsch, нека да бъде лесен вариант зеленчуци. Супита се счита за диетична храна, но може да се развали и от бульон с мазнини и лъжица 40% заквасена сметана.

Диетични десерти

Изберете правилните сладкиши. Диетичните бонбони не се случват, но можете да изберете по-малко калорични десерти, например плодове, плодове, мармалади, пастили, панакота, сладолед без вафли, кейккейк.

Основното нещо е да се отдръпнете от торти и сладкиши, в които на тестото се разстила дебел слой мазен крем. Такъв десерт ще отмени всичките ви усилия за намаляване на калоричното съдържание на менюто и ще започне процеса на натрупване на мазнини.

Share:
Comments