Най-добрите отздравяващи - кое лекарство да избереш? преглед

Кашляне - това е условието, което всеки човек среща в живота. За лечение на този симптом има много лекарства, които са направени от естествени съставки или с добавка на синтетични добавки. Най-популярни са отхрачващите лекарства, които се препоръчват при кашляне с течност и вискозни храчки.

Mukalla

Если использовать Mukalla, как лучшее отхаркивающее средство, то детям растворять таблетку в 50 мл жидкости. Взрослым пить средство 3-4 раза в день. Продолжительностькурса составляет до 14 суток.

Главным веществом препарата служит трава алтея, эффект которой заключается в поддержанииперистальтики малых и больших бронхол. Mukalla кроме того, что оказывает разжижающий эффект, так же оказывает антифлогистическое действие.

Mukalla назначается при хронических и острых формах недугов органов дыхания при возникновении вязкой мокроты и проблемами с ее выведением. Это такие недуги:

• пневмония;

• трахеобронхит;

• емфизема на белите дробове;

• обструктивный бронхит.

Не използвайте лекарството, ако е твърде чувствителен към активната съставка.

Термопсол в таблетках

Thermopsis има подчертани отхрачващи свойства. Всички компоненти на състава влияят активно върху функционирането на дихателния център. Като част от лекарството е натриев бикарбонат, който увеличава производството на бронхиални секрети. Това значително намалява вискозитета на храчките и помага да се изчисти гърлото.

Лекарството действа като комбиниран отхрачващ препарат, който се характеризира с успокояващ, антифлогичен, муколитичен ефект. Съставките в състава имат мощен антивирусен ефект.

Инструментът се използва за:

• трахеобронхит;

• бронхите.

Пийте една таблетка три пъти на ден. Продължителността на терапията е до пет дни. Не използвайте, ако има прекомерна чувствителност към активната съставка, с язва на стомаха или дванадесетопръстника.

Ацетилцистеин

Лекарството се получава под формата на сироп, разтворими таблетки, прахове. Причислени към такива патологични процеси:

• отит;

• ларингит;

• пневмония;

• стоматит;

• остър бронхит;

• обструктивный бронхит.

Агентът ефективно намалява възпалителния процес, помага да се изчисти гърлото. Медикаментите значително намаляват риска от обостряне на заболяването.

Лекарството трябва да се яде след ядене за една седмица. Допълнително приемане е възможно само след консултация с специалист. Забранено е приемането по време на бременност, бронхиална астма, бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Bromgeksin

Високо ефективно лекарство, характеризиращо се с антитусивен и отхрачващ ефект. Максималният ефект от приемането се наблюдава на 2-5-ия ден от началото на лечението. Това лекарство може да се използва като инхалатор и като системно лекарство.

Децата пият три пъти дневно за 2 mg сироп от 2 до 6 години. При по-големи деца е посочена доза от 8 mg. Възрастните трябва да получават 8-16 mg. Инхалациите се извършват два пъти дневно. Лекарството се комбинира със солев разтвор в съотношение 1 към 1.

Не използвайте продукта по време на бременност и кърмене, както и в случай на прекомерна чувствителност към активното вещество.

Gelomirtol

Това е продукт от растителен произход. Характеризира се с отхрачващо действие и е полезно при хронични и остри форми на бронхит. Лекарството се показва половин час преди хранене:

• Деца на възраст над 10 години могат да получават до 120 mg до пет пъти на ден;

• възрастни 300 mg до четири пъти за 24 часа.

С допълнителен прием на лекарството преди лягане с доза от 300 mg, възможно е значително да се улесни излизането на храчки сутрин. По време на терапията пациентът може да прояви странични реакции като болка в корема, алергична реакция или стимулиране на движението на камъни в жлъчния мехур и бъбреците.

Бронхикум С

В сърцето на лекарството се крие билката от мащерка, която е отличен отхрачващ ефект. В допълнение към това свойство се характеризира и с аналгетични, антимикробни действия.

Лекарството е предписано за заболявания, чийто симптом е пароксизмална кашлица с трудно за възстановяване храчка. Лекарството е показано за бронхит, пневмония.

Той се приема само след хранене. Забранено е да се провежда лечение на пептични язви на стомашно-чревния тракт, алергии и гастрити.

Amʙroksol

Това лекарство е показано за респираторни заболявания, които са свързани с появата на вискозни, труднодостъпни храчки. Тя може да бъде:

• бронхиты;

• пневмония;

• бронхиална астма;

• хронична обструктивна белодробна болест.

Забранява се употребата на лекарството в случай на лична непоносимост на съставките в препарата, конвулсивен синдром, както и пептична язва на стомаха.

Продължителността на лечението обикновено е няколко седмици. Дозировката на лекарството зависи от възрастта на пациента. Ако една седмица след началото на лечението не се появи промяна, тогава е необходимо отново да се консултирате с лекар.

Лазолван

Лекарството е свързано с отхрачващото лекарство, което се предписва с мокра кашлица. Той насърчава увеличаването на обема на храчките, което ги прави течни и улеснява тяхната изолация.

Лекарството може да се използва както от възрастни, така и от деца. Преди директна употреба, капките трябва да се разреждат с разтвор на натриев хлорид. Препоръчва се на възрастни да разрежда лекарството със солев разтвор в съотношение 1 към 1. Инхалациите се прилагат два пъти дневно.

Fluimucil

Лекарството, когато се вдишва, втечнява дебелата бронхиална секреция. Също така е възможно да се вземе студ и ринофарингит. Важно е да знаете, че това лекарство е несъвместимо с антибиотици и значително намалява ефективността на парацетамол.

За получаване на най-положителния резултат да се приеме стриктно в съответствие с инструкциите. Възрастните се нуждаят от 3 ml средства за едно вдишване. В деня извършете две процедури.

Share:
Comments