Как правилно да почистите петата с пемза?

Съдържание:

  • Какво е пемза и защо е необходимо?
  • Как да го използвате правилно?
  • Видове пемза
  • Коя пемза е по-добра - как да изберем и къде да купим?
  • Какво може да замени пемзата за петата?

Красотата на една жена не е само в привлекателни черти, атрактивен грим и стилни дрехи. Невъзможно е дори да си представим луксозна жена, която е несмляна, подправена, с мазна коса, без маникюр, педикюр и епилация. При такива условия всяка красота, дори и най-съвършената, неизбежно ще излезе. За да запази своята привлекателност, една жена трябва да положи много усилия. Но много помощници идват да й помагат, като й позволяват да следва красотата й и да се грижи за лицето, косата и тялото си.

Трябва да сте красиви от главата до петите. За краката винаги изглеждаше привлекателен, трябва внимателно да следите образуването на груба кожа върху тях - калус. Можете да го премахнете по много начини, но у дома е най-лесно да се обелва петата с пемза.

Какво е пемза и защо?

За да се разбере поведението на домашния педикюр, е необходимо да разберете какво е направено от пемзата за краката. Каменният камък е лек, порест материал от вулканичен произход. Тя може да има големи и малки пори, различен цвят, което се дължи на различна комбинация от минерали по време на изригването на вулкана. Когато горещата магма се изсипва на земята, мехурчета газ остават вътре в кипящата маса. Когато се втвърдяват, те остават в маса, образувайки кухини. Благодарение на тях, пемза е толкова лека, че се плиска на повърхността на водата и ефективно почиства мъртвата, мъртва кожа.

Сега трябва да разберем защо е необходима пемза за краката. Независимо от факта, че пемзата се използва широко в различни области на дейност като абразивен инструмент за почистване и полиране на различни продукти, ние най-често свързваме този материал с педикюр.

С пемза можете много успешно да направите домашни процедури за педикюр и почистване на токчета или да го използвате, за да поддържате добро състояние на краката в интервалите между посещенията в салона за красота.

Този инструмент действа много по-мек и по-безопасен от остарелия метод за изстъргване на мъртва кожа с бръснач. Този метод стимулира активния растеж на калуса, образуването на пукнатини и косми, а бръсначът може да бъде силно нарязан. Почистването с пемза е безопасно, ако следвате простите правила. Помага за цялостното почистване на краката, придава чист и привлекателен външен вид, предотвратява активния растеж на мъртвата кожа и нейното закръгляване.

Важно! Pumice е същата лична хигиена като кърпа с четка за зъби. Всеки член на семейството трябва да има своя собствена пемза и да не позволява на никого да я използва. Това е свързано с хигиената и безопасността, тъй като с този инструмент трудно за отстраняване гъбички може да влезе в кожата на краката и ноктите.

Как да използвате пемза

За да сте винаги розови и гладки, трябва да знаете как правилно да почиствате петата с пемза. Това е много просто, просто трябва да овладеете основните правила:

Преди началото на процедурата трябва да изпарите бавно краката във вана с топла вода.

Във водата можете да добавите сапун, душ гел, сода за хляб, морска сол, билкови лечебни билки или специални средства за накисване. Всички тези вещества подобряват накисването на мъртвата кожа, опростяват почистването, подобряват качеството й, превръщат чисто хигиенния процес в истинска спа процедура.

Ако направите педикюр сам, у дома, използвайте момента, в който кутикула е смекчен, нанесете подходящ препарат върху него и внимателно го извадете с оранжева пръчка, бутнете го назад, почистете гвоздеите от остатъците от птеригия.

Избърсвайте краката с мека хавлиена кърпа, пристъпете към почистване на кожата с пемза. За внимателно разтриване на петите с пемза, не правете резки движения и не се опитвайте да отстранявате колкото е възможно повече кожата, това може да доведе до наранявания. Действайте гладко и постепенно.

Почистените крака се изплакват, избършете и нанесете любимия си крем за крака. Когато краката изсъхнат и кремът се абсорбира, можете да отидете при нанасянето на лак за нокти.

За да се извърши такава процедура не изисква много инструменти, само добра пемза за краката е важна. Ако пемзата падне лошо по петите, можете да използвате сапун или душ гел. Останките от най-малките частици на кожата до идеалното състояние ще помогнат при използването на специално изработена за краката трева - тя има по-големи и груби частици. Също така са специални специалните пилинг, които внимателно ексфолират различните частици от петите.

След като използвате всички продукти за крака, винаги трябва да омекотите кожата със сметана или лосион. В противен случай тънката кожа на петите ще изсъхне, ще се разтегне и може да се счупи и това ще създаде голям дискомфорт и ще разваля външния вид на краката, особено през лятото, когато всички ходят на открити обувки.

Важно! Никога не третирайте сухи пети с пемза - има много висок риск от изстъргване на прекалено много кожа, за да "живи месо", а действието върху сухата кожа може да доведе до образуване на пукнатини и бръчки, които ще придадат на петите необичаен вид и прилепване към чорапите.

Съществуващи видове пемза

По произход всички пемза е разделена на следните видове:

  1. Natural.
  2. Изкуствен.

Най-удобният вариант е естествен пемза на дръжката. Лесно е да работите в труднодостъпни места, обработвайки не само петите, но и пръстите на краката. Най-хубавото е, ако такава пемза има формата на удължен овал или правоъгълник със заоблени ъгли, е по-удобно да се използва.

За петите, също си струва да купите повече пемза по размер, така че да е по-лесно да почистите особено грубия слой на петата, да премахнете бръчките. Най-добрият вариант за домашна употреба е естествена небоядисана вулканична пемза за крака със средно зърно.

Сега електрическата пемза за краката е много популярна - специално устройство, което опростява и ускорява почистването на токчета. За разлика от конвенционалната пемза, повечето устройства от този тип работят по-добре върху сухи токчета.

Друг инструмент - течна пемза за краката. В действителност, това е търкане, съдържащи пемза частици, с които можете бързо да поставите в ред не пренебрегвани токчета.

Важно! Опитайте се да купите пемза със средни кухини, с които е най-лесно да работите. Големи кухини могат да отстранят много голям слой кожа, което може да доведе до тежко изтъняване на кожата по петите и появата на опасни, неестетични и болезнени пукнатини. Ако вече сте закупили такъв продукт, купете фино-гранулиран пемза за шлайфане и когато работите първо с големи пори, опитайте се да се включите твърде много в процеса.

Коя пемза е по-добра, как да я избереш и къде да я купиш

Естествената пемза е най-добрият избор за домашна употреба. Тя е нетоксична, трудно е да се нарани и се обслужва с добра грижа за много дълго време. Изкуствената пемза може да бъде изработена от материали с ниско качество, които могат да отделят вредни вещества. В допълнение, такава пемза има остри ръбове на кухините, поради които тя може да причини различни щети за себе си. Тези прекалено остри ръбове не позволяват гладко полиране на петите, има груби области и това е директна пътека към много болезнени и лошо изцеляващи пукнатини.

Колко струва пемза за краката, зависи пряко от произхода, дизайна и марката. Най-евтината естествена пемза има външния вид на обикновена брусочка или прилича на парче тоалетен сапун. Понякога в нея се прави дупка, за да премине въжето - така че пемзата се изсушава след употреба.

По-скъпите модели имат удобна дръжка, някои от които на гърба са снабдени с четка или специална подложка за "фина настройка". Изборът на продукта е изцяло свързан с личните предпочитания на собственика, който сам решава какво да купи и как да използва пемза за краката.

Pumice е евтин продукт и се продава във всички супермаркети и аптеки. Не си струва да спестявате и купувате много евтин продукт - той бързо ще се провали и пак ще трябва да похарчите пари за закупуването на нова пемза.

Какво може да замени пемза за токчета?

Най-добрият начин да се грижите за краката си у дома е краката с пемза. Но ако не е там, това не е причина да ходиш с груби, неприятни токове. Модерната ролкова пемза за краката може да замени конвенционалното устройство. Той се използва за лечение на сухи токове. Можете да действате на мокра кожа, но тогава рискът от премахване на прекалено дебелия слой кожа и увреждането на краката се увеличава. Сред предимствата на такова устройство е опростяването и ускоряването на процедурата за почистване на токчета. Ако използвате устройството за постоянно, грубата кожа просто няма време да се формира и идеално гладката кожа на петите винаги ще бъде.

Друг чудесен начин за подмяна на пемза от крака е използването на лазерни файлове, специално проектирани за педикюр у дома. Те също работят върху суха кожа, почистват много внимателно и внимателно, буквално полират петите. Такива файлове се произвеждат от много компании, те идват в различни форми и размери, често с дълга дръжка, в която е скрита още една малка пила за нокти, предназначена да обработва пръстите на краката и труднодостъпните места. С такъв файл, както и с пемза, е много лесно да се поддържа отлична форма и състояние на кожата на краката.

Тъй като временният заместител е подходящ и обичайният шкурка за краката, но е по-подходящ за добро състояние на петите на инструмента.

Качествената естествена пемза е отлично средство за домашно лечение за педикюр, което ще придаде на краката ви необходимия блясък и ще ги направи красиви и привлекателни по всяко време на годината, независимо от посещението в салона.

Share:
Comments