Упражнение велосипед за отслабване - колко е ефективна? как

За да предотвратите затлъстяването и да запазите тона на използвания велосипед, защото редовната му употреба подобрява работата на вътрешните органи и изгаря мастните клетки. Класовете с това спортно оборудване принадлежат към системата cardiofitness и имат своите предимства, например:

 • Почистване на токсини и токсини.

 • Нормализиране на кръвното налягане.

 • Стимулиране на сърдечните мускули и белите дробове.

 • Предотвратяване на заболявания и целулит.

 • Мускулите на гърдите и краката придобиват еластичност.

 • Дисперсията на солените отлагания в лумбалния и цервикалния гръбначен стълб.

Как се прави велосипед

Мотоциклетът за упражнения се избира в зависимост от целта (медицинска, спортна) и решаващия проблем: загуба на тегло, стабилизиране на тялото, профилактика на заболявания. По параметри и функционалност тя може да бъде хоризонтална (за седнало) и вертикално (за интензивни товари в различни позиции, както стоящи, така и седни), а моделите могат да бъдат както следва:

 • Колан (механичен). Принципът на действие е кръговите движения на краката чрез напрежението на колана, което се намира в маховика. Смята се за евтин и ефективен вид. Недостатъци - шум при употреба.

 • Обувки. Режимът на работа на този симулатор е подобен на предишния, с изключение на вградените подложки, които създават ефекта на истинското шофиране и притискат мускулите на краката и корема. Минус - резервните части са взаимозаменяеми само с оригиналните от същия модел, други няма да работят. Поради това е малко вероятно да ремонтирате този инвентар след пет години, тъй като той не може да бъде продаден.

 • Магнитни и електромагнитни. Регулирането на разстоянието между магнитите създава натоварване на краката. Колкото по-близо са местоположението помежду им, толкова по-трудно е да въртите педалите. Първият вариант включва ръчно регулиране и регулиране. Вторият има вградена програма, която изчислява необходимия товар и следи темпото на тренировка, автоматично измерва пулса, налягането, разстоянието и, ако е необходимо, ви съветва да спрете сесията. Той се свързва с компютър и телевизор, а също има свой собствен монитор, който показва статистика и ефективност. Изчислителните процеси се изграждат въз основа на въведените анатомични данни - височина, тегло, възраст или независимо. Това се случва с дръжките (колело) и без (хоризонтално). Отрицателна точка - цената, но красотата изисква жертвоприношение.

Не забравяйте за размера на стаята. Преди да купите, трябва да направите подходящи измервания, така че магазинът всъщност, а не психически да представлява местоположението на велоергометъра в апартамента.

Упражнявайте велосипеди за отслабване. Как да тренираме правилно

Праговият праг на първото обучение не трябва да надвишава четиридесет минути. Брой комплекти не е важно, е разрешено да се ангажират с 10 пъти в четири минути или 4 пъти за 10 минути - най-важното е да не се вреди на здравето. За това, преди началото на класовете, когато тялото се отпусне, фиксирайте пулса и го сравнете с крайния резултат - след тренировка. Ако разликата е по-голяма от 100 удара в минута, е необходимо да се намали натоварването, например, при нормална сърдечна честота 65 удара, толерантност по време на тренировка, се счита за 70% за начинаещи и 75,80% за любителски и професионални спортисти. формула:

65 (пулс до) × 70% (ако е нов) = 45 (норма, което е разрешената разлика), т.е. 65 + 45 = 110 (броят на сърдечните удари, който е безопасен за начинаещи "велосипедисти").

Препоръчително е да комбинирате велотренажора с бягащи пътеки, клякам, лицеви опори, дръпнати ръце. Този комплекс ще ускори загубата на тегло и ще възстанови старата физика. За да се предпазите от наранявания и заболявания, преди да закупите уреда, трябва да се консултирате с лекар и да бъдете проверени за сърдечни и вегета-съдови противопоказания. За допълнителна застраховка можете да се свържете с диетолог за здравословна диета.

Трябва да обърнете внимание на калориите, които са били изгорени в процеса на цикъл на физическото възпитание, да записвате и сравнявате.

Правила и рекомендации:

• Затопляне. Без загряване на мускулната тъкан не можете да започнете физически упражнения.

• Гладка гръбна позиция. По време на класовете правилната поза допринася за равномерното разпределение на товара.

• Удобни дрехи. Могат да бъдат просторни (къси панталони, тениска) и здрави (гамаши, тениска).

• Гладко начало. Преди продължително "вкарване", оборотите трябва да се избират бавно, тъй като последните 5 минути обучение изискват пълно оформление и ускорено темпо.

• Почивката между групите не трябва да надвишава минута и половина.

Упражнете велосипед за отслабване. Как да направите програма за обучение

За жените и мъжете има индивидуална последователност, която трябва да се спазва. Комплексът е проектиран от спортни лекари за отслабване и включва следните функции:

1. За мъжете.

• 3-минутно загряване с 10% съпротивление.

• ускорено темпо за четири минути при 2% наклон и 30% съпротива.

• 23 минути интензивен режим, последван от шест-минутно увеличение на товарите.

• Последните 10 минути - бавно шофиране без допълнителни наклонности и задръствания.

2. За жените.

• Загряване - 2 минути.

• Кръгови движения на крака в ускорен режим с минимална устойчивост - 10%, 5 минути.

• Скоростта е 25 километра в час, 15 минути.

• Осем минути бърза крачка, 5% наклон.

• Завъртете педалите в тих режим за 10 минути.

За да се изгради атлетично и спортно тяло, не е достатъчно да се упражнява под наем за отслабване.

Как да го направите правилно - инструкторът във фитнес клубовете ще ви подскаже и ще състави план за упражнения с набор от други упражнения, а като средство за борба с излишните килограми - този инвентар се оказа най-добрият и е спечелил репутация, която е била изпробвана от години.

Упражнете велосипед за отслабване. Как да изберем правилния метод на обучение

Това, че ефектът е качествен и продуктивен, е необходимо да знаем за следните етапи:

 • Basic. Обучението трае половин час, понякога 40 минути, с честота три пъти седмично. Желателно е да не се използва уикенда. Препоръчва се да се практикува след и преди работно време. В събота и неделя трябва да се отпуснете и да оставите мускулите да се отпуснат. След класовете, клякайте и скачайте, така че краката ви да свикнат с последващото увеличение на товарите. За да избегнете разклащане, можете да масажирате мускулите на телетата. Намаляването на теглото ще започне след една седмица от такова обучение.

 • Средна. Класовете продължават 45 минути. Можете да го удължите до един час. Периодичност - четири пъти седмично. Той е придружен от комбинирана серия от упражнения с тежести и турнир. За по-бърза загуба на тегло с минимално време е необходим комплекс от допълнителни товари. Предназначена за хора, които имат атлетическо обучение и издръжливост.

 • Professional. Препоръчва се на спортисти с минимум 10 години опит, тъй като дневното обучение с висока интензивност често води до треперене и сърдечни патологии. На този етап обучението трае час и половина при максимална скорост. Една почивка е разрешена. След тренировка, състезателят превключва на бягащата пътека, за да възвърне дъха си бавно.

За хора, които не искат да отслабват бързо, първите два етапа на обучение на велосипеди са подходящи, защото бавно и стабилно темпо насърчава здравето, мастните клетки се изгарят след 30 минути обучение, така че тези техники са предназначени повече за предотвратяване на затлъстяването.

Последният етап е необходим за изгаряне на калории в минимален период, например, да се губят няколко килограма след Новогодишните празници. Но ако тялото се умори и не се справи с товара, то е по-добре да се започне с прости методи, които са предназначени за начинаещи, между другото, спортистите предпочитат среден етап, тъй като след това няма синдром на болката в мускулите.

Share:
Comments