Има ли упражнения за отслабване корема?

Тъжно е, но излишните килограми не се отлагат на някакво невидимо място, а по-често на стомаха. По този повод те дори казват: "За да видите колко преяждате, стомахът е от същата страна като очите."

За да се борят с излишните мастни депозити на талията, много ревностно предприемат така наречените коремни упражнения за отслабване. Но натоварването на пресата не дава положителен резултат и започва да изглежда, че фитнесът е безполезен за решаването на този проблем.

Всъщност това не е така. Просто мнозина правят грешки - както при избора на упражнения, така и при разработването на самата програма за обучение.

Какви упражнения направя, за да отслабнете корема?

За начало ще кажа - упражнения за отслабване на определени части на тялото не съществуват. Когато ставаме тънки, мазнините напускат цялото тяло по едно и също време. Можете да го премахнете локално само с липосукция. Физиологично е невъзможно тялото да изгаря мазнините на едно място.

Ето защо е необходимо да се съсредоточим върху загубата на калории като цяло. Завъртането, прегъването на пресата и накланянето не водят до намаляване на мастния слой на корема поради простата причина, че те изискват много малко енергия за извършване и използване на малко мускули.

Само си представете - върху тялото си много мускули и се опитвате да отслабнете, като давате натоварване само на пресата, докато останалата част от тялото е празна. Оттук и заключението - отделно взетите обучения в пресата няма да отнемат излишните мастни депозити, но само ще укрепят мускулите.

За да се махне мастната тъкан на корема, е подходящо редовно трениране на сърцето - ходене, бягане, плуване, колоездене, аеробика и танци. Такива упражнения помагат на тялото да изгаря подкожната мазнина директно. Дългите разходки са полезни.

Ако имате много наднормено тегло, тогава трябва да заложите на сложна загуба на тегло и да направите тези упражнения, които изгарят много калории - например, клякайте с вдигане на ръце, атаки със завои и т.н. Помнете, колкото повече мускули работят, толкова по-голяма е амплитудата на упражненията, толкова по-добре.

Друга полезна група от упражнения е балансираното упражнение, например поставянето на крака си настрани, когато трябва да държите другия крак без допълнителна подкрепа. При липса на противопоказания, скачайте по въжето, плувайте в басейна.

Упражнения за укрепване на стомаха и загуба на тегло

Има група от упражнения, които са полезни за цялото тяло като цяло и отлично укрепват пресата:

 1. "Велосипеди". Поставете на гърба си, сложете ръцете си зад главата си, леко повдигнете тялото, наведете се на коленете на крака, повдигнете го така, че краката да са успоредни на пода, натиснете здраво талията на пода и не се откъсвайте по време на цялото упражнение. С издишване, дръпнете десния крак напред, едновременно с това завъртете тялото наляво, опитвайки се да достигнете до дясното коляно на лявото коляно, да се върнете в стартовата позиция. Повторете упражнението в обратната посока. Продължете да сте уморени, опитвайки се да правите движения с добри темпове.

  упражнение велосипед

 2. Стойте изправени, поставете краката си по ширината на раменете си, вдигнете ръцете си и закопчайте пръстите си. Натискайте напрежението и издърпайте корема. Наклонете се надясно, ръцете се простират нагоре и настрани, опъвайки страничните мускули. След това без пауза направете наклон надясно. Направете упражнението, без да бързате, като се опитвате да се наведете колкото е възможно по-ниско.

  упражнение пресс

 3. "Ножиците". Легнете по гръб, опънете ръцете си по тялото и "натиснете" долната част на гърба в пода. Правите крака се повдигат. Без да огъвате коленете си, започнете да развъждате и намалявате краката си, прекосявайки глезените си. Ако можете, преместете краката по-близо до пода, но не разкъсвайте долната част на гърба.

  Упражнение Ножици

 4. "Лодката". Това упражнение е за гърба. И тук загуба на тегло на корема? - питаш. Отговоря - мускулите на гърба и корема са антагонисти, т.е. те работят в различни посоки - гърбът не позволява на тялото, а на стомаха - се огъва. Заедно те образуват талията и те трябва да бъдат обединени заедно. Ето защо, легнете на стомаха си, протегна ръце нагоре и, натискайки гърба си, гладко повдигнете краката и тялото си, в тази позиция задръжте за секунда и слизайте. Повторете 10-15 пъти.

  Упражнение с лодка

Укрепване на пресата

Всичко казано по-горе не означава, че упражненията, насочени към укрепване на пресата и наклонените коремни мускули, са безполезни. Силните мускули спомагат за поддържането на вътрешните органи. За да ви разберем за какво говоря, погледнете хората около тях - някои стомахчета се надуват напред, но нямат излишни мазнини.

Това е особено забележимо при тънките жени, които не ходят на спорт. Поради слабостта на коремната преса, вътрешните органи започват да "излизат", оформяйки един вид корем. И развитите мускули поддържат всички органи в правилната позиция, без да им позволяват да се преместват.

Упражненията за пресата решават не само проблема за естетиката, но и подобряват здравето, защото спомагат за правилното функциониране на червата, стомаха, черния дроб и други органи. Опитайте се да обръщате внимание на вашата преса най-малко 3-4 пъти седмично и можете да правите упражнения за 7-10 минути на ден, за да подсилите коремните мускули, тогава ще има тънка фигура и отлично здраве.

Прочетете на:

 • Как да премахнете мазнините в стомаха и в други области
 • 7 вкусни продукти за тялото на плажа
 • Как да отслабнете в проблемни области
Share:
Comments