Говеждо печено във фурната - най-добрите рецепти. как да

Говеждо печено във фурната - общи принципи и методи за приготвяне

За голям семеен празник или просто за вкусна вечеря, можете да приготвите сочно голямо парче говеждо във фурната. Това месо се оказва ароматно, нежно и по-полезно от пърженото. Ако отрязвате вече изпечено говеждо месо с тънки слоеве, можете да го използвате, за да направите сандвичи и вкусни салати. Знаейки основните принципи на готвене говеждо месо във фурната, можете да направите почивка от всяко хранене.

Говеждо във фурната - подготвяне на храна

За печене е подходящо прясно (не замразено) парче младо говеждо, достатъчно меко и без неприятна или чужда миризма. Това правилно избрано месо ще бъде половината гаранция, че ястието ще се окаже вкусно.

Преди да готвите, парче говеждо трябва да бъде старателно изплакнат и изсушен с хартиена кърпа за това. За да се гарантира, че месото накрая се превърна в сочно и меко, то се покрива с предварително приготвена марината, която се съхранява в продължение на поне два часа на хладно място.

Говеждо във фурната - подготовка на съдове

За печене говеждо месо е най-подходящ ръкав, фолио или пергамент. Също така за това можете да използвате специална чиния с капак, предназначен за фурната - стъклен или керамичен тиган. Може да се нуждаете и от тиган.

Говеждо във фурната - най-добрите рецепти

Рецепта 1: Говеждо печено в фолио

Тенденцията и ароматно месо, приготвено по тази рецепта, ще стане вашето коронено ястие. Всички гениални са прости - израза е най-подходящ за говеждо месо, изпечено във фолио.

Съставките

говеждо месо - 1-1,5 кг, моркови - 1 брой, чесън - 6 лобула, соев сос - 2 супени лъжици. черен пипер и сол.

Метод за приготвяне

Приготвена решетка за говеждо месо с черен пипер и сол. След това трябва да се мариноват за няколко часа в такава смес: добавете нарязан чесън към соевия сос. Можете да използвате друга марина, приготвена от лимонов сок със зехтин.

След това месото е смляно с чесън и нарязани сурови моркови. За да направите това, е необходимо да направите надлъжни малки разрези в говеждо месо, където да вмъкнете парчета зеленчуци.

Подготвен по този начин парче месо трябва да бъде увит в 2 слоя фолио, правилно огъване на ръбовете, така че да не изтича сок. Загрейте фурната до 220 ° C и поставете говеждото месо в нея, като първо я поставите в тава за печене. Печете около 45 минути, след това извадете месото от фолиото и продължете да го печете за още 10-15 минути. преди появата на апетитна кора.

Рецепта 2: Печено говеждо месо с бекон

За това ястие, най-добре е да вземете шунка, филе или скупкула. Като марината се използват горчица с подправки и вода. Говеждото се оказва особено сочно, защото е покрито с бекон.

Съставките

1 кг говеждо месо, 300 гр. бекон, 5 чай. хижи. готова горчица; 1 кей. хижи. сух босилек, 1 чаена лъжичка. хижи. червен пипер, 1 чаена лъжичка. хижи. смес от хмел-сунили, 5 скилидки чесън, 1/2 кей. хижи. черен смлян пипер, 1 чаена лъжичка. хижи. сол.

Метод за приготвяне

Приготви парче месо, пълнено с чесън, нарязана слама. След това нанесете върху нея еднороден слой горчица, сол и подправки. Поставете говеждото месо в дълбок съд и изсипете малко количество вода. Изпратете в хладилника най-малко 3 часа.

Беконът нарязани на дълги, тънки ленти (по-тънки, толкова по-добре), сезон със сол, червен пипер и черен пипер. Изпратете го в хладилника.

Поставете фолиото така, че блестящата страна да е навън и поставете маринованото месо върху него. Бейкън следва единните редици говеждо месо на говеждо месо, правят от него гъста "покривка" за месо. Отгоре го покрийте с фолио, добре го запечатайте и печете в пещ при 220 ° C за един час.

Рецепта 3: Говеждо от фурната в ръкава

Появата на ръкава за печене значително опрости живота на домакините, помагайки им да приготвят сочно и нежно хляб без много усилия. Предварително нарязаното говеждо месо, приготвено по този начин, наистина ще учудва гостите ви със своя изискан вкус.

Съставките

800 гр. говеждо пулп, 1 лук, 1 маса. хижи. зехтин, 1 чаена лъжичка. хижи. червен пипер, 3 таблица. хижи. соев сос, 1 щипка черен смлян пипер.

Метод за приготвяне

Изсипете лук. Изрежете месото през влакната с малки ребрачки и леко отблъсквайте. В дълбока купа комбинирайте говеждо месо, лук, соев сос, зехтин и подправки, разбъркайте добре и марината за един час при стайна температура.

Сложете готвеното говеждо в кулинарния ръкав, закрепете го отстрани и поставете печенето в пещта на 200 ° C в продължение на 45 минути до един час. Гарнитурата може да се сервира със зеленчуци или ориз.

Говедо във фурната - полезен съвет от опитни готвачи

За да получите сочно месо, то трябва да се поставя само в гореща фурна. Получената кора няма да позволи изтичането на сока. Когато говеждото започва да се кафява, отоплението трябва да се намали. Един час преди готвенето, трябва да извадите месото от хладилника.

Ако получите мазнина парче месо, то трябва да се търкат със суха горчица на прах. Това не само неутрализира излишната мазнина, но също така дава на говеждото пикантен вкус.

Коментари

Иван 12/23/2016 След стриктно следване на всички стъпки в менюто, след 2 часа извадих въглища от печката вместо месо. Екатерина 03/23/2016 напразно сте, авторът на фурната може да е слаб, но имате мощен - вие и 50 минути ще бъдете достатъчни. Женя 02.02.2016 Уважаеми автори на статията за готвенето на говеждо във фурната! Опитайте се поне веднъж да подготвите ястия според вашите рецепти. За първи път посещавам сайта Ви и мнението за това как некомпетентните съветници вече са се развили. Преди да дадете съвет, опитайте ги сами. Говеждото в фолио за 2 часа при 220 градуса става нежно да се каже, негодни за консумация - той се превръща в въглища. Елена 01.01.2016 2 часа е много, в рецептата е около 45 минути.-Час. Никита 01/22/2016 Иван - аз симпатизирам .. Ще мине миналата рецепта
Share:
Comments