Възможно ли е децата да яйца: кога да ги въведе в диетата

Употребата на яйца за детето вече е доказана от опитни родители и педиатри, те са необходими за пълно развитие, попълване на тялото с протеини, фосфор и желязо.

Ако попитате педиатър дали яйцата могат да бъдат давани на деца, родителите често мислят само за възможна алергична реакция, но яденето на яйца в диетата спомага за растежа и развитието на костите.

За да се избегнат алергиите към жълтъка, то трябва да се прилага в съответствие с препоръките на педиатър, за да се избегне салмонелозата.

Дали е възможно децата да решават родителите на родителите за тяхното дете, но положителният отговор е очевиден.

Могат ли децата да имат яйца: ранни примамки

Най-често педиатър е назначен да инжектира твърдо сварени яйца, след 6 месеца, през този период количеството протеини в майчиното мляко е намалено и трябва бързо да се запълни. Необходимо е предварително да знаете за възможните алергични реакции преди лактацията, дали има подобни инциденти в семейството на бащата и майката. Продуктът започва с една четвърт жълтък, пюре с вилица и се смесва с бебе пюре, така че консистенцията е лесно смилаеми. Ако кърменето свърши, жълтъка може да се смеси със сместа и да се дава преди хранене.

Важно е да знаете кога е по-добре да вземете продукта, за предпочитане сутрин, за да видите реакцията за деня. По време на ваксинациите е по-добре да се въздържат от въвеждане на нови продукти, включително жълтъка.

Ако няма реакция на изпражненията и храносмилането, детето се държи добре, впоследствие можете да увеличите количеството жълтък на половин ден. Необходимо е да се проследява наличието на кожни обриви и болка в корема на бебето, колики. По този начин, дайте на детето жълтък в настъргана форма се препоръчва, докато зъбите се появят, а след това можете да готвя гърди, омлети, syrniki, мързеливи vareniki и така нататък. Яйцето се вмъква в диетата на детето, за да компенсирате липсата на животински протеини, ако в началото това е просто яйца на очи с пюре от картофи, а след това ще можете да се различни ястия ще бъдат само с полет на фантазия и минимални кулинарни умения в готвенето.

нюанси:

• Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени, ако това е рано примамка. За да се избегне салмонелозата, е необходимо да се изключат сурови яйца и меки варени яйца в ранна възраст.

• Изплакнете всички яйца преди готвене. Това се прави, за да се изключи възможността за намиране на бактерия от салмонела върху черупката, измиването с яйчен сапун може да избегне такива последици като гадене, повръщане, диария.

• Първото примамване не трябва да бъде повече от веднъж седмично, тъй като детето расте, дозите допълващи храни също се увеличават. На децата на възраст над 3 години вече се допуска дневен прием на жълтък в храната.

• Не се препоръчва да съхранявате продукта в хладилника дълго време, тъй като неговите полезни качества се губят.

Могат ли децата да имат яйца: кои от тях

Повечето майки ще кажат с единодушие, че използването на яйца е полезно и препоръчително от педиатър, тъй като яйчен жълтък съдържа голям брой полезни вещества и микроелементи, които са толкова необходими за растежа на тялото. Това допринася за умственото развитие, повишената физическа и двигателна активност. Дете, по-стари от 1 година, е важно да се заинтересува от храната и да дойде с интересен дизайн на чиния на табела.

Лекарите препоръчват инжектирането на продукта в диетата на бебето от шест месеца, след като предварително се провери реакцията до алергии. Сега е необходимо да се реши кои видове яйца са по-добре да се справят, най-често пиле и пъдпъдъци. Най-разпространеният вариант на яйцата за деца е пилето, те са най-евтините и достъпни.

По-скъпи ще струват пъдпъдъчи яйца и говеда, които не могат да се навсякъде. В пилешките яйца има недостатъци - висок холестерол, често развитие на алергия или инфекция със салмонела. В пъдпъдъчи яйца, повече витамини и по-малко холестерол, те са по-полезни за деца с очни заболявания.

Много е рядко срещането в магазините яйца от глухарчета, които стоят в съответствие с пъдпъдъците, също са по-добри от пилешкото. Възможно ли е да се дадат яйцата на гвинените птици на децата? Да, те са богати на желязо, аминокиселини, имат антибактериален ефект върху тялото на бебето, практически няма случаи на алергия и салмонелоза.

Яйцата от щрауси са непрактичен вариант за закупуване, поради теглото на малко повече от един килограм. При полезност близо до пиле, тъй като те съдържат повече холестерол, отколкото в пъдпъдъци и цезарово сечение.

Възможно ли е децата да имат яйца - възможно ли са лоши последици?

Въпреки многобройните предимства, изброени за употребата на яйца, е необходимо да се спомене какво може да предупреди опасностите.

1. На първо място, това може да бъде опасно алергия на жълтъка на пилешко яйце, но най-интересното е, че те се опитват да го въведат в примамката, най-късно след месото и зеленчуците. Много алергичната реакция се проявява специално към животински протеини, представляващи опасност за бебето. Ако сравните белтъка и яйчния жълтък, тогава първият ще бъде по-силна реакция на тялото.

Если после первого приема желтка появляется мелкая сыпь иди жидкий стул, можно говорить о непереносимости продукта, который нужно исключить из рациона до определенного времени. Сложно при приготовлении идеально отделить желток от белка, могут попасть крошки, поэтому аллергикам лучше всего совсем исключить из рациона продукт. Бывает так, что у ребенка появляется аллергическая реакция на яйца только в маленьком возрасте, а переходя этапы 8—10 лет алергия исчезает. Лучше всего перейти на гипоаллергенный вид яиц — это перепелиные.

2. Наличието на яйца, особено пилешко, много холестерол, те са забранени в големи количества дори от възрастни. Известно е, че една трета от жълтъка се състои от холестерол, не се препоръчва употребата му за деца и възрастни със заболявания на сърдечно-съдовата система, холецистит, панкреатит и т.н. Въпреки факта, че е невъзможно да се яде голям брой яйца, е по-добре да се яде във варена форма печене или меко сварени. Достатъчен брой яйца за дете от 7-8 години е две три яйца на седмица.

3 салмонелоза - паразитна инфекция, най-често тя може да бъде заразена от яйца от домашни пилета, които не се подлагат на специално лечение, както в магазините. Но основното изискване преди консумацията е тяхната готвене за 7-8 минути, понякога 10 за унищожаване на микроби от Salmonella. Необходимо е да се подлага на топлинна обработка, не се препоръчва да се яде яйца в сурова форма на никого. Заменете суровото яйце или меко свареното може да бъде дори пържено.

Share:
Comments