Възможно ли е да се освободи бременна жена? от уволнението

Така се случи, че в Русия бременната жена е "резистентен калаен войник".

Тя се интересува не само от факта, че тя бързо набира тегло, което е неудобно за сън, но и дали е възможно да се уволни бременна жена, доколкото е възможно и съгласно кои членове на Кодекса на труда.

Нека се опитаме да анализираме мненията на законодателите и да ги сравним с гледната точка на собствениците на фирми и предприятия.

Дали е възможно да бъде освободена бременната? В какви случаи е възможно?

Всеки работодател трябва да разбере, че бъдещата майка е почти недосегаем работник. Тя не може да бъде застрашена нито от намаляването на персонала, нито от реорганизацията на отдела, нито от сливането на дружества. Напротив, собственикът на предприятието е длъжен да прехвърли бъдещото раждане към лесна работа, да не натоварва задачи, за да позволи рационално използване на времето за почивка. Всичко това се случва, когато спазвате установената заплата, добавената работа и размера на премиите.

Единственият проблем в съдбата на "ново мумифицирана" е пълната ликвидация на компанията поради фалит. Тук не може да се каже, дали е възможно да се освободи бременна жена или не. Ако банкрутиращият работодател спазва няколко формалности, тогава законът е на негова страна. Те включват:

1) писмено уведомление до всички служители на институцията, без изключение, 2 месеца преди предложената дата на ликвидация (затваряне) на фирмата;

2) запазване на всички предварително фиксирани обезщетения при съкращения;

3) изплащане на удостоверение за неработоспособност, ако е представено.

Когато регистрацията за прекратяване на съществуването на предприятието се появи в Единния държавен регистър на юридическите лица, тогава бременният служител ще бъде считан за освободен съгласно член 81 от Кодекса на труда и ще получи статут на безработен гражданин. След това допълнителен отпуск за отглеждане на дете и детски надбавки се натрупват, изплащани на минимална сума.

Друг случай, когато ситуацията е възможно да уволни бременна, тълкува двусмислено: жената е нает временно ставка (за периода на отсъствие на постоянни служители). В този сценарий, той става уязвим, и неговата задача е да предупреждава и уведомява ръководителя на фирмата относно бъдещите си намерения. На първо място, той трябва на всеки три месеца да представи удостоверение от акушер-гинеколог за състоянието на текущата бременността. На второ място, се препоръчва на жените писмено да пишат за желанието да работят до раждането на бебето. При тези условия пространството зад него остава.

Как да се държим, ако работникът, на мястото на който работи жена с малка или вече голяма корема, е възстановена с решение на съда? Няма какво да се направи, ако няма свободни места, тогава ще трябва да приемете поражението си.

Дали е възможно да бъде освободена бременната? В какви случаи е невъзможно?

Трудовото законодателство предоставя много обективни причини за освобождаването на обикновените служители. Това са нарушения на трудовата дисциплина, отсъствията, конфликт на интереси, кражба на имуществото на организацията, разкриване на лични данни. Възможно ли е да се уволни бременна жена за продължително отсъствие на работното място или друго подобно престъпление? Очевидно е, че е невъзможно. Главата има право само да обяви дисциплинарно наказание, да издаде заповед за порицание и да намали премията. Ако обаче жена може да докаже, че е прекарала часове отсъствие в поликлиника, в ултразвукова зала, тя няма да бъде наказана дори по този начин.

За кражба на имущество, личен интерес, изтичане на лична информация се изискват доказателства, доказателства от компютър, от камери за сигурност. Тази процедура е въпрос на процес, който продължава повече от шест месеца. Разбира се, когато става въпрос за съдебно преследване и задържане, бъдещата майка на шансовете за ведро настроение кариера стане нула. Така че не поемайте шансове. Да, и това, което в бъдеще ще бъде жена, която ражда, за да се държат "не според нормите на закона", когато той знае, че грешките на майка си ще плащат невинен маце?

Дали е възможно да бъде освободена бременната? Как трябва да действаме, за да защитаваме правата си?

Често често срещана ситуация - работодателят насърчава бременната жена да напусне собствената си воля (със съгласието на страните). Какво да направя в този случай? За бременна жена е важно да имате търпение, да правите йога и да намерите хора, които имат същата мисъл. Но в никакъв случай не трябва да пишете изявление!

Това се случва, че психологическият комфорт за бъдещата майка е по-важен от търсенето на истината. Ако една жена внезапно подпише документ за волята си, тя има право да оттегли заявлението си в рамките на 2 седмици. Само това е необходимо да се направи в писмен вид, като се регистрира дубликат на формуляра от секретаря.

Ако внезапно "без пет минути жена, раждаща" е била освободена по член 77 от Кодекса на труда, тогава само компетентен съд може да я възстанови на работното място. В съда бременната жена може лесно да докаже, че е принудена, принудена, провокирана в такова решително действие. Съдията по-скоро ще се отнесе към лицето, което все още е уязвимо, отколкото към глупавия и предпазлив собственик.

Благодарение на усилията на законодателите, заплахите на един глупав работодател не могат да се сбъднат. Всяка бременна жена има право да се обърне към инспекцията по труда или прокуратурата. Това ще бъде изпълнено с непредвиден одит на дейността на собственика на компанията. И там ще намерите толкова много нарушения, които няма да изглеждат достатъчно!

Share:
Comments