Учени: съпрузите често се сменят в сряда

Страстта придружава човек през целия му живот. Жаждата за любов и сексуално удовлетворение натиска хората да търсят любовни приключения. Мъжете и жените започват да променят партньорите си под влияние на подсъзнателни искания. Те се стремят да запълнят емоционалната кухина с друга интрига, която за момент съживява изчезналите чувства.

Причините за прелюбодеянието са посветени на много изследвания. Този път учените са поставили друга цел и са решили да разберат дали има закономерност в прелюбодеянието и в деня, когато съпругът или съпругата има желание да "върви вляво".

Анонимно изследване беше привлечено от популярен международен сайт за запознанства. Всеки, който е достигнал зряла възраст, може да участва в проучването. Но експериментът имаше едно задължително условие: наличието на печат в паспорта в паспорта на брака.

Изследователите анализираха 172 хиляди въпросника и установиха, че съпрузите са по-склонни да вземат решение за прелюбодейство в сряда. Индикаторът за предателство в този ден е бил 18%. В други дни се записва много по-малък процент от "левите пътувания". И през уикендите съпрузите и съпругите бяха най-лоялните семейни мъже. Според участниците в експеримента, в събота и неделя те приблизително изпълняват съпружеските си задължения и прекарват уикенда в кръга на местните хора.

Защо партньорите избират средата за промените, учените не могат да обосноват конкретни аргументи. Много мъже и жени признават, че в средата на седмицата трябва да има небрежен флирт. Има желание да се запознаете и да получите отговорност за нови емоции.

Експерти разбрали защо мъжете и жените в брак са съгласни с предателство. Отговорът беше банален: неудовлетворението от секса или пълното му отсъствие. Оказва се, че на всеки 10-годишна възраст се пренебрегват интимните отношения в семейния живот.

Учените отбелязват, че преди всичко прелюбодеянието се случва в САЩ - 22%; следвана от Обединеното кралство - 18%, следвана от Франция - 9%. В Италия и Бразилия тази цифра е само 8%.

Психолози и кандидати за наука казват: когато човек получава емоционално и сексуално удовлетворение в брака, той няма никакви мисли за "ляво". Тук също един навик играе голяма роля, когато човек не иска да прекара "скъпото" си време, за да съживи изчезналите отношения, но унищожава храма на любовта с кратки страсти, които му придават нова страст и чувства.

Текст: Светлана Ахи

Share:
Comments