Цистит. нова ера на лечение.

Имаме две новини - лоши и добри. Първият звучи така: цистит се среща при деца от всички възрасти и е вторият по често срещан след респираторни заболявания. Следователно, всяка майка, дори баща, трябва да знае как да разпознае кистата на детето и какво да прави.

Симптомите на цистит при деца зависят от формата на болестта и възрастта на детето.

Основните симптоми и признаци на остър цистит при дете от първата година:

 • тревожност или плач преди уриниране, по време и след него;
 • зачервяване на лицето, "стенещи";
 • напрежение на супрабубния регион;
 • уриниране на малки порции;
 • слабост;
 • прекъсване на потока на урината;
 • появата на тъмна урина (цветът на урината може да се оцени с пелена).

При деца в предучилищна възраст и юноши основните симптоми на остър цистит са:

 • честота на уриниране до 2-3 пъти на час;
 • уриниране на малки порции;
 • възникването на уринарна инконтиненция (при деца, които преди това не са имали този проблем);
 • нежност над сърцето. Болката се увеличава при уриниране;
 • болка в лумбалния участък;
 • замъглена урина

Ако имате подозрение, че детето има цистит, незабавно се консултирайте с лекар. Колкото по-рано започва лечението, толкова по-голяма е вероятността за пълно излекуване на детето. Не забравяйте да минете през целия курс на лечение, предписан от лекар - обикновено включва специален режим, диета, хигиенни процедури, антибиотици в комбинация с фитопрепарации, симптоматична терапия. Не спирайте да лекувате детето веднага след като се почувствате добре. Cystitis е коварна болест, склонна към хронизъм.

При хроничен цистит при дете симптомите на заболяването могат да бъдат леки и да се влошават само в период на обостряне на заболяването. В такива моменти симптомите на хроничен цистит са същите като при остър цистит.

Инфекцията на пикочните пътища не е безвредно заболяване, особено ако не само долните пикочни пътища, но и бъбреците са засегнати. Той може да навлезе в бъбреците и да доведе до развитие на пиелонефрит (възпаление на бъбречната тъкан). И с по-нататъшно влошаване на ситуацията - до хронична бъбречна недостатъчност.

Но къде е добрата новина?

Добрата новина е, че циститът се излекува! Но това поражда естествен въпрос - защо толкова много деца и възрастни страдат от обостряния всеки студен сезон? Въпросът е, че за пълно възстановяване на цистит се налага дългосрочна комплексна терапия. Неговият задължителен компонент е антибиотиците, които обикновено приемат кратък курс, 5-7 дни. Но елиминирането на инфекцията с антибиотици не е достатъчно, за да се елиминира болестта. Обикновено, в допълнение към лекари препоръчваме антибиотични препарати на основата на лечебни растения, които допълват антибактериален ефект на антибиотици, а също така са симптоматични ефекти (в зависимост от лекарството).

Ако антибиотиците са отговорни за елиминирането на основната причина за цистит (инфекция), то върху рамената на фитопрепарациите е много важна задача - да се лекува болестта и да се предотврати връщането й. Очевидно е, че изискванията за фитопрепариране са много високи - могат ли "билките" да отговорят на тях?

Фитотерапията е била използвана от хората винаги. В продължение на много векове се изследват свойствата на растенията, се провеждат клинични изследвания, се избират най-ефективните дози и комбинации от растения. Това е трудна работа, която трудно може да бъде оценена, без да е специалист. Ето защо често хората не вярват на зеленчуковите препарати, мислейки, че те се предлагат да бъдат лекувани с остарели методи на баба.

Майки, които са в крак с времето, трябва да знаете: растителната медицина се промени радикално, когато фармацевтичната компания Bionorica CE разработи и патентова нов подход за създаване на лекарствени продукти от растения - PHYTONIRING.

Phytoning - съвременни технологии в растителната медицина

Фитонинг е цялостна философия за създаване на лекарства на базата на лечебни растения. Целта на фитонинга е задълбочено и задълбочено проучване на растението. Сега лечебни растения не се използват, тъй като той е посъветван традиционната медицина, но тъй като те учи на механизма на действие и построен на производствения процес от самото начало. Са под контрола на всички етапи на производство: селекция на семена, засаждане, отглеждане и събиране на растения, извличане на активни съставки и по-нататъшното им обработване. Всичко е насочено към създаването на високоефективни и безопасни лекарства.

Phytoning е концепция, която прави модерната, високотехнологична медицина естествена. Обърнете внимание - това е общата тенденция на нашия съвременен живот: искаме нашата храна, дрехи и най-важното да бъдат направени от естествени съставки, но да отговарят на всички съвременни изисквания. Оказва се, че медицината, благодарение на фитонинга, също може да бъде в тенденция.

Канефрон® Н — fitingorigovy препарат за лечение на цистит

Едно от постиженията на фитонизиращото изкуство е приготвянето на Kanefron® N. Той е разработен специално за лечение на инфекции на пикочните пътища. Kanefron® H не е само "билкова колекция" - лекарството съдържа вещества в точно калибрирани пропорции и клинично доказана ефикасност, което го прави лекарство в най-модерния смисъл.

Kanefron ® H позволява повишаване на ефективността на антибиотичната терапия в острия период на цистит, елиминиране на симптомите на цистит - намаляване на болката и рези при уриниране.

Приготвяне на зеленчуков комплекс Kanefron® H може да противодейства на инфекциите на пикочния мехур поради лечебната сила на три растения: розмарин, любистока и стотенариус. Комбинацията от активни съставки на тези билки осигурява противовъзпалително и антибактериално действие, спазмолитичен и диуретичен ефект.

Трябва да се помни, че след намаляване на тежестта на заболяването, лекарството трябва да продължи 2 до 4 седмици, което спомага за запазване на резултатите от лечението и намалява риска от повторно обостряне на цистита.

За техните деца, родителите винаги се опитват да избират най-модерните, най-безопасните, най-добрите. Подготовката, създадена въз основа на концепцията за фитониране, отговаря на всички тези изисквания. Добре дошли в новата ера на фитотерапията!

Share:
Comments