Татко, играй с мен: как да накараш баща да се грижи за дете?

Татко, игнорирайки родителските им задължения - уви, не необичайно. Съпругите им често попадат в капана на безкрайни извинения - "детето е прекалено младо и уплашено от нестабилността си", "вместо очакваното момче - бъдещият футболист, родено момиче" или "татко се нуждае от малко повече време". Причините, които покриват нежеланието и невъзможността на втория родител да участва пълноценно в живота на детето, са много. Но може би си заслужава да отворите очите на проблема и да започнете да действате?

Как да бъде човекът, чийто съпруг не е бил замесен в грижата за бебето още от първите дни, като се превърна в най-добрата бавачка за бебето и надежден помощник на съпругата? Променете го с един удар от магическа пръчка или силен вик няма да работи, ще трябва да започнете да преразглеждате принципите и позициите си и да коригирате допуснатите грешки.

Какви фактори са фатални за един баща, който не е сигурен в себе си?

  • Страх, Постоянно се страхува, че несръчните ръце на мъжа й не могат да се справят с грижата за бебето, раздразнението от неправилни манипулации с пелени и закопчалки само засилва нежеланието си да се ангажира с детето. Ако сте решени да извършите превъзпитание на папата - не забравяйте, че критиката не трябва да бъде в думи, накратко или в тежка въздишка. Възхитете се и се възхищавайте на младия красив баща.
  • Прекомерна автономия, Разбира се, детето не позволява да навлизат в дълги схватки за родителските отговорности. Времето не чака и майка е много по-лесно да направи всичко, без да разчита на нещастен баща си. Но това е начинът, по който пасивния инстинкт се изпълва с още по-голяма хибернация. В крайна сметка отговорността се ражда в процеса на грижа за бебето.
  • Ограничена комуникация, Татко, който изчезва цял ден на работа - често извинение за съществуващия проблем. Умореният съпруг има право на спокойна почивка след деня работа. Но жените, които осигуряват на своите съпрузи неприкосновеност на свободното време, навредят на тях и на детето. Кой каза, че да си играете със син или дъщеря е трудна работа за уморен човек? Това е зареждане с енергия, добро настроение и наслада от семейна топлина.

Как да приложим плана?

Разбира се, съветите са добри на хартия, но как да научите съпруга си да живее според плана, който сте одобрили? За това ще трябва да погледнете отвън. Проследявайте аргументите, настроението и тона си.

  • оплаквания, Опитите да се обръщате към състраданието и да промените ви в майчиния пост няма да дадете желания резултат. Татко, разбира се, ще постави рамото си на грижи и ще остане с детето за известно време, докато не дойде на вашите чувства. Но такова искане ще даде отрицателен цвят на комуникацията с детето - в крайна сметка привлечехте съпруга си не към вълнуващ урок, но предварително го информирахте за предстоящия "труден труд". Не драматизирайте процеса на общуване с детето, изображението на задвижвания кон едва ли ще ви развесели.
  • Скандали и убеждаване, Да се ​​грижиш за собственото си дете не е услуга или услуга, а естествено задължение на двамата родители. Затова не питай, не просейвай и не се съгласявай на прости неща предварително - седя за час с бебето, играй с него или го прочете. По този начин само изплакнете съпруга си предварително и дайте на вашето искане появата на сложна и глобална задача. Поставете партньора пред факта - ще останете за известно време и той ще се справи перфектно с тази задача.
  • очакване, Не вярвайте в утехата на приятели и роднини. Инстинктът на татко не познава понятието "време", а онези, които казват, че техните съпрузи са свързани, за да се грижат за едно пораснало дете, са хитро. Най-вероятно обстоятелствата и отглеждането на детето позволиха на майката да отслаби хватката и да се успокои, като най-накрая позволи на бащата да се запознае по-отблизо с детето си. Не чакайте чудо - акт.
  • - Татко дойде! "- и не забравяйте да се срещнете със съпруга на тази фраза, който дойде от работа? Може би нашата обида, натрупана за целия ден, не ни позволява да покажем искрената си радост и след като вие и децата започнете да се побърквате? Заредете главния асистент с положително право от вратата, включете се в процеса на комуникация и игри.

Вие познавате вашия съпруг като голям и силен възрастен. Подобно знание ви пречи да видите в него основната черта на всички хора - вътре е голямо дете. Това качество може да бъде много вредно, ако една проста жена провокира само завист и съперничество за внимание. Но и вие можете да пожънете наградите - това е това детство, което кара бащите да се пренебрегват с процеса на игра с детето много по-бързо, забравяйки за възрастта, времето и проблемите с възрастни.

Текст: Вера Гюлер

Share:
Comments