Талията боли след раждането: причините, които са норма, и

Седем жени от десет след раждането опит опит обратно: дърпане или остра болка в долната част на гърба болки майките. Какви са причините за тези неприятни събития и има ли облекчение от това? И какво да направите в отговор на атаката на болката? Обмислете проблеми и решения.

Често неприятните усещания в лумбалните и сакрални части на гръбнака се извършват сами. Ако слабината боли след раждането, причината не е ясна, синдромът на болката не изчезва в рамките на три дни, придружаващите симптоми се увеличават или има съпътстващи симптоми: треска, изгаряне с уриниране и други явления - веднага трябва да потърсите медицинска помощ.

Долната част на гърба боли след раждането: причините

Преди всичко, трябва да се отбележи, че най-честата причина за болка в гърба след раждането е последиците от бременността и раждането. Втората причина за появата на жените - здравословни проблеми, свързани с генитално-сферата. И третото - хронични заболявания на други органи: жлъчния мехур, стомашно-чревния тракт и т.н. Ще ги разгледаме в ред.

Тялото боли след раждането: причината е бременност и трудни раждания

Бременността оставя белег върху жената: излишното тегло и промяната в местоположението на вътрешните органи водят до факта, че тялото започва обратно броене до предишното състояние. На първо място, центърът на тежестта на гръбначния стълб се измества, което е основната причина за болка в гърба след раждането.

Също така мястото се връща: пикочния мехур, стомаха, червата и бъбреците. Например, връщането на вашето място на бъбреците може да бъде придружено от скучна и болезнена болка в долната част на гърба, която се поставя в крака.

Много от майките са загрижени за болки в гърба след раждане, което се дължи на разтягане на мускулната тъкан на корема и гърба поради бързо натоварване. Необузданият лигаментен апарат води до това, че болките се появяват в точките на разтягане, които включват долната част на гърба. Трудно е да се направят склонове и завои, да се преместят краката - да се нарани задната част на бедрото и задните части. За да предотвратите този неприятен симптом, трябва да извършите специална гимнастика.

Връщане към мястото на тазовите кости след раждане е често срещано явление. Това важи особено за онези майки, които са преживели травмата при раждането си. Бързо раждане или голям размер на плода допринася за факта, че не само гениталиите могат да страдат в хода на раждането, но и костите на таза. Те включват кокцикса и сакрума.

Трудното раждане може да доведе до притискане на нерв в гръбначния стълб, където идва болката. При увреждане на нервите в гръбначния стълб, болки в гърба също са съпроводени от скованост и изтръпване, често синдромът на болката се разпространява до краката, жената е трудна за ходене и изкачване. При продължително седене или стоене, кихане, кашляне и други действия болката се усилва.

Болката в гърба може да бъде последствие от цезарово сечение при локална анестезия. Многобройни сраствания се усещат не само в корема, но и в лумбалния регион.

Прекаленото тегло увеличава натоварването на тялото и предизвиква появата на болка в долната част на гърба след раждането. Това е особено вярно за онези жени, които много бързо натрупаха тегло по време на бременност. Излишните килограми, отнасящи се до затлъстяване от трета степен, оказват негативно влияние върху гръбначния стълб. Поради такова голямо тегло, може да се развие и изпъкналост на дисковете и началния стадий на остеохондроза.

Кръвта боли след раждането: причината е остра и хронична болест

Причините за силна болка в лумбалните:

1. Хронични и остри заболявания на някои органи (бъбреци, жлъчен мехур, тънко черво и т.н.)

2. Възпаление на гръбначните мускули, т. Нар. Миозит. Болестта се развива бързо, достатъчно е да преохладим или да уловим всякаква инфекция (вирусна или бактериална). При тежка болка в гърба се повишава телесната температура.

Често след раждането една жена развива интимни заболявания. Възпалението на матката и нейните придатъци, цистит, уретрит далеч не е пълен списък на заболявания, които причиняват болки в гърба.

Бъбрекът е опасно заболяване, чийто катализатор е остра загуба на тегло и травма при раждането. При този синдром мезентериалният лигамент, поддържащ бъбреците, удължава. В резултат на това има болки в долната част на гърба с накланяния, завои. В допълнение, една жена може да има затруднения при уриниране.

С остеохондрозата синдромът на болката се натрупва и не трае дълго.

При възпаление на придатъците са характерни едностранни или двустранни болки в долната част на гърба, придружени от болка в корема.

Апендицитът, холециститът също засягат появата на отразена болка в долната част на гърба. Съпътстващи симптоми на гадене, синдром на болката от дясната страна на илеума, характерен за тези заболявания и т.н. Природата на болката е смътна, мрачна болка.

При панкреатит болката блести, освен това има запек и гадене.

Талията боли според видовете или трудите - какво да правим или правим?

Ако има болка в долната част на гърба, какво да направите, ще бъдете уведомени:

- Ако болката в долната част на гърба е възникнала за първи път и не знаете причината, най-добрият начин е да се обадите на лекар. Докато терапевтът е на път да определи симптомите: има ли изтръпване и изтръпване или каква болка? Херпес зостер или местно? Дава в крака или не и други симптоми. Уверете се, че сте измервали температурата. Проверете езика за плаката на езика.

- Ако знаете причината за болката, напр. Опънати мускули, вземете еднократно лекарство за болка, нестероидно лекарство, например ибуфен или кетопрофен.

Моля, обърнете внимание! Този метод се използва с повишено внимание при наблюдение на състоянието на бебето.

С болка в областта на бъбреците, вземете диуретик веднъж, това ще помогне да се отстранят отоците и да се премахнат всички токсини от тялото. Най-доброто за това е Kanefron-N.

Поставете опорен корсет или превръзка на задната част. Това ще помогне да се фиксират мускулите на една позиция.

Назначете среща с лекар.

! Ако има преместване на прешлените, се обръщаме към специалист, преминаваме през необходимите изследвания (MRI и т.н.) и едва след това отиваме на ръчния терапевт, за да поправим прешлените.

Силно боли котката след раждането, какво не може да се направи? Под забраната:

  • За да намажете затоплящите мехлеми при болка от неизвестен характер или да затоплите кръста чрез друг метод.

  • Vertebrae без назначаване на лекар;

  • Вземете болкоуспокояващи с постоянна болка от неизвестен характер.

Лечебни упражнения за болка в гърба

Освобождаването и преодоляването на болката в долната част на гърба ще помогне на лечебната гимнастика. Този комплекс осигурява факта, че мускулната релаксация ще се осъществи при издишване и напрежение - на вдъхновение.

Първото упражнение. Застанал с гръб към стената и облегнат върху нея, повдигаме крака в коляното. Ние рейзваме за 20 секунди. Релаксацията продължава и 20 секунди. Броят на повторенията е 15 пъти.

Второто упражнение. Ако дясната страна боли, се навеждаме наляво, ако от дясната страна е обратното. Склоновете настрани позволяват да се отпуснете мускулите и да облекчите спазмите. Те се наведоха отстрани и задържаха позицията за 20 секунди, а почивката е същата. Повтаряме 15 пъти.

Третото упражнение. Ако възникне болка, когато се накланяте напред, трябва да стоите изправен. Поставяме палците на гърба. Накланяме гърба си и едновременно с това натискаме точката. Задържаме 9-10 секунди при вдишване. Отпусваме гърба и с естествено движение се огъваме възможно най-назад, докато пръстите не притискат гърба, но лежат тихо. Мускулите също са спокойни. Времето за изпълнение е 6-8 секунди. Когато релаксирате, опитайте се да се наведете обратно доколкото е възможно. Повторете упражнението 3-6 пъти.

Профилактика

Как да предотвратите възникването на болка в гърба след раждането, какво трябва да направя? Лекарите дават такива препоръки:

1. Избягвайте да носите тежести половин година след раждането, тъй като мускулите и сухожилията са все още слаби. Можете лесно да се разкъсате.

2. Не преяждайте, наднорменото тегло ще изостри проблема с болката в гърба.

3. Вземете правилно от стол или легло. Не се изправете рязко. Най-добре е да използвате ръцете си, за да спрете, да започнете да се изправяте от позицията на ваша страна, да задържите краката си от леглото, да се грижите за гръбнака си.

4. Правете ежедневни упражнения, медицински упражнения.

5. Подайте правилната стойка, разположена на вашата страна или по друг удобен начин.

6. Завийте надясно - клякайте, за да започнете, така че да намалите напрежението на гръбначния стълб.

7. Носете детето в прашка или кенгуру, колкото е възможно по-често, вдигнете бебето.

8. Мястото за сън трябва да бъде възможно най-удобно за гръбначния стълб, за предпочитане ако е ортопедичен матрак.

9. Не прекалявайте, ако имате болка, незабавно се консултирайте с лекар.

Грижете се за гръбначния стълб, а гърбът ще ви благодари!

Share:
Comments