Тайните на създаване на бизнес грим

Независимо от избраната професия, външният вид на жената ще зависи от нейното самоувереност, настроение и в резултат от нейната работа. Много компании правят много специфични изисквания към формата на облекло, прическа, както и грим на служителите. Гримът, подходящ, когато се намира в офиса, трябва да бъде ограничен, но енергичен. Неговата цел е да акцентира върху женствеността, да привлича вниманието, но да не стане предизвикателна и натрапчива. Без използването на козметика за постигането на това е невероятно трудно. Безгрижният грим или липсата му създава впечатление за несортимент или лекомислие. Дори и с липса на време, трябва да изравните тона на лицето си и да приложите спирала. По-внимателно можете да направите на работа.

Техниката на създаване на бизнес грим не съдържа основни разлики от ежедневните или вечерни опции. Има само няколко нюанса, свързани предимно с офис осветление, което не бива да се забравя. В "синята" светлина е оптимално да се използва топла гама от цветове: бежово, маслинено, прасковено. Студените нюанси ще дадат на лицето си бодлив цвят.

На първо място, основата се поставя под грим. Тя ще бъде защитен или хидратиращ крем, зависи от сезона. Когато избирате фондация, трябва да останете на топли златни нюанси. Отличен ефект на равномерен и естествен тен е постигнат чрез смесване на 2 вида крем: тонът е по-светъл и тонът е по-тъмен. След това нанесете прозрачен прах и в крайна сметка руж от неутрален, заглушен цвят.

Прилагайки грим за офис, не забравяйте за веждите. Формулярът трябва да бъде даден предварително, вечер или в свободен ден. Това ще доведе до отсъствие на неприятни ефекти под формата на кожно дразнене, което отнема само няколко часа. След оцветяване с молив или специални сенки, веждите се подреждат с гел за моделиране.

Сенките трябва да се доближават до дрехи и външен вид, за да бъдат колкото е възможно по-меки. Недопустимо е да се използват скъпоценни или брилянтни сортове. Отлична техника е прилагането на сенки в техниката на меко оперение, избягвайки създаването на остри граници. Контурът се избира след определяне на цвета на сенките. Оптималната опция е сянка, която съответства на цвета на очите.

Mascara, даваща обем, е подходяща за вечерна грима, но е неприемлива в офиса. Обърнете внимание на обичайната спирала, която разделя миглите и не създава ефект на небрежност. Шоколадовият сянка ще направи цвета на миглите по-интензивен и по-черен.

Основното при избора на червило е да избегнете бежовите цветя. Те се сливат с лицето и дават на зъбите жълтеникаво отражение. Меки карамел или кафяви тонове, както и богато зрънце, ще бъдат подходящи да изглеждат в офис осветление, за разлика от кармин и лилави нюанси. Матовите червила изсушават устните, докато лек мокър блясък ще направи устните естествени. Стабилните опции няма да коригират грима след обяд или кафе пауза.

  • През деня освежете лицето си с термална вода.
  • Избягвайте появата на ивици на основата е възможно, ако оставите кожата да изсъхне сама, без да я избършете.
  • Масният блясък се елиминира не чрез нанасяне на допълнителни слоеве прах, а с матиращи кърпички.

Един отличен асистент ще бъде "работещ" вариант на козметичната торба, където всичко, от което се нуждаете, бързо да коригирате грима си през деня или бърза смяна на офис стил за вечерта.

Share:
Comments