Съвременните видове премахване на косата - всички "за" и

Модата за гладка кожа отдавна е вкоренена в модерния свят. Повишеното "космат" не е нещо, което не привлича хора, а напротив, отблъсква. И това важи както за жените, така и за мъжете.

Много от тях са се научили да се грижат за себе си и за външния си вид, като премахват нежеланите косми от повърхността на кожата. Епилирането е естетика и хигиена, защото чрез тази процедура вие ще избавите тялото си от бактерии и тялото от неприятни миризми.

Освен това, като основна процедура е използвана депилацията на косата, която спомага за избягване на инфекции с такива паразитни организми като въшки, древни египетски, римски и гръцки народи.

Днес категорични "за" лекари дерматолози и козметици от целия свят изразяват, тъй като различните методи на епилация спомагат за избягване на реакции на кожно дразнене, прекомерно изпотяване, последвано от неприятни миризми, както и образуването на бактерии по повърхността на кожата, когато човек не може да следва Лична хигиена, например при екстремни условия.

Съвременните методи за премахване на космите предлагат доста широк спектър от услуги, сред които:

• Кола маска,

• Подреждане,

• Лазерна епилация,

• Фото и електролиза,

• Ултразвуково обезкосмяване,

• ELOS-епилация,

• Qool-epilation и други.

Нека да поговорим за тях по-подробно и да разберете каква депилация е подходяща за редовна употреба за вас.

Биоепилация (восък, изтръпване)

Премахване и кола маска днес се считат за един от най-достъпните и лесни начини да се отървете от нежелана коса в различни области. Разбира се, процедурата може да се провежда сезонно и изключително през лятото, преди началото на плажния сезон.

Восъчната епилация има свои собствени материали, които се прилагат върху линията на косата от различни видове:

1. Нискотемпературният и студен восък се използва на тънки косми, а също така премахва кожния слой на кожата. Благодарение на него кожата става нежна, кадифена. Такъв восък може да се използва на всеки тип кожа, дори и най-чувствителната.

2. Горещият восък работи ефективно върху грубата и плътна коса. Най-често се прилага по време на първата процедура.

Често восъчната епилация носи болка и дискомфорт, защото повърхността на кожата се нанася с восък, замръзва и космите са в тази маса. След това рязко движение срещу растежа на косата премахва специална хартия или плат лента, която се прилага незабавно на восък. Космите веднага избухват с крушки за коса. Ефектът след тази процедура се запазва за около 3-5 седмици, се извършва много бързо, но тук усещането се оставя след себе си наистина "незабравимо".

По-пестеща процедура се счита за сваляне или отстраняване на захар. В основата на процедурата е използването на дебела карамелна паста, която се търкаля върху депилираната зона срещу растежа на космите. Чрез захващане на косата, пастата също трябва да бъде "откъснато", като восъчните ленти, само за да се направи чрез растежа на косата. Като се има предвид броят на рецензиите, съсирването може да се счита за по-малко болезнена процедура, достъпна за употреба у дома.

В същото време процедурата за биоепилация е доста болезнена и няма да е подходяща за жени с чувствителна кожа и нисък праг на болката. Ако има заболявания със съпътстващи очевидни увреждания на кожата, строго се забранява сесия за биоепилация.

Лазер, Qool и фотоепилация

Процедурите са подобни една на друга по начина, по който се държат, но те имат някои различия. Обяснявайки се на достъпен език: лазерното премахване на косми от фотоепилация се различава от модификацията на лазера, който се използва за процедурата. Когато се извършва лазерна епилация, се избира определен тип вълна, като се вземе предвид цвета на кожата ви, както и цветът на линията на косата. Колкото повече контраст между тях, толкова по-ефективна ще бъде процедурата. По правило, на тъмна кожа с тъмни косми и светла кожа с лека козина, лазерното отстраняване на коса не се извършва поради неефективността й.

По време на фотоепилация се използват лазери с различна дължина на вълната, което позволява да се работи върху различни части на кожата и да се улови голяма площ от обработената повърхност.

Qool-epilation изглежда относително наскоро. Тя ви позволява да работите върху всички видове косми, включително светлина, сиво и пистолет.

Всички методи са достатъчно ефективни, тъй като косменият фоликул е разрушен. Поради това косата не се връща обратно дълго време, обикновено 4-6 години. Процедурите са практически безболезнени, но при хора с нисък праг на болката могат да се използват специални лекарства на основата на лидокаин или устройства с охлаждащи функции.

Съществуват и клопки на лазер и фотоепилация, например алергични и изгарящи реакции, които могат да се появят на прекалено чувствителна кожа. Освен това на кожата ни има скрити космени фоликули, които причиняват космите да растат дори след процедурата. Поради това сесия за епилация трябва да се повтори след известно време и не струва никак евтино. Qool-epilation премахва ненужното космат за 10 сесии и всеки ще трябва да бъде платен.

За сесията трябва да растете косата до 3-5 мм. Процедурата отнема малко време: зоната на бикините се третира за около 10-15 минути, назолабиалните гънки - 10 минути, но отнема около час, за да работят краката. Обаче Qool-epilation се извършва по-дълго, тъй като покрива малки участъци от кожата. Обикновено една процедура отнема най-малко един час и половина.

електролиза

Това е електролиза, която ще задоволи собствениците на справедлива кожа и лека коса. По време на електроепилацията лампата за коса се разрушава под въздействието на насочен електрически ток. За да изпълните процедурата, ще трябва да развиете коса поне до 2 мм. Повърхността на кожата се третира чрез поставяне на тънка игла в фоликулната зона и разбиване с ток. След сесията почти винаги има значителна хиперемия на капака и отока, следователно най-вероятно веднага след електролизата не можете да отидете на плажа.

Цената на електролизата е много по-ниска от процедурата за фото или лазерна процедура, освен това, след като сте провели необходимия брой сесии (обикновено 2-3 са достатъчни), вие винаги можете да преодолеете прекомерната космат на всяка зона.

Недостатъците на електроепилацията са много важни:

1. Първо, процедурата е много болезнена. Предоставяне на анестезия на пациента по време на почти невъзможност, тъй като в зоната на анестезия космите ще растат два пъти по-бързо, парадоксално звучи. Единствените изключения са специалните супермодерни устройства, оборудвани с технология за криотерапия (замразяване) на кожата.

2. На второ място, при електролиза има много противопоказания, сред които: диабет, кожни заболявания, злокачествени заболявания, хепатит, наличие на пейсмейкъри, исхемична болест на сърцето, хипертония, разширени вени и дори зъбни шипове в областта на епилацията. Също така, процедурата не може да бъде извършена за бременни жени и хора с непоносимост към определени метални сплави.

3. В редки случаи след електроепилация могат да останат видими белези по кожата.

Ултразвукова и ензимна епилация

Тук, където пациентите с нисък праг на болката могат да се отпуснат. Често в техния случай, използването на биоепилация, електролиза и дори лазерна епилация е невъзможно, но ефектът върху космения фоликул с ултразвук или ензими е напълно приемлив.

Разликата между тези видове отстраняване на излишната растителност върху тялото е, че специален гел-проводник, който унищожава космената крушка и забавя растежа на космите, се доставя директно до дестинацията чрез ултразвук или термо-епилатор. В първия случай пациентът не чувства нищо, а във втория случай само малко топлина. Обикновено липсват алергични реакции, зачервяване и подуване по време и след прилагането на тези видове обезкосмяване.

Недостатъкът на ултразвуковата и ензимната епилация е невъзможността да я носите при хора с разширени вени в района на процедурата, както и наличието на белези и кожни алергични реакции. Ензимното премахване на космите е забранено за бременни жени, хора с диабет, хора с нарушения на кръвосъсирването, хипертония, както и по време на инфекциозни и настинки.

Обработката на повърхността на кожата чрез ултразвук може да се извърши както върху светла и тъмна коса, така и върху малки кожухарии и дори в особено деликатни области, където използването на други видове обезкосмяване е невъзможно: в ушите, носа, гърдите и горната устна.

Обикновено ефектът от прилагането на тези видове отстраняване на космите се запазва за дълго време (до една година), но за формирането на траен резултат е необходимо да се провеждат 8-10 сесии и да се повтарят ежегодно. Да се ​​развият космите за първата сесия е необходимо до 3 мм.

ELOS-епилация

Може би един от най-модерните и високотехнологични начини за премахване на нежеланата коса на която и да е част от тялото е ELOS епилацията. Той съчетава и трите вида средства за защита срещу коса, които вече описахме: лазер, електрически и фотоепилация. Благодарение на комбинацията от електромагнитни вълни, импулсна светлинна енергия, както и диодно лазерно лъчение, се постига трайно дълготраен ефект, при който е възможно да се отървете от космите за кратко време и завинаги.

Процедурата е абсолютно безболезнена, скоро ще почувствате горещо докосване, което може да се сравни с усещането за памук по повърхността на кожата. Когато провеждате сесия за епилация, непременно ще бъдете лекувани със специален охлаждащ агент, с който чувствителността на покритието е значително намалена. След епилацията върху кожата не остават следи, изгаряния, прекомерна пигментация или белези. Не е необходима и продължителна коса, защото ЕЛОС-епилацията може да се извърши в присъствието на косми, които са с дължина само 1-2 mm.

За да постигнете оптималния резултат, може да се наложи да преминете през процедурата повече от веднъж. Но след всяко лечение космите ще станат значително по-тънки и по-леки.

Единственото тежко отпадане на епилацията от този тип е цената. Обикновено тя е по-висока от разходите за лазерни или фотоепилационни процедури. Противопоказания за извършване също са. Например пациентите с пейсмейкър или метален имплант не могат да бъдат лекувани. Също така, ЕЛОС епилация е противопоказана за хора с отслабена имунна система, инфектирани с ХИВ и онкологични, бременни жени и тези, които страдат от алергии към слънцето.

Обобщение:

Обобщавайки всички тези неща, струва си да се каже, че най-ефективният, безболезнен и безопасен начин да се отървете от косата може да се счита за фотоларма или лазерна епилация. Те са подходящи за повечето пациенти в козметичните шкафове и имат разумна цена. Ако не достигат средства, а след това можете да се опитате Elos-епилация и обратно заместник - когато финанси не е позволено да посетите козметик веднъж на всеки 3-4 седмици и да плащат за всяка сесия, ще приеме прилагането на паста восък или shugaring банди у дома. Всеки си избира за себе си подходящия тип обезкосмяване, основното е да се вземат под внимание всички нюанси при избора и грижата за здравето.

Share:
Comments