Сурогатно майчинство: pro et contra

Сериозни спорове за сурогатното майчинство разцепват обществото в два непримирими лагера. Някои хора смятат, че "бебе от епруветка", което наема утробата на друга жена за дълъг девет месеца на бременността, последният шанс на отчаяна двойка, която е брутално и нечовешко съблечена. Втората се нарича заместник майчинство като смел протест срещу плана на мъдрото естество и Божията воля. "Вероятно има една добра причина, поради която една жена е лишена от възможността да има свои деца. Така че си струва да се противопоставяш на съдбата, разгневявайки небесата със собствената си бунт? "Казват те.

Перспективите за забрана на сурогатното майчинство в Русия активно се обсъждат от властите, а някои представители на РОК толкова категорично осъждат родителите, които са избрали този път, че разпространяват гнева си към деца, родени по толкова необичаен начин, предлагайки ги да лишат от тайнството на кръщението.

Причината за разцеплението в обществото се крие не само в духовната сфера, но и в ежедневния, универсален, човешки план. Законодателството в областта на сурогатното майчинство все още е много нестабилно и самата форма на раждането на нов живот в Русия е доста илюзорна. От една страна щастливите родители от света на знаменитостите щастливо споделят своята радост, показвайки децата, родени в резултат на сурогатното майчинство. От друга страна, сред обикновените хора, тази тема е срамежливо скрита или провокира разгорещени, но чисто теоретични дискусии. Двойки, които прибягват до сурогатно майчинство, се опитват да го направят тихо, без да привличат вниманието на обществото.

Аргументи против

  • Една истинска жена не може да обича любовта, която носи под сърцето на бебето с цялото си сърце и затова никога не го дава на биологичната си майка. В противен случай тя е изчисляващо, цинично и бездушно създание, което не е достойна за титлата "Жена и майка".
  • Инстинктът на майката се подкрепя от месечните очаквания на бебето по време на бременност. Ще майка любовта на детето си по същия начин, както тя го е кърмеща в продължение на девет месеца?
  • Сурогатното майчинство е нарушение на всички закони на природата и престъпление срещу Божията воля.

Аргументи за FOR

  • Кандидат за ролята на заместваща майка, в допълнение към цялостния медицински преглед, преминава през серия от тестове и консултации с психолог. Тази роля е избрана от жена, която е в състояние да отдели раждането на собственото си дете от услугата на такова дарение. Тя дава на бебето на някой друг удобно място да расте, а след раждането го предава в ръцете на любящи родители.
  • Какво би могло да бъде по-силно от любовта на майка към жена, чиято мечта да има собствени деца мина през болезнените години на неуспешните очаквания? След като се доверява на скъпоценната клетка на някой друг - бъдеще дете, тя демонстрира подвига на майчината любов.
  • Някои жени не разпознават нищо мистично, съсредоточават се единствено върху научното познание. Затова сурогатното майчинство е за тях голямо медицинско откритие, което дава шанс да станат родители на милиони бездетни двойки. Други, които вярват, се противопоставят на противниците на религията: "Защо, когато приписват безплодие на Божията воля, хората забравят ли, че медицинското откритие в областта на сурогатното майчинство също може да се случи благодарение на Божествената Провидънс?"

Въпросите, свързани с семейното планиране и майчинството, са една от най-интимните и лични области на човешкия живот. Решете дали да се откажете от идеята за майчинство, като се грижите само за техните племенници, дали да отглеждате бебе от дома на детето или да прибягвате до услугите на заместителна майка, само двойката може.

Share:
Comments