Шал-туба: модерен, красив и топъл

Съдържание:

  • С какво да се носят правилно и как да се обвърже шал с тръба?
  • Как да вратовръзка шал тръба с игли за плетене и плетене на една кука?

Съвременните млади модни момичета бързо вдигнаха идеята за дизайнери - да добавят към своя имидж нова детайлност, носеща различни имена: шал-тромпет, хъркане, кръгъл шал. Между другото, идеята не е нова: дамите малко по-големи помнят добре как този модел на зимни аксесоари се появи през 80-те години. миналия век и бързо набра популярност. В настоящата версия този шал е станал по-обемно, по-буен и широк и следователно по-функционален: сега той още по-добре предпазва от студ.

Кой ще отиде в шпулата?

Но този модел ще отиде ли на всички? Много жени, като например се опитват да намерят кърпа, изглеждат критично сами в огледалото: удълженото лице изглежда още по-разширено, квадратно - визуално увеличава размерите. Не се притеснявайте: с шал-тръба няма да има такива проблеми. Той ще отиде при всеки модач - просто трябва да намериш правилния модел. Така че, една дама с кръгло или овално лице може да си позволи всеки шал, една жена с големи черти трябва по-скоро да остане в по-близки версии, ако лицето е триъгълно - трябва да изберете по-обемни шалове. Имайте предвид, че ако врата е къса, не купувайте голям шал, който ще трябва да бъде увит в няколко допълнения: така че фигурата ще изглежда масивна. Ако шията е дълга - можете да изберете шал с всякаква дължина и "пухкавост".

С какво да нося?

Какво мога да нося моден аксесоар? На първо място, разбира се, с зимни дрехи. Тя ще изглежда страхотно с обикновен слой гладка тъкан. В този случай не е нужно да се притеснявате за други "декоративни елементи": великолепният шал е напълно самостоятелен и не се нуждае от допълнителни декорации. Той ще приспособи идеално топло палто, особено ако го използвате като шапка и се комбинирате с него в онечиствания с текстура и сянка. Предпочитате ли спортен стил и вярвате, че шалът е твърде напомнящ на класическа кърпичка, за да изглежда добре с якето? Но това не е така: ако вашето долу яке не е много цветно и обемисти, тогава шал-тръбата ще върви добре с него.

Като вземете такъв шал, не забравяйте за цветовата схема. Първо, трябва да имате предвид вашия собствен цветен модел. Ако сте брюнетка или кафява жена с тъмни очи, не се колебайте да купите ярки модели. Ако сте нежна блондинка с бледа кожа, опитайте да дадете предпочитание на модели от пастелни нюанси. Нов елемент на облеклото трябва да бъде подхождан от тези, които вече са в гардероба. Добре изглеждащи контрастни комбинации, но те трябва да бъдат подбрани много внимателно, така че изображението, вместо стилно, да не излиза да крещи.

Наложихме моден шал: различни начини

Как да завържем шал, за да изглежда по-интересно? За щастие, моделът е толкова удобен, че този въпрос няма да създаде трудности дори за неопитни модни жени. Най-лесният начин е да захванете, т.е. да поставите шал около врата си и да направите 1 или 2 контури. След това трябва внимателно да сгънете гънките. Тя трябва да създаде впечатлението, че шалът е небрежен, но в същото време елегантно изхвърлен върху палтото. Друг начин - да поставите шал като шапка, внимателно бране. В този случай главата и шията ще бъдат затворени от студ.

Ако не сте в офиса с настъпването на зимата, като дойде застудяване, можете да носите шал като вариант на пончо или нос (но само той изисква да бъде много широк): Прокарва се намира в дупката и след това издърпайте дълго "тръба" на раменете и по-долу, , Така че получавате допълнителен пуловер. Най-смелите модни жени, които обичат експериментите, носят тази зимна аксесоар като ... пола или рокля. Да, това не е шега, опитайте да го за себе си: ако нещо е свързано с качествено да се измери участъци и достатъчно голям, тогава можем да го използваме като монтаж рокля (по-горе необходимост да се хвърли сакото или пуловер) или дъвка-пола.

Искахте да разнообразете гардероба си с такова универсално нещо? Можете да се разхождате из магазините, да взимате модела. Е, ако не ви харесва нищо или цената не ви е подходяща? Тогава нека да си спомним уроците на плетене на баба и да направите сам шал!

Тънката нишка е усукана ...

За тези, които могат да плетат, това е лесно. Ако сте начинаещ новак, вземете най-лесната схема. Въпреки че е възможно да се направи без схема, ако плета по метода "гума лента": например, 2x2. Направете първия си шал не е много голям: ще е достатъчно да имате 50 см ширина и 60 дължина. Изберете игли за плетене номер 8 или дори 10 - продуктът ще бъде по-великолепен. Тъпа дебел не взема, в противен случай ще получите много плътен платно. Можете да вземете акрил, половин вълна или мохер. 2 линии на лицето трябва да се редуват с 2 линии. След това шийте резултата платно, така че тръбата излиза. Ако изберете кръгови игли за плетене, въпросът ще бъде опростен: дори не е необходимо шиене.

Любителите на плетене на една кука също може да направи шал. С правилната селекция от нишки и спици (нишките трябва да са много по-тънки от спиците) ще излезе меко, пухкаво и леко "произведение на изкуството". Вярно е, че ще отнеме малко време да плета. Набираме верига от въздушни вериги, докато се планира ширината на бъдещия шал. След това свързваме веригата в кръг и започваме плетене - със или без плетене на една кука. Вариант едно - продуктът ще бъде по-великолепен, вторият вариант - по-плътен. Можете да добавите елементи от артикулите за свързване - но това е за тези, които вече имат известен опит в бизнеса за плетене.

Добре е, че шалчето отново се появи на мода. Между другото, днес не само красиви дами с удоволствие го носят, но и мъже. Младите хора предпочитат да носят този аксесоар като качулка - и ушите няма да ударят и вратата е затворена. Моделът е много подходящ. Така че, ако искаш да угодиш на приятел, брат или син, вратовръзка го стегнат шал-тръба на тъмна нишка. А красивите дами имат отворени възможности: за тях, светли и светли и комбинират няколко нюанса шалове, приготвени от дизайнерите - изберете да опитате! Ако не искате да се разделите с шал дори и на почивка - прилепете си един тънък модел дантелени дантели и облечете "светлината" с малка черна рокля. Определено няма да остане незабелязано. Изберете своя "собствен" модел и бъдете модерни и красиви както на снежни покрити зимни улици, така и на празненства в ресторант.

Share:
Comments