Секс по време на бременност

Възможно ли е да правите секс по време на бременност? Ще го нарани ли бебето? Тези въпроси се задават от всяка бременна жена. Има и две общи гледни точки по този въпрос. Първо: По-добре да не правите това! Втората: Не само, че е възможно, но и е необходимо! Нека се опитаме да разберем къде използва истината истината.

Бременността на оргазма не е пречка?

Според статистиката в Европа бременните жени правят секс поне веднъж седмично. Що се отнася до руските очакващи майки - трудно е да се каже, но основното правило остава непроменено: интензивността на сексуалното желание зависи пряко от тримесечния период, в който е жената.

Секс по време на първия триместър на бременността:

През този период по правило сексуалната активност е малко по-ниска. И обикновено се свързва с началото на преструктурирането на тялото, което се подготвя за трудна мисия - да носи здраво дете. Важна роля играят токсикозата (ако се произнася) и психологически фактор, когато една жена, страхувайки се да навреди на детето си, подсъзнателно удавя сексуалния си инстинкт. Въпреки това, физиологията предполага, че обикновеният секс в ранна възраст не само не уврежда бебето, но също така предизвиква най-ярките усещания от сексуалния акт. Интимното място на жената става по-чувствително, кръвта се влива в таза, за да осигури на детето всичко необходимо - това помага на жената да се наслаждава напълно на интимност и да постигне желания климат.

Секс по време на втория триместър на бременността:

Между 14 и 28 седмици, бъдещата майка свиква промените, които се случват в нея, и цъфти. Благодарение на "хормоналния бум" при бременни жени нараства необходимостта от секс. Но тук в някои бъдещи майки (между другото, и татко) се задейства фалшива защита. Но как иначе? В крайна сметка, доскоро бебето имаше само две ивици на теста, а днес е практически оформен плод. "Не мога, той има главата там" - казват мъжете, а жените изпитват поради мускулни контракции.

Всъщност природата в идеалния случай се е погрижила да предпази плода от "инвазията" на пениса колкото е възможно повече: мускулната коремна стена, мастния слой, гъстата маточна стена, мембраната, амниотичната течност с водата - както виждате, рискът от контакт между пениса и бебето е равен нула.

Секс по време на третия триместър на бременността:

От 30 седмици става все по-трудно да се намери подходящо място в секса, за да се избегне натиск върху подредената закръглена корема. Вариантите по принцип могат да бъдат много (например, поза "Лъжици"), най-важното, не създават твърде голям натиск върху стомаха. В този период е много важно да се обърне внимание не само на секса, но и на предварителните ласки. Жените не трябва да се притесняват от ситуацията "пикант" и да погребват главата си в одеяло. Както показват проучванията, повечето мъже смятат, че бременните жени са много секси и еротични, така че нека любимият да се радва на вашата държава.

Може ли сексът по време на бременност да доведе до спонтанен аборт?

Има мнение, че сексът, или по-скоро оргазмът, предизвиква неконтролируема контракция на матката, което от своя страна може да причини спонтанен аборт или преждевременно раждане. Това наистина ли е така?

Оргазмът причинява леко намаляване на мускулите на гениталния орган. Но нека разгледаме въпроса от различен ъгъл. Матката е мускул, който постоянно се свива през целия живот на жената. Бременността не е изключение! Този процес е неизбежен и необходим, за да се гарантира, че мускулната тъкан не губи своята еластичност, еластичност и способност за свиване - това е най-важният момент при раждането. Матката остава в умерен тон, така че мускулите "не забравяйте" за основната им цел - да изтласкат детето по време на раждането.

По този начин, ако бебето още не е узряло и матката не е готова за раждане, контракциите му по време на секс не могат да предизвикат спонтанен аборт. Точно обратното! Многобройни проучвания потвърждават положителния ефект на оргазма върху детето. На първо място, това се дължи на освобождаването на хормона "щастие" - ендорфин. Ако майка ми е добре, тогава и бебето.

Кога трябва да внимавате?

По време на бременността трябва внимателно да обмислите собствените си чувства. Някои неприятни такива, например болка по време на акта на по-късна дата, показват неправилно избрана позиция. В този случай е необходимо да го промените или да преместите сексуалния контакт в по-удобен момент. Болката в ранна възраст не е естествена и трябва да бъде тревожна: в тази ситуация е необходимо да се идентифицира причината след разговор с лекаря.

Освен това, започвайки от 38-тата седмица, ситуацията се влошава: раждането може да провокира всяко небрежно движение (това се отнася не само за секс), рискът от контракции се увеличава ежедневно (на 38-та седмица детето вече е пълно), така че лекарите разумно препоръчват да се въздържат от 38- бременността. Особено този въпрос е от значение за жените, на които е показана планирана секцио цезарово сечение.

"Забраната на любовта" се прави само от лекуващия лекар след събиране на информация за оплаквания, преглед или задълбочен преглед. Така че, нека изброим редица патологии, когато сексът е табу:

- наличие на инфекциозни заболявания на гениталната област и при двата партньора - активна заплаха от спонтанен аборт - повтарящи се аборти при анамнеза - полово предавана болест при човека - изтичаща амниотична течност (има възможност за инфекция на плода, тъй като се открива достъп до инфекции в амниотичната течност) - откъсване или твърде ниско прикрепване на плацентата (е изключително рядко) - хипотония на шийката на матката.

Интимната страна на връзката все още се нуждае от обсъждане с лекаря и само той ще може да избира индивидуални препоръки.

Бременност и мастурбация

Често преди бременните жени, особено с нереализираните сексуални нужди, възниква въпросът: "Възможно ли е да се мастурбира по време на бременност" И защо не? Друг въпрос е какво ги спира. Страх от увреждане на дете? Морален аспект на проблема? Или е нещо друго? Нека да разберем.

"Страхувам се да не навредя на дете", "Това е неприлично!" - Някои жени продължават да мислят и да се задържат в пълна неудовлетвореност. И това е още по-вредно за бебето. Емоционалната сфера на бъдещата майка е неразделно свързана с "духовното", понякога физическо, здравословно състояние на детето. Това е дългогодишен факт! От стрес и стрес, човек със сигурност трябва да се отърве, особено ако физиологията изисква.

Въпреки това, трябва да се има предвид, че мастурбацията по време на бременност не е възможна, ако има противопоказания за секса. Изглежда, защо? "В края на краищата, аз по никакъв начин не наранявам или механично дразни шийката на матката." Така е! Но не забравяйте за клиторалния оргазъм, който за повечето, за разлика от вагиналния, е по-интензивен и ярък по отношение на удовлетворението. Следователно, получаване на оргазъм, ние провокираме мускулните влакна на матката за интензивно намаляване - това, както вече беше обяснено, оказва негативно влияние върху патологичния ход на бременността.

Ако обаче няма противопоказания, релаксирайте и се забавлявайте.

Коментари

Елена 25.04.2016 ако наистина го искаш НАДО и няма значение какво е триместър Лида 03/26/2016 Струва ми се, че трябва да мислим за детето, а не за нашите чувства. Вече имах един спонтанен аборт, не искам. Съпругът ми се съгласява с мен по този въпрос. Olyushka 03/26/2016 Съгласен съм абсолютно с автора на статията. Бременността не е болест, а невероятно състояние на жена. Не можеш да преживееш интимен живот в продължение на 9 месеца. Киран 03/26/2016 Можете да правите любов в края на първия триместър или във втория. Но за последните срокове - това е някакъв глупост. Няма удоволствие нито за жената, нито за мъжа. Lovzova 03/26/2016 Аз се движех наоколо и лекарят ме посъветва да опитам естествена стимулация (тя нарича секс). Но детето упорито не искаше да излезе от корема си. Накрая получих изкуствена стимулация.
Share:
Comments