Ранна сива коса? използвайте домашния си и полезни

Хормоналните неуспехи, лошото хранене, лошите навици, тежкият стрес и генетичното предразположение могат да доведат до такъв феномен като ранно сиво (преди 30 години). И ако за един човек това се превърне в определена светлина, тогава за жена това е нещастие.

За да не маскирате бялата коса с химически бои, които допълнително увреждат косата, препоръчваме да обърнете вниманието си към народни средства, както и да преразгледате радикално диетата си. Понякога липсата на витамини В, йод, мед и желязо може да предизвика преждевременно обезцветяване на косата.

Ето един набор от продукти и вещества, които могат да предотвратят ранната сива коса и да укрепват косата.

Индийско цариградско грозде

Белодробните храсти не само предотвратяват преждевременно зреене, но също така възстановяват блясъка на косата. Благодарение на голям брой антиоксиданти и витамин С, плодовете са средство за борба с стареенето. Оранжевите ядки могат да се консумират или можете да добавите сока към маската за коса.

къна

Най-естественото и полезно боя за коса. Подкрепя техния растеж и укрепва към съветите. Често се използва къна за боядисване на сива коса, в комбинация с други естествени багрила, можете да получите интересен цвят на косата и да ги подобрите. Например, комбинирайки къна и черно кафе, можете да получите доста тъмно нюанс, колкото по-тъмен искате косата, толкова по-дълго трябва да запазите. Пропорциите са една към друга.

Лимонов сок и кокосово масло

Нека да започнем с по-екзотичен продукт - кокосово масло - той идеално овлажнява и подхранва косата, дава блясък и е в състояние да се бори с инфекцията. В състава си маслото има антиоксиданти, така че може да възстанови структурата на косата.

Комбинирайте лимоновия сок и кокосовото масло, нанесете върху косата и масажирайте скалпа, направете го за 1-1,5 преди измиване. Процедурата трябва да се извършва редовно, поне веднъж седмично.

Шоколад и розмарин

И двете ароматни билки са в състояние да възстановят цвета на косата. За да направите това, свързваме 100 грама от всяка билка в един контейнер, добавете 2 чаши вода. заври и даде 2-3 часа да се варят. Филтрирайте и използвайте като кондиционер. Преди измиване оставете течността върху косата за 15-20 минути.

поток

поток в своем составе имеет медь, способную восстановить цвет волос, помимо этого микроэлемент патока содержит селен, железо и магний. Чтобы увидеть результат нужно каждое утро съедать по ложке патоки, длительность курса 3-4 месяца.

Луковый сок

Неговите отлични регенериращи свойства са известни и сок от лук. Той стимулира производството на антиоксидантна каталаза, която се бори с натрупания водороден пероксид в космените фоликули (голямо количество от това вещество обезцветява косата).

Продължителността на процедурата е 2-3 седмици. Изцедете сока от лука (по какъвто и да е начин) и го разтривайте в скалпа, оставете за 45-60 минути, след което можете да го измиете.

амарант

Свежият сок от амарант може да предотврати ранното сиране. Разтрийте го в скалпа и изплакнете след 5-10 минути.

Черно сусам

Според китайската медицина семената на черно сусам допринасят за производството на меланин в организма. За три месеца всеки ден яжте една супена лъжица семена и резултатът ще бъде върху лицето.

Не се отчайвайте, ако резултатите не са видими за една седмица. Обикновено народните лекарства действат на принципа на натрупването, така че само редовността ще позволи да се постигнат видими и желани резултати.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments