Помощта на пластичния хирург - как да направите правилния

Не е тайна, че пластичната хирургия у нас е достигнала най-високо ниво на развитие. Руските експерти отдавна са достойни за конкуренция със своите западни колеги, се появяват нови технологии, се подобряват методите, корекциите стават най-ефективни и безопасни. Следователно, няма нищо изненадващо във факта, че все повече хора се обръщат към пластичните хирурзи, опитвайки се да коригират тези или други недостатъци на външния вид. И много идват в клиники, които вече са "подготвени", т.е. (благодарение на печатните медии и разбира се интернет мрежата), коя операция ще им помогне да станат по-добри, по-млади, по-красиви ...

Водещият хирург на клиниката "Отимо", професор, доктор по медицина Игор Анатолиевич Бели, ни разказа за това колко е оправдана тази самодиагностика, както и други тънкости, свързани с избора на най-подходящата корекционна техника.

- Игор Анатолиевич, пациентите често ли искат да извършите операция, която всъщност не им е подходяща, например поради възрастта им?

Трябва да се разбере, че показанията за корекция не са възрастта, а желанието на пациента. Тук е необходимо да започнете от проблема и да потърсите най-добрия начин за решаването му. Това често се случва, че хората идват на консултацията, твърдо вярвайки, че той се нуждае от това или онова действие, и лекарят обяснява, че ефектът може да получите нежелан. Например, ако говорим за блефаропластика, най-често срещаното лечение е да се елиминира надвесът на горните клепачи. Но много хора имат само една вежда по-високи от друга, и ако прекарвате просто корекция на клепачите, асиметрията ще се изрази по-ясно. Или ако пациентът има ниски вежди, то в крайна сметка те буквално могат да станат "къща". Компетентният хирург винаги предупреждава за всичко това и във всеки конкретен случай взима корекционния метод, който ще позволи постигането на най-естествения и хармоничен резултат. Така че, в зависимост от личните особености на пациента може да се извърши като класически блефаропластика на горните клепачи, а в същото време повдигате външните краища на веждите или челото лифт.

- И с пластмасата на долните клепачи има подобни нюанси или тази корекция работи за всички?

Няма универсални операции. За 18 години работа не съм правил две идентични корекции, защото всеки случай е уникален и изисква индивидуален подход. Долният клепач може да бъде направен по различни начини - транскоконюнктивен или класически. Първият метод е по-подходящ за млади пациенти, но отново всичко зависи от различни нюанси, като формата на орбитата на долния клепач и структурата на горната челюст. Ако човек има голям обем на средната трета от лицето или има моларни торби, тогава подобна корекция не трябва да се прави, защото това може да доведе до ефекта на "потънали очи", в които лицето изглежда глупаво. В този случай е по-добре да се даде предимство на класическата по-ниска блефаропластика. С нейната помощ можете да премахнете излишната кожа, "торбички" и мастни хернии. Тази корекция често се комбинира с лифтинг на средната страна (повдигане на бузите), който се извършва през същия малък разрез в долния клепач. Повдигането на бузите ви позволява да изгладите назолабиалните гънки, подмладете и затегнете кожата, като придадете хармонични черти на лицето.

- Случва се човек да иска да се отърве от промените, свързани с възрастта, но не е готов за сериозна операция. Възможно ли е да "изглеждате по-млади" без хирургическа интервенция?

Ако пациентът има само първите признаци на стареене, те могат да бъдат елиминирани с минимално инвазивни методи, като например повдигане с нишки. Те, разбира се, няма да направят човек вечно млад, но ще ви позволи значително да премахнете момента на сериозна намеса. В "Ottimo" използваме нишки Silhouette Lift, които са изработени от специален материал за шевове и имат изключителни свойства. Silhouette Lift ви позволява да премахнете петна, да повдигнете ъглите на устата, да издърпате тъканите на долната трета от лицето и шията. Но най-важното е, че нишките, които са инсталирани веднъж, могат да бъдат затегнати в бъдеще, като по този начин поддържат и коригират ефекта от вдигането.

Share:
Comments