Научете се да изберете свой собствен крем за лице

Всяка жена ще се съгласи, че е изключително трудно да изберете "вашият" крем за лице. Тук трябва да знаете отговорите на много въпроси: какъв е моят тип кожа? Какво е по-важно: тип кожа или възраст? Днес наборът от кремове е много широк. Много от тях посочват възрастта, за която този крем може да бъде най-ефективен. Почти винаги върху епруветките показва вида на кожата, за която е предназначен този крем. Независимо от всичко, въпросът "как да изберем" остава повече от уместен. Какво трябва да направя?

Трябва да започнем от самото начало. Разбира се, преди да изберете крем, най-добре е да отидете на среща с дерматолог, който може професионално да определи вашия тип кожа. В 99 случая от 100 никой никога не прави това, за съжаление. И след като всички лекар може достатъчно бързо да ви помогне или да ви помогне с решението на този действителен въпрос - как да изберем крем?

Крем по тип кожа

Ако можете самостоятелно да определите кой тип - мазна, суха или комбинация - кожата ви принадлежи, това вече е половината от случая. Ако кожата е здрава, тогава има смисъл да се следват само възрастовите промени в нея и следователно да се избере кремът по възраст.

В случай че типът на кожата е един от проблемите, е необходимо да изберете крем въз основа на този параметър. Така че, за суха кожа склонна към пилинг, трябва да купувате питателни кремове, а вероятно и терапевтична козметика.

Крем по възраст

Тъй като се казва, че се получава крем, основаващ се само на възраст, е необходимо само ако кожата е абсолютно здрава, т.е. няма възпаления, разширени пори и т.н. При липса на такива признаци е необходимо да се погрижите само за бръчки, а следователно и за крема.

С появата на бръчки, абсолютно не е необходимо да купувате крем подходящ за вашата възраст. Известно е, че експертите препоръчват анти-стареене крем след 25 години. Но има така наречените маски с хиалуронова киселина, които перфектно се справят с овлажняване на кожата и изглаждане на бръчките.

Трябва да се разбере, че кремовете, предназначени за зряла кожа, съдържат значително по-активни и хранителни добавки, които младата кожа се нуждае. Лесно овлажняващ крем с бръчки не може да се справи.

В крайна сметка въпросът остава: така че по възраст или чрез отметка на кожата да изберете крем. Дерматолозите дават недвусмислен отговор: за младата кожа - по своя вид. За зрели - по възраст. Можете да комбинирате крема. Например, през деня използвайте крем, който отговаря на вашия вид кожа, а през нощта - по възраст. Но всичко това засяга дами, които са преминали прага от 25 години. До тази възраст естествените маски, почистващите препарати за лице, различни пени и други подобни са идеално пригодени.

И още един съвет - сменете крема на всеки шест месеца. Тъй като кожата, свикнала с един крем, по всяко време престава да реагира на нея и прилагането на кремове може да се смята за безполезно. Можете да се придържате към една и съща марка, но да предприемете други средства за защита.

Share:
Comments