Натоварване при бременност: увеличено или намалено

Артериалното налягане по време на бременност е много важен показател за здравословното състояние на жената и нейното дете, така че трябва редовно да се измерва през деветте месеца.

Оптималната честота е веднъж седмично. Ако забележите, че налягането е започнало да скача, то трябва да се наблюдава ежедневно.

Нормалното налягане се счита за нормално, ако не надхвърля 140/90 и е по-малко от 100/60. Тук е необходимо да се вземе предвид първоначалната стойност на кръвното налягане (БП), която е била преди бременността. Всеки организъм е индивидуален, така че ако началното кръвно налягане на жената първоначално се понижи и за нея се счита за норма, тогава индикаторът за нормално налягане за такава бременна жена може да се увеличи. Тези признаци трябва да бъдат съобщени на Вашия лекар.

Ниското налягане в бременността

През първия триместър, поради хормонални промени в тялото, натискът често е по-нисък от обичайното, дори при нормално развиваща се бременност. Малко намаление в него с добро здраве, без вреди на детето или майката ще донесе. Но ако отклонението е значително и дори придружено от главоболие, гадене, замаяност, повръщане, трябва да бъдете предупредени. В края на краищата ниското кръвно налягане по време на бременност е опасно за бебето, защото в резултат на нарушена кръвна циркулация в плацентата, плода няма достъп до кислород и хранителни вещества, т.е. започва да се задушава и глад. Следователно показателите за кръвното налягане трябва да бъдат внимателно наблюдавани. Какво да направите, ако налягането по време на бременност е под нормалнотоЗа да се помогне на организма и поддържане на налягането по време на бременност е нормално, трябва да се придържаме към ежедневието: сън, сън не трябва да бъде по-малко от 8-9 часа, напълно хранени за дълго време, за да бъде на открито, на способността за извършване на прости физически упражнения. Какво трябва да се направи, ако BP изведнъж се понижи, имаше гадене, замайване, слабост. Първо, отворете прозорците, за да осигурите потока на въздуха, легнете на леглото, отпуснете тесни дрехи - бутони за разкопчаване, развържете колана. В такива случаи можете да носите балон с амоняк, за да донесете памучната вата на носа и да избегнете припадането. Можете да пиете кафе със захар, прясно сварен чай или да вземете 25-30 капки от сърдечен аромат. Ако налягането по време на бременност е постоянно ниско - индикаторите са под 90/60, това може да е признак за заболяване. В този случай бременната жена се поставя в болница и под медицинско наблюдение се предписва медикамент.

Повишен натиск при бременност

На сърдечно-съдовата система на бременната жена се поставя двойно натоварване, защото в тялото й се увеличава обемът на циркулиращата кръв. Сърцето е принуден да се свие по-често, и пулса бие по-бързо, така че налягането по време на бременност някъде от 18-20 седмици слабо се повишава с около 5-15 мм живачен стълб, в сравнение с BP в началото на периода. Но високото кръвно налягане по време на бременност може също да показва наличието на определени заболявания в организма. Жената трябва да бъде предупредена, ако кръвното си налягане се повиши от първите седмици на бременността, което нормално не трябва да бъде. Това може да означава наличие на хипертонична болест, проблеми с бъбреците, а през втората половина на бременността, за да се говори за прееклампсия - късно токсикоза, особено ако са придружени от оток, голям наддаване на тегло и откриване на белтък в урината. Ето защо, гинеколозите стриктно наблюдават натиска по време на бременност и появата на оток. Ако възникнат, предписват диета без сол и препоръчват да се ограничи приема на течности. Гестацията води до неизправност на важните системи и органи на бременната жена. В резултат на тези заболявания на кръвоносните съдове в течност на тъканта се освобождава, циркулира кръвния обем намалява, налягането намалява, което води до недостатъчно снабдяване осигуряване вътрешностите жени. За да се коригира ситуацията, тялото се свързва за работа с допълнителна система за стимулиране на артериите. Но това не води до желания резултат: колкото по-висок е организмът, който се опитва да повиши налягането в съдовете, толкова по-течна от тях отива в меките тъкани. Ситуацията може да завърши за съжаление както за майката, така и за плода. Ето защо е важно да се измери налягането по време на бременност, така че в случай на неговото нарастване, е все още в начален стадий, то е възможно да се определи, че се е отразило на увеличение - функция на тялото по време на бременност, влошаване на заболяване или късно токсикоза. И във времето да предприеме действия.

Натоварване при бременност: специален контрол

Особено стриктно към въпроса за кръвно налягане трябва да се обърне жени с висок риск - бременни жени, които са с наднормено тегло, страдат от високо кръвно налягане, хормонални нарушения, заболявания на вътрешните органи, както и жени, които са изправени в предишни бременности с усложнения или са имали спонтанни аборти. Тази категория бременни жени, в допълнение към измерването на кръвното налягане всеки ден, може да предпише 24-часов мониторинг на налягането. Това изследване ще помогне да се идентифицира хмелът за кръвно налягане през деня и през нощта. Ежедневно наблюдение на планирането се извършва три пъти през периода на бременността - през първия триместър, за да се открие склонност към хипотония, междинна - критичен период, в който може да откриете, прееклампсия, и точно преди раждането. Процедурата е безопасна, за да не причинява много неудобства: на е приложен маншета, и от време на време - устройството, размерът на това е малко по-мобилен телефон, която записва четения.

Как да намалите натоварването при бременност

Ако доведете кръвното налягане до нормално преди бременността, като използвате хапчета, тогава в момента този метод няма да работи, защото много хапчета са противопоказани за бременни жени. Следователно е необходимо да се използват други, безопасни средства, които помагат да се намали натискът по време на бременност. Ако можете да получите естествен брезов сок, трябва да пиете едно чаша дневно. Също така понижава кръвно налягане боровинка мус, отвара от тиква (без пулпа, просто напитка течност), сок от цвекло. Вземете го всеки ден 30 минути преди хранене 2-3 пъти, не повече от половин чаша наведнъж, като постоянно правите нова порция, защото прясно приготвеният сок е ефективен. Преди употреба го оставете да остане без капак в продължение на два часа. За да се уверите, че повишеното кръвно налягане е причинено от състоянието на организма, а не болест, е необходимо да го измервате периодично през деня няколко пъти. Ако за един ден в общия случай повишеното налягане не се случи повече от 5-6 часа, не е необходимо да звучи аларма, най-вероятно скокът е бил повлиян от възбуда, магнитни бури, физическа активност или стрес. Възможно ли е да се измери напрежението у домаПри планиране на раждането на бебето, ако е възможно, по-добре е да закупите индивидуален тонометър за измерване на налягането по време на бременност. Особено необходимо е хората, които са склонни към хипертония или хипотония, да следят показателите ежедневно, без да посещават клиниката. Ако нямате умения да работите със старо устройство под формата на живачна колона, по-добре е да закупите ново пробно устройство, което е много по-лесно и по-удобно за използване. Резултатът от измерването на кръвното налягане зависи от два основни фактора - точността на самото устройство и способността му да се използва правилно. Ето защо, при покупка трябва да обърнете внимание на точното настройване на тонометъра. Периодично, за да се провери верността на показанията, е възможно да се проверят данните чрез измерване на BP на други устройства. Препоръчва се измерване на налягането едновременно, в покой, за предпочитане преди лягане или сутрин, след събуждане. Ако се притеснявате, е по-добре да не извършвате измерване - няма да бъде напълно надеждна. Винаги ли е възможно да вярвате на индикациите за тонометъраЧрез измерване на налягането самостоятелно или в клиника може да се случи, че данните за тонометъра се оказват по-ниски или по-високи от нормалните. Не се паникьосвайте, може би резултатите от измерването са били засегнати от субективни причини. Следователно, си струва да си спомните какво се е случило с вас в предния ден.

Тонометър може да докаже, високо кръвно налягане, ако сте в предната част на измерване: - опитен стрес, прекалено нервен за дълго време чакат реда си, за да отидеш на лекар - пият силен чай или кафе, яжте шоколад - бяха в задимена стая - нагоре по стълбите, като вървеше бързо - поемане лекарства или тинктури до женшен, лимонова трева, Eleutherococcus - предмет на "синдром на бяла престилка", т.е. реагират отрицателно на болницата obstanovku.Tonometr може да докаже, ниско кръвно налягане, ако: - правилно измерено кръвното налягане: лош маншет е надут и напълно откъснат кръвоснабдяването на артериите - свободно положена маншета на ръката - бързо изпуснете маншет - лъже измерва кръвното налягане и не седи, както обикновено.

Коментари

Нина 10.10.2016 По време на бременността, налягането трябва да се измерва задължително! Освен това, използването на автоматичен монитор за кръвно налягане за постигане на точен резултат е много лесно. Имам томометър B.Well WA-33. Обикновено, но точно. С него не е възможно да се объркате или да направите грешка. Всичко, от което се нуждаете, е да седнете спокойно в продължение на 5 минути, да вземете тонометър, да поставите маншета и да натиснете бутона. Надежда 28.03.2016 Ако имах такъв лекар, тъй като налягането беше измерено на снимката, щях да имам всичките 200. Това е смешно, разбира се, но моят бременни натиск е повлиян навсякъде! Валентина 03/28/2016 Имах ниско кръвно налягане преди бременността. И с корема правя, както в съня си отивам. Вече в болницата лежа. Сега се опитвам да ходя повече, ако не е възможно. Катерина 03.28.2016 Дойдох на рецепцията, когато имам 180 натиск. Доктор с квадратно очи нарича линейка. Вече започнах да се завръщам, напрежението е все още високо. Nina89 03.28.2016 Използвам съветите на статията, винаги измервам напрежението няколко пъти. Опитвам се да не се тревожа и да се успокоя преди това, само спокойствие!
Share:
Comments