Модни фереджета пролет - лято 2017 - шапки, сенници и воали

Разработвайки модни концепции за предстоящото пролет и лято, някои дизайнери стигнаха до извода, че шапката крие едно от основните женски богатства - косата и реши да насочи цялото си внимание към прическата. В същото време други модни дизайнери са сигурни: шапката е най-успешното завършване на модния имидж, добавяйки към нея капка магия, грация и чар. Шапките това лято определено ще бъдат в тенденцията, всички те са добри - и от горещите лъчи ще защитят и ще бъдат страхотно допълнение към всички заедно.

През идния сезон много видове шапки са на мода: от изискани валета, идеално пригодени за тържествено приемане и шапки с широки периферии, при които е толкова приятно да губите време на брега, до прости бейзболни шапки, без които не можете да си представите активна лятна ваканция.

1. Каубойски шапки: монтирайте ореол!

Каубойска шапка самата дреха скоро екзотично, но тя е на дизайнерите не се притеснява, защото това може да се направи още по-екстравагантен. Например, Anna Sui, не само вдигна шапката за модела на кръвно-червен цвят, но и да го украсяват с несериозни приложения и вдигна пред ярко розово черупка. В колекцията Блугърл благодарение на изображение каубойска шапка оказаха доста войнствен: в най-много време, за да скочи на коня, за да се измъкнем от кобура и се втурваш в преследване на разбойниците, като истински герой от уестърните. На Соня Рикел изображение е по-женствена: дизайнер каубойска шапка е извършил в бяло-синьо-черно тонове, избирайки като слама материал.

модни каубойски шапки 2017, снимка

2. Капачка за плуване: в празника, в света и в басейна

Казалось бы, шапочка для купания – это что-то такое далекое от мира моды, ан нет! Оказывается, со шляпкой такого стиля можно создать множество интереснейших образов: от элегантного ретро до фантастического техно. Dolce & Gabbana украсили шляпку россыпью разноцветных дорогих камней, и на выходе получился роскошный образ. Совсем иной эффект производит футуристическая шляпка из серого войлока от Maison Margiela, в сочетании с наушниками получается космический образ из далеко будущего. Смотрим на моделей Miu Miu и видим 50-е, а все благодаря закрытой шапочке усыпанной яркими пластиковыми цветами.

модерни шапки за къпане 2017, снимка

3. Beret - нашата всичко!

Време е да признаете, че сега се носи един рядък французин, така че обичайният стереотип е време да се разчупите и да оцените тази удобна и стилна фиданка. Баретите във военен стил от колекцията Desigual са украсени с флорални мотиви и скъпоценни камъни, а Undercover завладява публиката с огромни ярки барети с декор във формата на ключове.

модни барети 2017, снимка

4. Забулената красота

Някой смята, че завесата е романтична детайлност на тоалетната, някой е сигурен, че завесата е добра само за погребението, но този сезон дизайнерите са готови да експериментират с тази мистериозна мрежа.

Dolce & Gabbana ударились в готику и выпустили на подиум роковых красавиц в черных вуалетках, украшенных черными, как смоль, цветами, губы их оттеняет темная помада винного оттенка. Фильмы нуар вдохновили и Michael Costello, в его головных уборах черная сеточка украшала экстравагантный обруч для волос. Вуаль стала изюминкой показов Dries Van Noten. Он обернул длинной плотной сеточкой лица моделей, а сзади завязал ее в пышный бант: пусть не «носибельно», но вполне мило.

модни воали 2017, снимка

5. Говорим «ДА!» бейсболкам

Изобилието на бейзболните шапки на модните подиуми на различни модни къщи свидетелства за факта, че дизайнерите са взели тази специална фигура. Шанел избра пастелните нюанси на бейзболните шапки а-ла 80.

Мошино използвал този накрайник като елемент от градския стил, а моделите му са изработени от кожени флагчета от розово, червено и черно. Desigual създаваше винаги вкусни изображения, с помощта на шапки от плат, които ни пращат на бохемските 70-те години. Ели Сааб е украсила бейзболни шапки с милион искри, доказващи, че спортният стил може и да е скандален. Дизайнерите от Versus Versace решиха, че скромността - не хобито си и украсените шапки от големи етикети с името на модна къща.

модерни бейзболни шапки 2017, снимка мода, Шапки, 01.05.2017 мода, Шапки, 02.05.2017

6. Оформени шапки: скромно и с вкус

За някои дизайнери музата се превърна в униформа, което означава, че на модните подиуми можете да намерите разнообразие от каплети, шапки и капачки. Йохай Ямамото хареса военните капачки със здрави визьори от всички нюанси на тъмно сиво и черно. Заедно с бледо червило и черни косми, много стриктни, почти авторитарни дами се оказаха. По-нежни изображения бяха получени от Vivetta, те приличат на хубава следвоенна картина, в която се изобразява моряк, целуващ изненадано момиче.

Моделите Moncler Gamme Rouge - самозадържане, което е съвсем естествено: строг лаконичен капак с твърд козир.

мода, Шапки-2017-6

7. Вземете визьор

Козирките са доста странно лице, което е само за стари дами и малки деца, но дизайнерите са открили, че пред тях има широко поле за творчество и започнали да експериментират кой по какъв начин: Николай К отиде най-далеч, като пусне модел в козирка от тъмно- Зелен велур с дълги уши, падащ върху раменете на модела. Макс Мара беше по-малко екстравагантна и ограничена до цветни визьори.

модни витрини 2017, снимка

8. Експериментирайте с шалове и превръзки

Шалове като шапки и превръзки за косата - това е елегантно и удобно. През 20-те години те се носят в допълнение към вечерните рокли, а вече през 50-те години превръзка за коса стана символ на домакини. Но това, за което няма да ни напомнят, е универсален начин за допълване на образа.

Дизайнерите на модната къща Daks, отдадени на подиума на моделите, очевидно бяха вдъхновени от образите на красавиците в турбаните. Високообемните турбини изглеждаха страхотно, давайки на образите старомодност.

Миу Миу използва в своите снимки ярки шалове с графични шарки. За да вържем шал по този начин, е напълно възможно да следваме плакатите от съветското време, от които гледаме патриотичните тоалетни. И съвсем друго нещо с Джорджо Армани, който избира малки шалове и ги плъзга плътно по главите на моделите, се оказа шик 20 в цялата му слава.

Паскал Милет отказа ярки цветове, като избра шалове от земни нюанси. И накрая, Гучи предпочиташе изящни сатенени носни кърпички и шалове, а те са вързани по много интересен начин - почти на челото.

модни шалове и бинтове 2017, снимка мода, Шапки, 01.08.2017

9. Тайната на сламата

Какво може да е по-добре от един горещ, слънчев ден? Разбира се, сламената шапка. Гледайки такава шапка в главата ми веднага се втурват спомени за празника и нежно море. През идното лято такива сламени красоти ще бъдат нашите любими, те напълно ще спестят от ослепителни лъчи и ще изглеждат много впечатляващи, особено ако изберем нещо от това, което дизайнерите ни предлагат.

Например, Агнес Б. ви съветва да изберете сладък сладък панамки с необичайни къси полета. Дизайнерът Blumarine Anna Molinari срещу нас, застъпва за дълги полета, шапките й по-скоро приличат на огромни сламени чадъри, с такава стилна шапка, че няма да останете незабелязани. Изборът на Анна се подкрепя и от Кристиан Сириано, чиито главички се отличават с короната на тъканите и сламените ресни около краищата на полетата.

Ако искате нещо нестандартно, забележите необичайните модели на Даниела Грегис. Все още сред любителите на сламените шапки можем да споменем Лисельо Фроуджин, Жакем и Том.

Модни сламени шапки 2017, снимка мода, Шапки-2017-I-1 мода, Шапки-2017-I-2

10. Тъмната страна на сламената шапка

Дизайнерите не са склонни да се шегуват и този път предметът на шегите е само сламената шапка. Можете ли да си представите семейство Адамс на лятната ваканция? Ако не, погледнете подиума, тук можете да видите много студенокръвни дами с бледа кожа.

Черна сламена шапка от Ердем крие очите на модела с нисък флоун на полета. Емпорио Армани предлага да опитате с черна шапчица, украсена с червена панделка. Емилио Пучи идва за спасяването на онези, които не искат да показват лицата си пред обществеността, дългите полета на черната му шапка са сламени ленти, напълно покриващи лицето му.

мода, Шапки-2017-10

11. Шапка "луд рибар"

Дизайнерите по някаква причина не можеха да минат с нелепи рибарски шапки. Аалто излезе с необичайна шапка, изработена от плат и кожа, и като въже, което обикновено защитава от факта, че роклята не е издухана от вятъра, направена от перлени мъниста. Етро успя да създаде напълно луксозен образ с помощта на риболовна шапка, но заслужаваше само да направи дълги полета и да използва цветна коприна като основа.

Paul & Joe решил не менять сам фасон и ограничился лишь сменой оттенка на нежный пастельный.

мода, Шапки-2017-11

12. Игрални и игриви мини-шапки

Вейллец е обичан не само от готическите девици. В предстоящия сезон имате шанс да се почувствате като истинска бохемска дива и тази миниатюрна, но безкрайно елегантна шапка ще дойде на помощ. За вдъхновение можете да се обърнете към Кристофър Кейн, който облече моделите в ретро палци със странна форма. Veilettes от Анна Sui са направени в голямо разнообразие от цветове и са украсени с панделки, съчетани с приятни прически, които се различават от "мистериозен непознат" до "флиртува млада дама".

мода, Шапки-2017-12

13. Скрийте погледа си

Скриването на очите на моделите, дизайнерите са постигнали необичаен, почти зловещ ефект. И може би е като футуристичен образ на "войник на бъдещето", подобно на Anrealage с черно-бял шлем, и доста женствен, като Диор с шапката си с три прозрачни венчелистчета или панамарна абажур, украсена със сребърни вериги, от Уанда Найлон ,

мода, Шапки-2017-13

14. Криейтив без граници

Е, приключихме с прегледа на най-запомнящите се шедьоври. Невъзможно е да забравиш шапка под формата на кучешка глава, направена в стила на огледална дискомбална топка от Том Браун или от епископска шапка с визьор от Undercover.

Шънджън се втурна от крайност към крайност, след това вдъхновен от елегантните изображения от "Големият Гетсби", а след това от многоцветните клоунови топки, които украсиха обемната шапка с бейзболна шапка. Не е по-лош от него в творчеството и Гучи: тук има шапка за вещица и копринена розова "шапка" с лък на челото си и облицовка от ярки цветя. По принцип законът не е написан за фантазии.

модерни шапки 2017, снимка мода, Шапки-2017-14-1 мода, Шапки-2017-14-2

Фото сайта Fashionisers.com

Share:
Comments