Моден маникюр с кристали за къси нокти

Модата на дългите и не много удобни нокти отдавна е затънала в забвение и са настъпили по-демократични варианти, например за кратко време. Противно на популярното мнение, къси мъже като кратките нокти са по-дълги от дългата. И има няколко обяснения за това. В допълнение към очевидната практичност на този маникюр, той изглежда много женствен и чист.

Трябва да се отбележи, че късата дължина на нокътната плоча е тази, в която свободният ръб не надвишава 3 mm. Той е перфектен в чорапа и не изисква специална форма на пръсти - като цяло, той се вписва абсолютно всичко. Разбира се, "пространството" за декориране е малко по-малко, но все пак е доста лесно да ги украсите. Една от най-универсалните опции в този случай са кристалите. Единственото ограничение при използването им - от сложни и много обемисти съчинения, ще трябва да бъде отхвърлено.

Варианти на маникюра на къси нокти с кристали

2018 може да предложи някои от най-популярните идеи за проектиране на къси нокти на камъни - всичко зависи от избраната техника, комбинация от цветова палитра и опит на майстора. Тънкостите на работа с някои материали няма да позволят извършването на сложни маникюри за начинаещи, но почти всеки ще намери подходящ вариант за себе си.

  • Вариант на лунния маникюр

Луна маникюр е известно почти всяка жена, независимо от възрастта. Популярността на тази опция - класически яке. Интересно е, че той има няколко имена, като например френски обратно. В чужбина, той е най-известен като Холивуд яке. Името "луна" произлиза от дизайна - в защрихованата част на основата на нокътя е подобен по форма непълна луна. Ако сте спрели избора на такъв дизайн, че е необходимо да се даде предимство на бадем или овални нокътната плочка - те изглеждат най-естествени, а също и малко същата форма като най-лунулата.

Друг съвет - при създаването на класически или "прост" маникюр е по-добре да изберете качествен декор, например, Swarovski rhinestones. В допълнение, трябва да сте внимателни с техния брой и размер - прекалено претенциозният дизайн тук няма да бъде на място. Майсторите препоръчват поставянето на един нокът не повече от 5 кристали. Ако изберете малък размер на камъчета, тогава те могат да очертаят контура на дупката. Друг оптимален вариант е поставянето на ударението, т.е. Само 1-2 нокти се разпределят на ръка - обикновено на анонимен и среден пръст. Специална роля играе непосредствено ролята на нокътната плоча - простото маникюр изисква идеална форма и високо качество на работата.

  • Френски на къси нокти

Френският маникюр е един от най-разпространените варианти на ноктопластиката, който не е загубил значението си от няколко години. Универсалност, лекота на внедряване, ограничение, голям брой възможни цветови комбинации и дизайнерски решения - това са неговите отличителни черти.

Друга особеност на класическото яке е оцветяването на горната част на нокътя в бяло. Но тъй като свободният край на късите нокти обикновено не надвишава 3 мм, лентата ще бъде доста тясна. Между другото, с изключение на бял цвят, можете да използвате други нюанси - праскова, розово, тюркоазено и т.н. Останалата част от ноктите не е боядисана изобщо или е покрита с различен цвят от върха. Като декорация много често се използват малки камъни или кристали, които се намират, както и върху "Луната" ноктите.

  • Комбинацията от омбър и каменни техники

Особеност на техниката "ombre" е гладкото преместване на един цвят в друг. За няколко години популярността му майсторите успяват да реализират всички възможни варианти на комбинация от нюанси - контрастиращи, монотонни с различна наситеност, тъмни със светлина и т.н. През 2018 - наклон отново "на кон". Такъв маникюр определено ще изглежда ярък и стилен, а ако е украсен с кристали, можете да получите още по-забележим ефект!

Но тук трябва ясно да разберете - какво точно искате да постигнете? Вземете противоположния резултат - неекспресивен и вкусен маникюр - е прост, затова използваме само хармоничните нюанси и съответните камъни. Друг важен момент - по-добре е да забравите за много кристали на всички! За стилен декор ще са достатъчни само 2-5 малки елемента.

  • Монохромен маникюр

Разбира се, не всички момичета ще вземат решение за такъв ярък маникюр във всяко отношение, например, омбре. Това може да се дължи на няколко причини: необходимостта от спазване на стриктен код за облекло, определен стил на облекло, липса на време за пристигане в салона и дори липса на решителност. По-сдържан и вариантът може да стане по-обичаен монофоничен маникюр, който няма да бъде скучен, ако е декориран например с пайети и кристали.

В тази версия няма никакви минуси, само една плюсове: маникюрът е подходящ за офис и всекидневно износване, дизайнът отнема малко време, резултатът изглежда свеж и красив, дори ако се използват ярки или тъмни лакови цветове.

Сред всички възможни нюанси през 2018 г. най-популярни в ноктите са пастелните цветове - бежово, естествено розово и др. Брайт също има място да бъде, но те се използват много по-рядко. При избора на подходяща опция, като се има предвид простотата на дизайна, си струва да заложите на правилния цвят. Същият параметър трябва да се отбележи при избора на подходящ "блясък" - злато, сребро или цвят. Традиционно сребристото отблясъци е добре комбинирано с леки и студени нюанси, злато - с топло и класическо, например черно, червено и др. Цветните трябва да бъдат оставени за декорация на ноктите, боядисани в тон към тях, т.е. розов лак с розов блясък и др.

Допълнителни съвети за декориране на кристали

Има няколко трика, които ще ви помогнат да не се заблуждавате с избора на цвят на основната корица или подходящи камъни:

  1. Не можете да се страхувате да покриете къси нокти с едноцветен тъмен лак - тази опция изглежда много стилна, но си струва колкото е възможно повече да се работи качествено върху формата на нокътната плоча. Ако прикрепите една малка камъка към всеки нокът, тогава маникюрът ще изглежда много стилен и скъп, ако не и луксозен.
  2. Можете да коригирате формата на ноктите с визуални ефекти. Например, възможно е визуално да се разшири широка ноктичка, ако създавате тънки вертикални линии на нейната повърхност, включително кристали. Можете да ги подредите както в центъра, така и отстрани - като цяло, навсякъде. Също така, 1-2 пръста могат да бъдат украсени по подобен начин, или - всеки един. Интересно е, че можете да играете малко с формата на линията - да я направите вълнообразна, под формата на къдрене или проста геометрична удължена фигура.
  3. Много грандиозно вечерно изпълнение може да се направи, ако един от пръстите е покрит с фини кристали като пълен акцент. Разхвърлянето на камъни на парти ще изглежда завладяващо, но всички нокти не трябва да бъдат проектирани по този начин - маникюрът ще стане прекалено "тежък" и неекспресивен.
  4. Отново на сцената на ноктите се появи маникюр "котешко око", който се образува под въздействието на магнит. Цветът тук няма принципно значение и подходящ "модел" може да бъде избран от голям брой опции. Малкото камъче само ще подобри атрактивния ефект на такива нокти, но прекалено големите камъни могат да "потиснат" интересния дизайн, затова е по-добре да се откаже от употребата им.
  5. Сред най-интересните и популярни техники в изкуството на ноктите са през 2018-2019 г., които позволяват да се съберат няколко от тях наведнъж. Интересно е, че кристалите са налице в повечето идеи и варианти. Например, новите форми се инкрустират с камъни и рингове, особено върху матовата повърхност на ноктите, използването на микросфера или бульон, както и комбинацията в един маникюр с голи нюанси на лак и ярки камъни.

Варианти на маникюр, използващи кристали - да не се обмисля. Повечето от тях изглеждат много стилни, а способността за избор на размера на самия камък прави възможно да се получи замайващ ефект.

Share:
Comments