Мнението на жените: баба и дядо - най-добрите детегледачки

Без съмнение раждането на дете е голямо щастие за всяка майка. Но след появата на малък мъж в семейството, обичайният начин на живот се променя драматично и всички сили и време се изразходват за ежедневното грижи за бебето. В наше време за съжаление не всички майки могат да си позволят да се посветят изцяло на детето: липса на пари, необходимост от продължаване на обучението, здравни проблеми и много други. И това се случва, че просто няма достатъчно сила. Всичко това прави младите родители да мислят за появата на бавачка в семейството. Порталът "Мнението на жените" реши да проведе проучване на тема "Дали детето се нуждае от бавачка?" И да разберете колко много съвременни жени от Русия са готови да прибягнат до услугите на гувернант.

Резултатите от проучването показват, че 47,8% от интервюираните жени предпочитат да включат своите баби и дядовци в процеса на отглеждане на дете. Те вярват, че след бабата никой няма да се грижи за детето и при никакви обстоятелства тези жени не искат да прибягнат до помощта на бавачка. И перспективата за връщане на разглезено дете не ги плаши.

Баби и дядовци, това е добре, но какво ще стане, ако не са наоколо или по някаква друга причина не могат да дадат време на внуците си? 29,3% от руснаците искат да се управляват и не се доверяват на детето си. "Това е моето дългоочаквано дете и само знам как да го обучавам правилно", споделят мнението си тези респонденти. Липсата на пари, пропастта в кариерата им не ги безпокои, най-важното е да се посветят изцяло на детето. Според тях това е най-добрият принос за бъдещето на цялото семейство.

22,9% от анкетираните смятат, че прибягва до услугите на медицинската сестра в съвременния свят на ширещата се суматоха е необходимо. Тези жени не разполагат с достатъчно време и усилия, като се занимават с дете поради натоварения график на работа, училище или банална умора. Освен това, тези руснаци, вярват, че бавачката е много по-добре от баба. "Нани няма да критикувам вашите методи на обучение, за да направи нещата по свой собствен начин, също се отдадете или се опитва да замести родителите, тъй като е наясно, че това е много лесно да остана без работа", те са гарантирани. И комуникацията между баби и дядовци те предпочитат да дозират, за да не развалят любимото ви дете.

Съвсем наскоро, въпросът за детегледачките дори не се докосваше от родителите. Традиционно съпругът спечелил пари, съпругата се занимавала с дете, а баба и дядо си осигурили възможно съдействие. Времената се променят, но както показват резултатите от изследванията, днес повечето родители предпочитат да привличат баби и дядовци вместо чужденци към трудния процес на отглеждане на деца.

Проучването включваше 1 160 жени от 92 руски града на възраст между 20 и 45 години.

Коментари

Ирина 11/21/2016 Аз също за една бавачка прилежа на 22,9%! Когато я заведе в баба си за няколко дни, след това пренасочила още една седмица, така да се каже, го поставила на място, защото беше лесно да не се успокои. Смее се в няколко дни! На сестрата, напротив, не се присмива с нея, не позволява да се организират измъчвания и настроения. Разбира се, отиваме при баба ми и я обичаме, но само за вечеря или почивка, а ние се занимаваме с образованието заедно със съпруга си, като поискаме помощ от специалист. Между другото, когато наех човек в преврат, управителят каза, че търсенето е огромно за детегледачки сега. Очевидно вече сме повече от 22,9%)
Share:
Comments